Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl naprogramován tak, aby sloužil veřejnosti, udržoval pořádek, chránil nevinné, zneškodňoval zločince, kteří ovládli ulici. Napůl člověk, napůl stroj, ale celý policista - říkají mu RoboCop. Obří průmyslová společnost OCP převzala kontrolu nad policejním útvarem ve městě a od té chvíle přišlo o život 31 policistů. S rostoucí zločinností je třeba něco udělat. Vědcům a technikům se ale první pokus nezdaří - jejich robot zabije omylem nevinného člověka. Potřebují něco tak dokonalého, jako byl policista Murphy - než ho gangsteři rozstříleli na kousky - ale nezranitelného. Mladému vědci Mortonovi se podaří úžasná věc - spojí to, co zbylo z Murphyho s nejmodernější technikou a na světě je RoboCop - sen každého policejního náčelníka. RoboCop předčí ve své výkonnosti všechna očekávání - při jeho neuvěřitelných akcích se tají dech a naskakuje husí kůže. Jeho dokonalost má malou chybičku, která se stane osudnou těm, kdož pod záminkou ochrany veřejné bezpečnosti doufali, že totálně ovládnou město... (INTERAMA a.s.)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Anarvin

No nie som si úplne istý či by sme starého Wellera ešte spoznali. Rozhodne však Robocop potrebuje DOBRÝ film! Pokiaľ však z pokračovania má vyliezť podobný paškvil ako ten z roku 2014 tak nech to radšej ani netočia.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Mannoroth81

Mannoroth81 (hodnocení, recenze)

Ano, kdysi dávno jsem tu hru hrál a taky mi to přišlo trochu povědomé, jak hlavní propagonista Matthew Kane je chycen a skoro přetvořen na Strogga. Ale do RoboCopa má ještě dost daleko - jen useknuté dolní končetiny od kolen dolů, injekce do hrudi a trvalé nasazení zbroje všude kromě horní částí ruk a hlavy. Alex Murphy trpěl víc, mnohem víc. A když už jsme u těch otázek - položil si někdo z vás otázku, zda-li je možné v reálu brokovnicí na jednu ránu ustřelit celou pravou paži včetně chrupavky, kůže a látky z uniformy na vzdálenost asi 5 metrů? Jako ustřelit celou pravou dlaň na vzdálenost asi půl metru na 100 % lze, o tom ani není potřeba diskutovat, ale s tou paží to je docela ne-jednoznačné...

DannyBurino

DannyBurino (hodnocení, recenze)

Robocop je boží, proč to říkám? Za prvé Robocop je můj idol, za druhé je to výborný akčnák a za třetí křížení akce a jeho problémům s minulým životem je dramaticky dobrá. A proto ten film zbožnuju.

na příspěvěk reagoval JackBurda

Uživatel misho87 smazal svůj příspěvek.

Šindy

Šindy (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Myslím, že ten film je v dnešní době aktuální ještě víc než v době vzniku. V podstatě předpověděl a poukazoval na věci, který jsou dnes už skoro běžný. A jak řekl Weller. Můžete se na RoboCopa dívat klidně za 200 let a stejně ten film bude mít pořád co říct. 

Uživatel Šindy smazal svůj příspěvek.

InaSe

InaSe (hodnocení, recenze)

nojo film mého dětství, škoda, že to mám doma s blbým dabingem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Šindy

Šindy (hodnocení, recenze)

Milý RoboCope, přeji ti vše nejlepší k tvým dnešním 25. narozeninám, zdraví a štěstí ti přát nebudu, to asi nemá cenu, ale rozhodně ti přeji ať jsou tvé kopie na filmovém pásu dobře uchované, ať vydrží nejméně dalších 25 let.


Děkuji Michaelu Minerovi a Edu Neumeierovi, že napsali k tobě scénář, který nakonec prodali, ačkoliv si každý myslel, že je to brak.


Děkuji Jonu Davisonovi za to, že měl odvahu oslovit Paula Verhoevena a nabídnout mu tvou režii i přesto, že všichni američtí režiséři odmítl. A také mu děkuji, že přežil tvé natáčení.

Děkuji Martine Verhoeven, že přemluvila Paula aby si scénář k tobě ještě jednou přečetl a děkuji ostatně i samotnému Paulovi, že se ujal tvé režie a udělal z tebe legendu.

Děkuji Peteru Wellerovi, že se stal tvým představitelem, že ti dodal lidskost a duši a že se i stal tvou duší. To díky němu si tě tisíce fanoušků oblíbily.

Děkuji Robu Bottinovi, za to, že tě stvořil, alespoň tedy tvůj design, který je naprosto úžasný.

Děkuji Basilu Poledourisovi, za přenádherný soundtrack, který k tobě složil. Čest jeho památce.

Děkuji všem ostatním hercům, že se se podíleli na tvojí tvorbě. Nancy Allen, Kurtwood Smith, Daniel O'Herlihy, Miguel Ferrer, Ronny Cox a spousta dalších....


A také děkuji všem dalším členům štábu. I díky jejich přičinění jsi vznikl a stal se legendou, která se nesmazatelně zapsala do dějin kinematografie. Nakonec chci i já tobě poděkovat. Za to, že jsi vznikl a že díky tomu jsi můj nejoblíbenější snímek… film mého srdce. Děkuji!!! 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

http://www.root.cz/clanky/nejvetsi-pocitacove-nesmysly-ve-filmech/Příběh oživeného robotického policisty chytl ve své době za srdce příznivce citovek i dobré akce, i tato legenda ovšem disponuje několika zádrhely. Tím nejviditelnějším bezesporu je, že chudák Robocop běží na jakémsi kříženci Mac OS a DOSu – jak jinak si vysvětlit Command.com a Config.sys ve výpisu? Povšimněte si rovněž známé applovské lišty nahoře naznačující, kde bylo video promítnuto. A do třetice – kapku nám nesedí, že by se BIOS nahrával až po Command.com, ale což, u robota jeden nikdy neví…http://i.iinfo.cz/images/132/filmy-nesmysly-4.jpg

lajko

lajko (hodnocení, recenze)

Co toto malo akoze byt? Obchody sa tuna chodia lupit so samopalom, policajt obaleny v bakelite. Rambo je oproti tejto klasike psychologickou dramou s excelentnymi hereckymi vykonmi.

brutale

brutale (hodnocení, recenze)

Keď ho chcú zlikvidovať a páli po ňom policajná jednotka tak si nechránenú časť zakrýva rukou...btw asi každý si túto otázku položil vrátane mňa :)

Isherwood

Isherwood (hodnocení, recenze)

Protože řešíš kraviny. Ale je fakt, že jsem si tu samou otázku položil při sledování také. :)

Redix

Redix (hodnocení, recenze)

Nechápu jednu věc,když měl Robocop půl helmy a na spodku helmy nic neměl tak proč mu tam nestříleli? :D

Sevee

Sevee (hodnocení, recenze)

Parádní film. Akorát nevím proč je v traileru hudba z Terminátora od Brada Fiedla. Jestli se nepletu, tak by tam měla být hudba od Basila Poledourise.

Derek

Derek (hodnocení, recenze)

mne tam celkom pasuje, to sa moze stazovat aj clint mansell ze jeho lux aeternu pouzivaju momentalne u kazdeho druheho trailera

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

no s tou hudbou to posrali. Osobně, kdybych natočil podobné dílo, nedovolil bych, aby došlo k takovýhle krádeži, či "vypújčení". No jó, dělám z toho vědu, ale ten princip.

andrewz

andrewz (hodnocení, recenze)

Asi chyba tisku. RoboCop se natáčel v rozmezí od 6. srpna 1986 do října 1986, takže rok 1987 jako čas uvedení do kin odpovídá.

mendrit

mendrit (hodnocení, recenze)

jak je to s tim vypustenim Robocopa do kin. Na DVD je napsano, ze je film z roku 84, ale do kin prisel az v 87, tak to ty 3 roky cekal na vhodnou dobu?

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Reklama

Reklama