Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě něco úžasného. Tento díl považuji v originalitě za horší, protože v mnohém vychází z minulého, však je to v podstatě částečný remake. Ale je mnohem vtipnější, propracovanější, akčnější. Celkově si netroufám tvrdit, který díl je lepší, protože tento jsem měl asi od devíti let na kazetě a těžko bych počítal, kolikrát jsem ho viděl a s každým dalším zkouknutím se mi líbil víc a víc, protože jsem si všímal už i těch nejmenších detailů. Těžko něco vytýkat. Bruce Campbell je prostě třída. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tak toto je konečne ten pravý Evil Dead. Zatiaľ čo prvý diel si ma aj napriek mnohým nespochybniteľným kvalitám ešte moc nezískal, predsa len to bolo také amatérskejšie a vážnejšie, než by bolo vhodné, ale tentoraz mal už Sam Raimi evidentne k dispozícii všetko potrebné, aby to mohol naplno rozbehnúť a to sa mu aj podarilo. Dejovo sa k tomu síce stavia trochu zložitejšie, určite to nie je plnohodnotné pokračovanie, ale ani remake, skôr nejaká alternatívna verzia, ale to je v konečnom výsledku aj tak úplne jedno. Hlavne, že je to mimoriadna zábava, na moje prekvapenie obzvlášť prvá polovica, kde stačí minimálny priestor, vlastne len jeden interiér s pár scénami z najbližšieho okolia a jedna postava, aby vznikla nezabudnuteľná záležitosť. Bruce Campbell to síce prehráva, ale veľmi zábavným a štýlovým spôsobom a tu skutočne jedna perfektná sekvencia strieda druhú, či už naháňačka po chate z pohľadu démona, smejúci sa nábytok, scéna s rukou a iné, k tomu je to vynikajúco natočené, konečne mi naplno sadla aj atmosféra a to čiernohumorné prevedenie ma získalo. Následne ma to už síce bavilo o trochu menej, predsa len zapojením nových postáv, ktoré ma aj tak vlastne moc nezaujímali sa to začne približovať prvému dielu, ale aj tak podstatne kvalitnejšieumu, vizuálna stránka a efekty sú už omnoho lepšie, masky tiež nie sú zlé, pričom útoky démonov sú stále zaujímavé, to zábavné prevedenie mi tu vyhovuje neporovnateľne viac, než to vážne a navyše je tu stále Bruce Campbell, ktorý sa už tu dá kľudne označiť za kultovú postavu a tak ma to už bavilo až do konca. Takže celkovo som dosť spokojný, pre mňa o dosť lepšie, než prvý diel, Evil dead 2 je jednoducho jedna z najlepších hororových komédií, čo poznám. 77% ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi sa s nijakými obvyklými úvodmi, pripravujúcimi diváka aspoň 20 minút na masakru, o ktorej to celé je, neserie. Po šiestich minútach filmu je horor v plnom prúde, prvá obeť mŕtva, idylka v riti a hlavný hrdina sám čelí nadpozemskému zlu. Bavila som sa, zasmiala aj zľakla, Evil Dead bol jednoducho stvorený, aby sa stal kultom. Ale aj tak sa mi najviac páči fantazijná trojka :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $5,923,044Tržby Celosvetovo $13,000,000║ Vrchol samoúčelnosti, nič zvrhlejšie som asi nevidel, dej nestojí za reč, je to len dokonalé vybláznenie zvrhlých chúťok na chate, kde zaujmú jednoduché ale účelové triky, niektoré nehorázne uletené scénky a hlavne masky, taký poloamatérsky produkt ktorý neurazí. /60%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Je to remake? Není to remake?" říkal jsem si na začátku Evil Dead II. Po pár minutách už to bylo jedno. Sam Raimi se (jelikož na to měl více peněz) utrhl ze řetězu ještě šíleněji než v prvním dílu a stvořil one.man show Bruce Campbella, který se s ničím nepáře, ať už je člověk, nebo ho právě na chvíli posednou mocnosti pekelné. Zápas s rukou je senzační podívaná, scény, jako chechtající se vybavení chajdy, nemají chybu... A pak přijde ta motorovopilová protéza. Nářez. Doslova.__P.S. O hlavě ve svěráku, tančící zombii, letícím oku a dalších parádách se ani rozepisovat nebudu. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Vycpaná hlava jelena z chaty byla později použita i v Raimiho filmu Darkman. (Chatterer)
  • V jednej scéne sa motorová píla objaví v Ashovej inej ruke ako počas celého filmu. (rador)
  • Stephen King je fanouškem celé série Evil Dead. Když Raimi sháněl peníze na druhý díl, King zavolal svému známému, producentu Dinu De Laurentiisovi, který film dofinancoval. (Hwaelos)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama