Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

akisha 

všechny recenze uživatele

Gift (česky přeloženo "Téměř dokonalý zločin") je určitě hodně dobrý film. Největší podíl na tom má ovšem Cate Blanchett, kdyby tam nebyla, tak nevím, nevím. Sam natočil napínavý duchařský thriller, skvělé jsou zejména snové sekvence, v neposlední řadě výkon Giovanniho Ribisi, kterému polohy vyšinutých koktů sedí a mrcha Katie Holmes, na kterou je radost pohledět:) Jedna z mých oblíbených duchařin s dobrou hudbou a příběhem. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

S naprostou určitostí jeden z nejzásadnějších filmů, které mě formovaly během dětství/dospívání. (A natočil ho zrovna Sam Raimi, kdo by to byl řekl.) Myslím si, že každý film, o kterém v současnosti řeknu, že mě zasáhl takzvaně do srdíčka, by se dal vysledovat buďto sem, nebo ke Kill Billovi. Smajlík smajlík. A nejspíš za to může jak to, že jsem na něj jednu dobu koukala pořád dokola, tak to, že je o čarodějnicích a na konci se rodina léčivě objímá. A jsou tam věštecké sny a temná, temná, temná voda. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pod banálním českým názvem se skrývá příjemně napínavý mysteriózní thriller s prvky horroru. Mozaika různých lidských osudů se točí kolem hlavní hrdinky, vdovy se třemi dětmi, která si přivydělává svými jasnovideckými schopnostmi. Cate Blanchett je pro tuto roli jako stvořená - dostatečně tajemná, silná i zranitelná, zarputilá i chybující. Ostatní herci zdatně sekundují - od týrané husičky Hillary Swank a jejího násilnického manžela Keanu Reevese, přes typicky podivínskou postavu G. Ribisiho, po citlivého sympaťáka G. Kinneara. Každému nemusí sedět duchařské prvky příběhu, já jsem film v rozmezí 4 let viděla dvakrát a v obou případech jsem se výborně bavila. Mušky se najdou, na 100% to není, ale každému příznivci napětí a tajemna můžu "The Gift" s klidným svědomím doporučit. 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je super, herci sú super, ich ambivalentné postavy sú skvelo napísané a aj ono mysteriózno je tu uveriteľné. Lenže ku koncu sa to zvrhne k očakaávaným klišé, kde začnete tušiť, ako to celé asi skončí a bojíte sa toho. Tak Raimi to bohužiaľ myslel vážne a tá ambivalentnosť jednej zásadnej postavy je zrazu fuč a zisťujete, že ste sa pozerali na klasický komerčný triler. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tento film zjevně natočila LPŽ, Liga paranormálních živnostníků. Celý film v podstatě sděluje dvě věci: jak je hlavní hrdinka, vybavená schopností věštit, morálně čistá a jak je její vidění budoucnosti opravdové. Mezi neustálým hračičkováním se Zenerovými kartami se divák dozví, že je to vzorná matka, odvážná žena, oddaná vdova, citlivá kamarádka a jak v městečku supluje psychologa, kněze i policii. To vše samozřejmě jen za velmi malé obnosy (podivné, srovnám-li ji se skutečnými superstar parasféry). A má s tím jen problémy, nebožačka, jeden chlápek ji vyhrožuje vykucháním, jistý klient je vyšinutý násilník, všude samá nedůvěra, výsměch či nevděk. Ona se však nezlomí (následuje SPOILER), a když dojde na spravedlnost, postaví se správně na stranu nevinného, i když jí hrozil vykostěním dětí (KONEC SPOILERU). Zkrátka světice. Po obsahové stránce jde IMHO o film podřadný, po stránce formální o šedý průměr, byť prostý chyb. A jen tak mimochodem, k předvídání budoucnosti neslouží moderní pýthie, karty či křišťálová koule, ale diferenciální rovnice. Slabé **. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • V roku 2014 sa Katie Holmes v rozhovore vyjadrila, že nemá problém byť na obrazovke hore bez: "Urobila som to už ako veľmi mladá (práve v tomto filme) a to bol ten správny čas. A ak by si to moja rola vyžadovala, urobila by som to znova. Myslím si, že ľudia musia prijať sami seba, svoju kreativitu a svoje telá." (Arsenal83)
  • Annie vlastní auto Delta 88 Oldsmobile, které Sam Raimi použil ve všech dílech série Evil Dead. (Chatterer)
  • V čase 1:35:20 poté, co začne Annie Wilson (Cate Blanchett) téct krev těsně u oka a přes rty, není po krvi ani náznak. O pár vteřin později má pak krev v jiné části obličeje. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama