Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový hacker Stanley Jobson byl propuštěn na podmínku z vězení, kam byl odsouzen za internetové podvody. Krátce poté ho navštíví atraktivní dívka Ginger. Její šéf Gabriel Shear by mu chtěl nabídnout práci. Muž je odhodlán dodržet podmínku a odmítne. Ginger ví, že Stanley nutně potřebuje peníze na právníky, s jejichž pomocí chce získat do péče dcerku Holly. Nabídne mu sto tisíc dolarů za to, že se s jejím šéfem jen sejde. Poté, co Stanley projde těžkým testem, Shear mu nabídne za další spolupráci 10 milionů dolarů. Má vytvořit červa, který pronikne do přísně střeženého systému. Cílem je tajné vládní konto s prostředky na boj proti terorismu. Stanley se sejde s dcerou a slíbí jí, že už brzy budou spolu. Sleduje je ale vládní expert Robetson, který už ho jednou dostal za mříže. Senátor Reisman, který Sheara tajně podporuje, chce, aby byla akce zastavena. Ten to však odmítne a senátor na něj pošle komando zabijáků. Shear se z pasti prostřílí. Šokovaný Stanley, který byl účastníkem přepadení, chce se vším skončit, proto mu Shear unese Holly. Stanley je nucen dokončit červa, aby zachránil své dceři život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Celkově jenom průměrný akční thriller, který sice zaujme některými akčními sekvencemi, ale celkově opravdu ničím výrazně nepřekvapí (i když nelze tvůrcům upřít snahu). John Travolta celkově jen odvádí svůj standart, Hugh Jackman je o něco lepší, ale nijak zásadně. Nejzajímavější scény filmu (kromě těch několika akčních sekvencí) jsou ty, v nichž se Halle Berry objevuje poněkud méně oděná. :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Slušný akčný thriller o počítačovom hackerovi. Osobne najviac oceňujem akčné scény, ktorých ale mohlo byť určite viac. Dej ma nedokázal nijako strhnúť, ale na druhú stranu sa nedá povedať, že by ma výraznejšie nudil. Práca hackera mi príde celkom zaujímavá, ale tu si myslím, že tvorcovia dali tejto okolnosti pomerne málo priestoru. Záver filmu sa mi páčil, pretože priniesol nečakanú pointu a rozuzlenie. John Travolta ani Hugh Jackman nejak nevynikali. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Na začátku se film jeví poměrně originálně. John Travolta s maniakálním výrazem si to vykračuje po scéně, když nechal vybouchnout všechno za sebou a snaží se hláškovat. Potom se nám představí na scéně vyhlášený hacker Hugh Jackman a o něco později se nám odhalí Halle Berry, jejíž lepá postava málem překoná zbytek celého filmu. Všechno to vypadá hodně dobře, ale jen vypadá a efektivní podívaná bez pořádně kvalitního scénáře zůstane jen efektní podívanou se zvučnými hereckými jmény, špičkovým technickým zázemím a nějakou tou akční scénou jako bonus. Celé se mně to v závěru jevilo jako překombinovaný high-tech thriller, který má parametry upoutat divákovu pozornost, ale plně svoje možnosti rozhodně nevyužil. Na tu dobu se do filmu moc vložilo, ale očekávání možná byla až příliš vysoká. Vidět se to vyplatí. 60% ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Možu hodnotit, když jsem nedokoukala? Ale kdy jindy, že? Víckrát už to neuvidím, doufám. Klišé na klišé, říkala jsem si, to snad není možný! Fakt zlí zabijáci, drsnej obchodník Travolta, kterej asi už bude ve všech filmech vypadat furt stejně, zanedbaný citlivý táta a inteligentní černý policista. Divné barvy. Všichni cení zuby nebo přes ně cedí slova, ach jo. Navíc mám pocit, že všechny barový scény ve všech filmech se točí v jednom podniku:-) U scény s přístupem kamsi za 60 sekund s pistolí u hlavy a štětkou v rozkroku se mi chtělo kokrhat. Myslím, že jediným kladem bylo odhalené poprsí Halí Belí, ale na to já jako ženská zrovna zvědavá nejsem. Reklamy pro mě byly vysvobozením. Po nějakém tom večerní šomtání po baráku jsem přepla na Fantozziho, což byla taky debilita, ale při atletických výkonech jeho a kolegů jsem se aspoň zasmála, nastavila časovač a spokojeně usnula.... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dobrému akčnímu filmu jsem ochoten odpustit i nelogičnosti, i pistoli u hlavy hackera, který za minutu prolomí 128bitový kód jen proto, "že ho viděl". Ale tohle není dobrý akční film. Jako ano, akce je tam docela dost, ale nedává to hlavu ani patu. Všichni se chovají děsivě namachrovaně, jak všechno ví a o všem ví, zubí své čistě bílé chrupy, Hale ukáže poněkud povislé kozy (asi proto ji točili vleže, bo kdyby vstala, už to tak sexy nebude - v jiné scéně už má rozumně jen sexy podprsenku), pak někteří ti namachrovaní nečekaně padnou, některé akce jsou tady vycucané z prstu, a i když je odhalen závěrečný twist, na který je hloupý divák připravován dvě hodiny dopředu, takže ho nepřekvapí, pořád to nedává smysl. A nakonec je vlastně Travolta ten hodný, i když zabil spousty nevinných lidí jako collateral damages. To dává smysl, že jo? Nudilo mě to, Hale mi přišla sexy jako vyšeptalá štětka z Perlovky, a vlastně je to zajímavé jen účastí budoucího Wolverina. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (12)

  • Film byl stažen z kin krátce po teroristických útocích z 11. září 2001 kvůli scénám, ve kterých byly vyobrazeny vybuchující budovy. (Rocky62)
  • Hugh Jackman bral při přípravě na natáčení kurzy kaskadérského řízení automobilů. (Sethlans)

Související novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (více)

Reklama

Reklama