Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět všeznámý, ale v tomto případě přeci jen jiný. Jedenáctiletý kluk se stane svědkem vraždy a tak se stává korunním svědkem, který na úkor tohoto faktu pozná co je nátlak policejních vyšetřovatelů a výhružky mafie. Ani jeho právnička a vlastně i opatrovatelka to vzhledem k těmto důsledkům nebude mít jednoduché. Příběh je plně rozvinutý a dějově dává prostor všem stranám. A tak se tímto divák plně dokáže vcítit do chlapcovi situace a poznat tak jeho nelehké konání a rozhodování o sobě samém. Velice povedený snímek poukazující všechny aspekty kolem svědectví nezletilým svědkem závažného zločinu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Projíždím filmografii Joela Schumachera a zjišťuji, že mám mezery. Nebezpečný klient má všechny předpoklady, aby uspěl. Zajímavý příběh, oporu v režisérovi, skvostné herecké obsazení. Stačilo vyslechnout nebezpečné informace a z jedenáctiletého kluka z chudých poměrů je žhavé zboží. Ona je tuctová obhájkyně, citově vyprahlý on potřebuje její pomoc, protože viděl divného tlusťocha, jak si vystřelil mozek. Právnický bestsellerista John Grisham po Případu Pelikán a Firmě potřetí vtrhl do sálů kin. Zápletka tentokrát není žádné veledílo, jako celek nešetří humorem a občas není úplně přesvědčivý v akci (úsměvné je třeba vyzvednutí autem Brada Renfra před nemocnicí plnou novinářů a policajtů). Ve výsledku rutinní kousek. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Téměř precizní thriller, jehož formu mu dokázal vnuknout především Joel Schumacher a jeho přirozený um a čuch. Musím dále přiznat, že mám slabost jak pro T.L.Jonese, tak pro S.Sarandon, takže jejich filmová spolupráce mnou musela být náležitě oceněna - filmovou Grishamovu předlohu jsem četl a podotýkám, že že mě její filmová podoba zaujala mnohem víc - to jak tady někteří píší, že se jedná o nudný film je možná způsobeno tím, že nečetli knihu. Ta mi naopak přijde jednotvárná a rozhodně mě jednotlivé herecké charaktery nepřišly tak zajímavé, jednoduše jsem si je nemohl personifikovat. Pokud k tomu ještě přihodím skvělého Shorea a jeho neustálé hudební podmanivé podkreslování, nemohu hodnotit jinak, než velice kladně - lepší 4*....................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku něco jiného. Čekal jsem, že se chlapec dostane do ochrany svědků a bude svědčit a kolem toho se bude točit děj. Očekávání nenaplněna. Ale nevadí, přistoupil jsem na to, však netradiční pojetí na škodu nikdy není. Ale dostal jsem takový mišmaš všeho možného - krimi, soudní drama, thriller, troška komedie. Chtělo se to spíše zaměřit na jednu věc a tu dotáhnout na 100%. Takhle je to takové všelijaké. Napínavých momentů tam moc není, některé situace jsou přitažené za vlasy a zbytek filmu už jsme viděli v jiných. Na druhou stranu tam hraje můj oblíbec TLJ a film rychle plyne, takže se na to dá celkem koukat. Ale je to jen na jedno kouknutí. Howgh! ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tak především tady začínal ve 12 letech výborný mladý herec Brad Renfro (Nadaný žák). Zajímavou roli tu má Tommy Lee Jones (skvělá je scéna u soudu) a Susan Sarandon za svůj výkon byla nominována na Oscara a dostala cenu BAFTA. Vůbec nemyslím, že by šlo o špatný film - napínavé scény působí napínavě, dojímací scény dojímavě a je tu i trocha humoru. Slušné řemeslo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)

Reklama

Reklama