Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher se tím tématem nezapře. Dobré téma, dobré zpracování, herecky standardně adekvátní na hereckou sebranku devadesátých let, kde asi nelze jinak, než potvrdit, že mladý Brad Renfro byl velký talent. Jen na ten film koukáte a celou dobu si říkáte, že to přece nedává žádnou logiku, že takhle by se prostě nikdo nechoval. CIA, právnička, matka toho kluka, i ten mladej kluk, jak kdyby spadli z Marsu. Pravda ale, že pro ten devadesátkovej feeling jim to nakonec odpustíte. Sice to není žádný zázrak, ale pořád je to lepší, než řada dnešních filmů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zopár sfilmovaných právnických trilerov od Johna Grishama mám rád (Kedy zabiť), no väčšina z nich dopadne ako Klient: skúsený režisér sa zjavne nudí, bombastické herecké obsadenie je zarážajúco nevyužité, scenár zbytočne komplikovaný a celé je to chladné ako januárové ráno. Diváci ale v 90. rokoch na podobných látkach frčali, takže nečudo, že to pri skromnom 45-miliónovom rozpočte na celom svete zarobilo 117 miliónov. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení je vynikající (Brad Renfro, Susan Sarandon zejména...), příběh je napínavý, jenže: poslední část filmu, kdy se hlavní hrdinové vydávájí po stopě na vlastní pěst je už vysloveně přestřelená. Nemluvě o tom, že stačilo požádat o zařazení do programu ochrany svědků už na začátku a bylo by po problému... No, ale to by nebylo o čem psát (Grisham) a na co koukat (Schumacher) :-) Prostě docela fajn běžný thriller - možná před těmi 15 lety byl fakt bomba. No dneska pořád dobrý průměr. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Jebka, ve které mě tak štval Brad Renfro, až sem radši fandil Tommy Lee Jonesovi. To byla taky jediná zajímavá postava z toho filmu. Toho smrada sem nemohl vystát. Ani Susan Sarandonové sem to ani na vteřinu nežral. Četl sem knihu, a to je teda hoooooooodně něco jinýho. Záporáci na prd, klaďasi na ještě větší prd, takže sem fandil záporákům, ale pak už ani těm, jak mě to nezajímalo. Když to srovnám s Časem zabíjet, tak tady je škoda mluvit. The Client je chudá adaptace bez nápadu a navíc to vypadá jak televizní film. No fuj. Nikde ani napětí, ani nic jinýho, jen nuda. Jednu * jen za hlášky Tommy Lee Jonesa a pak... ještě za jednu hlášku, na kterou si už ale nepamatuju. Ale vím, že tam nějaká byla. Tohle je tak na stejné úrovní jak Batman & Robin. Možná je to tím, že scénář psal Akiva Goldsman. Rutinér blbej. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Příjemný důkaz toho, že Joel Schumacher dokáže natočit atmosférický thriller s hláškující Susan Sarandon a Tommy Lee Jonesem, kdy divák visí na každé jejich vzájemné interakci a nikde neruší zbytečná záře neonů ani latexových bradavek (tohohle Batmano-Robinovského Damoklova meče se už milý Joel asi nikdy nezbaví). Ale stejně největším překvapením zůstává Mary-Louise Parker - jak se z takové ošklivky mohla vyklubat taková kočka? :). ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama