Reklama

Reklama

Scrubs: Doktůrci

(seriál)
USA, (2001–2010), 66 h 26 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Bill Lawrence

Hrají:

Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Judy Reyes, Ken Jenkins, John C. McGinley, Neil Flynn, Christa Miller, Sam Lloyd, Aloma Wright, Robert Maschio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(182)

Mladý doktor John „JD“ Dorian si hned v první pracovní den ve fakultní nemocnici Sacred Heart uvědomí, že ho ani dlouhá léta na lékařské fakultě nepřipravila na střet s realitou. Tváří tvář svérázným pacientům se cítí bezradný, ostatní lékaři ho urážejí a znepříjemnit život se mu snaží i zlomyslný údržbář. JD si dokonce není jistý, jestli tenhle chlapík není jen výplodem jeho bujné představivosti. Zato jeho nejlepší kamarád a spolubydlící – chirurgický praktikant Chris Turk – je přesný opak a mezi elitářské kolegy snadno zapadne. A pak je tu ještě krásná mladinká doktorka Elliot Reidová, která Johnovi padne do oka. Na tři začátečníky dohlížejí přísný a občas zákeřný primář Bob Kelso, pohledná vrchní sestra Carla Espinosová a mrzutý doktor Perry Cox, jemuž však v skrytu duše na svěřencích záleží. Cox se postará o většinu vtipných situací. JD každou epizodu komentuje jako vypravěč. Slyšíme jeho úvahy a surrealitu seriálu dodávají momenty, kdy se dostaneme přímo do jeho hlavy. Hrdinové zažívají lásky a problémy, musejí čelit rodinným povinnostem, nekonečnému papírování a neustálému proudu pacientů. V nemocnici plné nevypočitatelných existencí není o zábavu nouze, i když se občas mísí s tragickými situacemi, které k životu zkrátka patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (4)

Můj první den (2001) (S01E01) 

Hned první epizoda mi po těch letech připomněla, jak mi byl hlavní hrdina vždycky nesympatický. Zach Braff mi prostě neseděl a nesedí. Dalo by se očekávat, že mi tato animozita pokazí celý seriál, ale to nehrozí. Tvůrci totiž naplnili svou nemocnici velkým množstvím vedlejších postav, které mi spolehlivě rozpohybují bránici. Za všechny budu jmenovat Dr. Kelsa, Dr. Coxe, právníka a údržbáře. / Poučení: Za žádných okolností se nesnaž procházet pevnou hmotou. ()

Můj učitel (2001) (S01E02) 

Tento seriál je svým způsobem zvláštní. Hlavní hrdina je mi hlavně kvůli svému představiteli nesympatický a tvůrci se scénářem naložili, jakoby to tušili, a vystavěli humor na skvělých vedlejších postavách. I ve druhé epizodě mě tak dokázali spolehlivě pobavit; už jsem slyšel, že si někdo svými slovy vykopal hrob, ale díky tomuto dílu jsem to i viděl. / Poučení: Nevytáčej lidi, bez nichž se neobejdeš. ()

Můj přítel a jeho chyba (2001) (S01E03) 

Zatímco jsem u obou předchozích dílů při hodnocení ani na moment nezaváhal, třetí epizoda už to u mě tak jednoduché neměla, protože mi přišla tak trochu příběhopustá. Když se totiž zamyslím nad tím, co jsem právě viděl, zmocňuje se mě pocit, že se neodehrálo téměř nic podstatného a ani důvodů k zasmání nebylo tolik co obvykle. Ještěže to zachraňovala silná čtyřka. / Poučení: Ani já bych si nevybral Erasure, i když připouštím, že je sakra těžké, dostat tu věc z hlavy. 4*- ()

Moje babča (2001) (S01E04) 

Hmmm, tak čtvrtou epizodu jsem si příliš neužil, třebaže se údržbář poctivě snažil. Ostatní ho v tom ale nechali samotného, takže to bez podpory sám neutáhl. Jasně, do skutečných nemocnic se člověk většinou nechodí bavit a já nemám nic proti tomu, že se tady na to poukázalo, přesto si myslím, že by měl být sitcom hlavně o humoru, a když už se v něm hraje na vážnější strunu, nemělo by jít jen o prvoplánovou hru na city. / Poučení: Buď rozhodný. ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama