Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (678)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil primo navazuje na udalosti z prvniho filmu, coz je jedine dobre. Sice uplyne asi pet minut, ktery jsou trochu odlisny, ale pak se dostaneme na zaber Ashovo hlavy a sme tam, kde se minule skoncilo. A tenhle dil se poved jeste vic, nez prvni. Ubyla hororova atmosfera, ale par lekacek se tu najde a atmosfera je porad slusna a pribily vtipky. Co se tyce krvaren, tak tech tu je taky dost, ale spis se to omezuje na ruzny cakance krve a slizu nez na porcovani tel, v tomhle se Raimi trochu umirnil, coz je mozna trochu skoda. Triky jsou trochu lepsi, ale porad to jeste neni tak uplne ono. Zatimco v prvnim dilu sem oznacil Bruce za sympataka, tak tady je totalni krutak. Polosilenej, misty se menici v monstrum si pridela na ruku motorovku a na zada da brokarnu a rozjede to nehoraznym zpusobem a vubec mu nevadi, ze dostane po hlave zhruba tisickrat. Dej je jeste sviznejsi nez v prvnim dilu a jelikoz ma film 80 minut, je to jizda od zacatku do konce. Ale abych jen nechvalil, tak i v tomhle filmu se najdou nektere logicke chyby a ubyli vychytavky z kamerou. Raimimu se i napodruhe povedl vyborne zabavny film, kterej je o fous lepsi nez prvni dil a vubec nevadi fakt, ze to uz je hororova komedie. Nejlepsi dil serie. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po pomalšom úvode to nabralo na napätí a musím povedať, že je to horor o ktorom sa to dá aj povedať, že je. Film má desivú atmosféru a niekoľko záberov, ktoré dokážu človeka vydesiť a hudba vo filme tomu len dopomáha. Na začiatku strach naháňajúci horor, potom desivo komické telá mŕtvych a démonov. Nie je to obyčajný bezduchý horror, má to svoj pôvab aj vďaka veľkej dávke čierneho humoru. Evil Dead II sa ale nedá označiť inak, než ako švihnutý film. Máme tu ľakačky, máme tu skutočne pôsobivé monštrá, ktorá naháňajú hrôzu, takže hororovej tematike bolo učinené za dosť a to so všetkou parádou, ale všetko je úžasne prepletené bláznivým čiernym humorom, ktorý je miestami síce trochu lacný, ale vždy ho spoľahlivo zachraňujú grimasy Brucea Campbella. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No je vidět, že na tohle už Raimi nějaký ty prachy měl a na tomhle pokračování se fakt vyřádil. Děj prvního filmu se tu odehraje asi tak během 15 minut a pak se rozjede linie totálních šíleností. Smějící se jelen. Ruka posedlá ďáblem, motorovka, brokovnice, hektolitry krve rozličných barev a mezi tím vším naprosto ultimátní borec Bruce Campbell alias Ash! Hej sežeru tvou duši, sežeru tvou duši! Sežer tohle!!! 100% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Celá séria "Evil Dead" (Smrteľné zlo) je delikatesnou lahôdkou, na ktorej si už roky pochutnávajú všetci horroroví gurmáni. Americký režisér Sam Raimi uvaril túto jedinečnú trilógiu takmer z ničoho. Zrejme ani len netušil akým kultom sa stane tento jeho nízkorozpočtový horror o démonickom Zle, ktoré prebýva v knihe viazanie v ľudskej koži a písanej ľudskou krvou. Jednej noci je prebudené partiou mladých ľudí, ktorí zavítajú do pochmúrnej chaty v horách. Táto druhá časť je akýmsi tuningom prvého snímku z roku 1981. Z mierne navýšeným rozpočtom sa Samovi Raimimu podarilo zo skoro rovnakého námetu vytvoriť najsilnejšiu časť "Smrteľného Zla". Natočil jeden z nosných pilierov americkej horrorovej kinematografie. ***** ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"..who's laughing now ..who's laughing *now*!?" Má nejoblíbenější část kultovní trilogie. Osobně považuji "Smrtelné zlo 2" za nejdokonalejšího reprezentanta subžánru horor-komedie. Celému snímku vévodí B. Campbell, jemuž víc než polovina filmu skýtá famózní "One man show" v jeho životní roli zombie bijce Ashe. Pamatuju si, jak intenzivně silný pocit beznaděje ve mě vyvolávalo postavení do kterého se ubožák Ash dostal. Řečeno slovy mé desetileté neteře - To je totální psycho! ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Když Ash (Bruce Campbell) běží s hlavou démona zakouslou v jeho ruce do kůlny, utíká opačným směrem. Poté totiž vychází z kůlny, která je nad chatou. (POciSEM)
  • Ash (Bruce Campbell) ve filmu používá brokovnici 12 Gauge Side by Side Shotgun. (dc125)
  • Vycpaná hlava jelena z chaty byla později použita i v Raimiho filmu Darkman. (Chatterer)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama