Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emma Woodhouseová (Anya Taylor-Joy) je hezká, chytrá, bohatá a na svou dobu notně emancipovaná. Navíc disponuje velmi zvláštním talentem, schopností svádět dohromady jedince opačného pohlaví a dopravovat je až před oltář. Tedy alespoň si to o sobě začne myslet, když několika mistrovskými tahy provdá svou vychovatelku za bohatého vdovce. Jejím dalším projektem se stane plánované spojení mladičké a naivní Harriet s místním farářem. Přestože Emmin otec (Bill Nighy) ji varuje, aby si nezahrávala, a její přítel z dětství George Knightley se jí snaží vysvětlit, že lásce se poručit nedá, dohazovačka Emma tlačí Harriet do sňatku s knězem silou umanutého Amora. Vše bohužel skončí nezdarem, katastrofou a spoustou prolitých slz, citovým uragánem, v jehož epicentru se ocitne právě Emma, které nezdar rozmetá všechny životní jistoty. Až potom pochopí, že toho pravého si každý musí najít sám a že to hledání paradoxně nemusí být až tak těžké, protože někdy ho můžete mít celý život přímo před očima. Jen nesmíte být slepí. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (133)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Jsem zarytá fanynka Jane Austen a Emma je jeden z mých nejoblíbenějších románů. Mám moc ráda film s Gwyneth a miluju minisérii s Romolou. Na tento film jsem se těšila, co ho oznámili, ale po trailerech jsem byla přesdvěčena, že se mi nebude líbit, zvlášť když jsem se dozvěděla nějaké další věci. Jaké bylo mé překvapení, když jsem celý film sledovala nadšená a s takovou tou typickou šťastnou náladou, kterou z adaptací Austenovek mívám. Už jsem se na film stihla podívat dvakrát a zbožňuju soundtrack (tedy většinu - ty náboženské chorály ne). Přišlo mi to roztomilé, barevné, vtipné, kouzelné, emocionální. Ano, má to své mouchy. Herečka pro Emmu není ideálně vybraná, ale Knightley si mě totálně získal. Škoda, že další postavy kromě Harriet nedostaly tolik prostoru a někdy byly jejich charaktery i zkreslené, ale to mi nevadilo. Přidané nebo chybějící scény mi kupodivu nevadily, důležité je pro mě, že mám z filmu dobrou náladu a to se stalo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímky z tohoto obdobia, nie sú môj šálok kávy. Nevyhľadávam, ale ako sa hovorí, po steaku by si občas trebalo dať aj niečo menej tučné. Nie je to typická historická romanca, je to skôr veselohra, kde sa herci skôr pitvoria a nie hrajú. Knihu som nečítal, iné filmové verzie nevidel. A tak som si to užil ako komédiu, ktorá občas zabrdne až do paródie. ()

Reklama

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Takhle mi zkazit pana Knightleyho! V tomto případě mu měli říkat spíš Emoley, rytířského v něm nebylo za mák (na konci mi ho bylo vážně líto, že takhle dopadl. Poor Mr. Knightley!). V mnoha ohledech si z knihy vybrali zvláštní motivy a ty tradiční poněkud překroutili – místy bych se nechytala neznat předlohu. Jinak krásné kostýmy (paní Eltonová), vtipné scenérie (zvláště s chovankami internátní školy) a obrovské oči Emminy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

S adaptacemi Emmy se nikdy moc neplýtvalo, proto nový film každé čtvrtstoletí opravdu neuškodí. Tato verze je sice mírně parodická a taková Miranda Hart opět hraje tu svou sólovku namísto toho, aby hrála postavu z románu (což už mi zkazilo nejednu show)... ale vše ostatní víceméně klape takovým svým odlišným způsobem, než jak by se očekávalo od adaptace austenovského románu z roku 1815. Určitě si doplním i seriál. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď tak nad tým premýšľam, tak Jane Austen bola taká predchodkyňa súčasných telenoviel - teda aspoň čo sa týka schémy vývoja postáv a ich medziľudských vzťahov. Ale to samozrejme nemyslím v negatívnom zmysle slova, práve naopak - mne sa to páči! Emmu som síce nečítal, ale tento film sám o sebe bol vcelku vydarený. Samozrejme, u mňa nad všetkým ostatným vynikla najmä okúzľujúca výprava a atmosféra georgánskieho obdobia začiatku 19.storočia. Kulisy, kostýmy, masky, scenérie - všetko skutočne vydarené. Čo sa týka dejovej línie, tak tá v podstate nijako extra nezaostávala a mám pocit, že táto zápletka a celá tá variácia rôznych vzťahov (na podklade intríg, manipulácie a žiarlivosti) sa mi páčila ešte viac ako "kultová" klasika Pride & Prejudice. Výber herečky, ktorá hrala Emmu, sa mi moc nepozdával, ale aspoň to boli neokukané tváre (to je v podstate plus). 4* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu má nezvykle na konci tečku. Podle režiséra to má symbolizovat, že se jedná o „dobový“ kousek, který je zasazen do své éry. (TaNya_)
  • Hartfield, dům, ve kterém žije Emma (Anya Taylor-Joy) se svým otcem panem Woodhousem (Bill Nighy), je ve skutečnosti Firle Place v oblasti národního parku South Downs v anglickém Sussexu. (J.F.B.)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knižní předlohy od Jane Austen. (SONY_)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

Reklama

Reklama