Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

sheen 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mě váže silné pouto a to ze dvou důvodů. První je, že jsem tímto filmem v Bluray verzi křtil nový 22' LCD:) a druhý, že jsem si za mlada díky němu užil spousty bezesných nocí. Když takový film vidíte v nějakých cca 11 letech zanechá to na Vás trvalé následky:) ještě teď si pamatuji jak jsem se budil s panickou hrůzou. Film má uplně bombastickou atmosféru, nervy drásající. Po celý film jsem byl napnutý jak tětiva luku, i když jsem zhruba vědel co přijde(několikrát jsem ho viděl), tak jsem se pěkně lekl. Dneska už tento film vypadá tak trochu komicky. Ale ve své době to byl brutální krvák. Obrovské potoky krve, chodící mrtvoly, useknuté ruce. Raimi opravdu horory umí. Strach z toho co se skrývá v lese, brutální nájezdy kamery, nervy drásající zvuky nesoucí se okolo našich uší. Takto se filmy stávají nesmrtelnými klasikami svého žánru a legendy. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě něco úžasného. Tento díl považuji v originalitě za horší, protože v mnohém vychází z minulého, však je to v podstatě částečný remake. Ale je mnohem vtipnější, propracovanější, akčnější. Celkově si netroufám tvrdit, který díl je lepší, protože tento jsem měl asi od devíti let na kazetě a těžko bych počítal, kolikrát jsem ho viděl a s každým dalším zkouknutím se mi líbil víc a víc, protože jsem si všímal už i těch nejmenších detailů. Těžko něco vytýkat. Bruce Campbell je prostě třída. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ted nevím. Je tento druhý díl pokračováním? Spíše ne. Je tento díl remakem? nejspís ano. V tomto filmu se snažil Sam raimi ukázat jak jde všechno udělat ještě líépe a docela se mu to povedlo. Ubral atmosféru a přidal humor. Humor a trochu větší absurdita scén a příběhu. Odhadnutelný průběh (hlavně když Ash uviděl malbu z roku 1300 o muži co zničí zlo, nějak jsem to prokouk :-)). ke konci trochu nastavovaná kaše, ale úplný závěr určitě potěší :-) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Raimi zmáčkl po jedničce tlačítko REWIND a rozjel centryfugu šílenosti nanovo - ještě rychleji a strměji, než se vůbec zdá možné. Když jsem v devíti letech viděl tuhle šílenost poprvé, mohl jsem se hrůzou podělat, což jsem druhý den spolužákům náležitě vylíčil; scény s mrtvolou ve sklepě, oživlými stromy, zblázněnou rukou nebo nasazováním motorové pily se mi vryly nesmazatelně do paměti. Čím film je a navždy bude vyjímečný, je jeho neskutečná rychlost, kinetika, nepopíraná šílenost a tvůrčí nápaditost. Mytologicky nastíněný původ Necronomiconu spolu s poslední scénou tvoří hezký rámeček fantasmagorickým hrůzám, které se odehrávají mezi tím. Vlastní tomuhle dílu jsou především zběsilé kamerové nájezdy lesem, přemrštěné akční scény (se spoustou létajících končetin), parodické detaily (příšerně vrzající dveře mě pobaví vždycky) i přehršel bizarních démonů. Zmíněná nápaditost, snoubící se se splašeným tempem, útočí hned na začátku - Ash s přítelkyní přijíždějí do lesní chaty, probouzejí démony, Ash brutálně likviduje svou posedlou frajerku a uhání autem pryč od chaty... aby zjistil, že most je zničený. To vše v úvodní čtvrthodině. Tvůrci v momentě, kdy by divák mohl nabýt dojmu, že už ho nic nepřekvapí, přijdou s další šíleností - psychedelickou scénou s chechtajícími se předměty, Ashovým soubojem s vlastní uříznutou rukou, stromy opouštějícími svá místa a útočícími na chatu - do celku zapadají i vtipné cool momenty (Ash + brokovnice, Ash + motorová pila) a zparodizovaná klišé. Když přičtu zástupy různorodých potvor, masek a triků, vychází mi, že jediná zábavnější věc, než tenhle film, muselo být jeho natáčení. Hyperaktivní bomba. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

"Swallow this." Aneb film ve kterém má hlavní hrdina místo ruky motorovku a na zádech upilovanou brokovnici. Jeden z nejlepších sequelů. Bruce Campbell je naprosto nezapomenutelný a scéna, kdy se zblázní a celej barák se mu směje je fakt geniální. Chvílema to sice trochu ztrácí tempo, ale chápte MOTOROVKU MÍSTO RUKY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Vycpaná hlava jelena z chaty byla později použita i v Raimiho filmu Darkman. (Chatterer)
  • V tomto filmu je vidět několik chyb. Například ve scéně, kde Henrieta (Lou Hancock) drží Ashe (Bruce Campbell) a létá s ním za ruce nad zemí u zdi, je v jednu malou chvíli vidět na jejím těle malý kus sešité části kostýmu, ve kterém byl herec namaskován. Dále ve scéně, kde letí oko do pusy dívky, je na letícím oku vidět ze spoda tyč, na které bylo oko vedeno pro efekt a v záběru, kde jí oko vlétne do úst, je na jeho konci vidět téměř neviditelná nit, která byla bohužel kvůli osvětlení na krátký okamžik jasně vidět. (Valenta28)
  • I zde se objeví auto Oldsmobile Delta 88, jakožto převážně ve všech filmech Sama Raimiho. (Karlos80)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama