Reklama

Reklama

Scrubs: Doktůrci

(seriál)
USA, (2001–2010), 66 h 26 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Bill Lawrence

Hrají:

Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Judy Reyes, Ken Jenkins, John C. McGinley, Neil Flynn, Christa Miller, Sam Lloyd, Aloma Wright, Robert Maschio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(182)

Mladý doktor John „JD“ Dorian si hned v první pracovní den ve fakultní nemocnici Sacred Heart uvědomí, že ho ani dlouhá léta na lékařské fakultě nepřipravila na střet s realitou. Tváří tvář svérázným pacientům se cítí bezradný, ostatní lékaři ho urážejí a znepříjemnit život se mu snaží i zlomyslný údržbář. JD si dokonce není jistý, jestli tenhle chlapík není jen výplodem jeho bujné představivosti. Zato jeho nejlepší kamarád a spolubydlící – chirurgický praktikant Chris Turk – je přesný opak a mezi elitářské kolegy snadno zapadne. A pak je tu ještě krásná mladinká doktorka Elliot Reidová, která Johnovi padne do oka. Na tři začátečníky dohlížejí přísný a občas zákeřný primář Bob Kelso, pohledná vrchní sestra Carla Espinosová a mrzutý doktor Perry Cox, jemuž však v skrytu duše na svěřencích záleží. Cox se postará o většinu vtipných situací. JD každou epizodu komentuje jako vypravěč. Slyšíme jeho úvahy a surrealitu seriálu dodávají momenty, kdy se dostaneme přímo do jeho hlavy. Hrdinové zažívají lásky a problémy, musejí čelit rodinným povinnostem, nekonečnému papírování a neustálému proudu pacientů. V nemocnici plné nevypočitatelných existencí není o zábavu nouze, i když se občas mísí s tragickými situacemi, které k životu zkrátka patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (579)

zablaga 

všechny recenze uživatele

Ach, veru som nečala, že ma niečo ešte tak zasiahne (tudiž, že si niečo tak obľúbim) ako tuto SCRUBSov. Už sto rokov pozorujem, že ich má rada väčšina tuto obyvateľstva no vždy ma odrádzala tá titulná fotka. Až keď som si pozrela prvý diel, pochopila som, že toto je moja šálka kávy. Počkala som pol roka- keď budem mať čas a spomenula som si a začala som sledovať a už neprestala, ani cez akademický týždeň. Takže súhlasím s používateľom "Niles". Scrubs nie je len plný veľmi vtipných a bizardných situácií ale aj emotívnych chvíľ a dobrých charakterov. "Eagleeee!" ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Ultimátní hodnocení povinností. 100% edit 10.05.2009 Tak a je konec. Smál jsem se jako v nejlepších sezónách a pak mi ukápla slzička. U Gabrielova Book of Love jsem se ale rozbrečel jak želva. A na krajíčku mám i teď když píšu tenhle komentář. Good bye JD. So long Sacred Fart (tohle jsem si nemohl odpustit). SCRUBS you will be missed ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela okouzlen všudypřítomným humorem a velmi originálně napsanými postavami. Kam se hrabe Dr. House. Všechny postavy jsou vtipně napsané a některé mi budou hodně dlouho chybět. Mé hodnocení jednotlivých sezón: První série se velmi svižně rozjela a dokázala skvěle nalákat. 90% Druhá série byla v mých očích možná nejlepší. Pomohly tomu díly s Brendanem Fraserem a pronikání do nitra jednotlivých postav (závěrečná rána Perryho Coxe vede). Druhá sezóna nastavila vysoko laťku. 100% Třetí série byla ze začátku o něco slabší, ale postupně zase získala na síle. 85% Ve čtvrté, páté a šesté sérii se hlavně komplikují vztahy a díly překypují vtipem. 90% Se sedmou sérií přišel menší pokles kvality a je to znát hlavně i kvůli samotné délce sezóny, která je oproti ostatním poloviční. Stále je to ale dobrá podívaná. 75% A nakonec osmá série předznamenává připravované finále, a i když zde tvůrci sázeli více na dramatickou rovinu než humor, ukončení stojí za to. 80%. Seriál jsem dokoukal do osmé série, která původně měla být konečná a její poslední díl podle toho vypadá. Vzhledem k tomu, že v devítce je podle všeho samé vaření z vody, nechám si konečný dojem udělat posledním dílem osmičky. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Prostě špička nejen mezi sitcomy, ale mezi všemi seriály poslední doby. Od začátku mě to chytlo a šest serií jsem zhltla ani nevím jak. Nechápu jak se jim daří spojit takový styl humoru s dramatickými situacemi, které se v každém díle stihnout několikrát vystřídat. A herci v čele se Zachem Braffem kvalitu jen potvrzují. Tolik humoru a dojímavých situací se v jednom seriálu vidí málokdy. Geniální věc. ()

ConanVJ odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě fakt vůbec nebere, navíc to obsazení je fakt žalostný. Nedávno bylo v jednom dílu, jak ten v hlavní roli přiběhne k plešatýmu upocenýmu černochovi, opatlal si ruce jeho potem z hlavy a použil to jako gel na vlasy, k tomu ještě z čela jako jelení lůj. To má být jako vtipný? Nevadí mi fekální humor u filmů, ale tady mi to přišlo dost dementní. Navíc to je podle zařazení komedie a ani jednou jsem se ani neusmál. Pro mě fakt odpad 0% :) ()

Galerie (695)

Zajímavosti (82)

  • Prvních osm sérii bylo natočeno v reálném prostředí kliniky na Riverside Drive. Natáčelo se také v bývalé nemocnici North Hollywood Medical Center. Pilotní epizoda se však natáčela v nemocnici Glendale v Kalifornii. Dnes už je tato nemocnice stržena. Spousta herců a členů štábu si s sebou na plac vodili psy. Jelikož tato nemocnice už jako nemocnice neslouží, jsou horní patra využívána jako kanceláře, sklady nebo také jako místo, kde se celý den mohou prohánět psi. (formelin)
  • Turk (Donald Faison) soupeří o asistenci u údajně první transplantace srdce v nemocnici. Přitom v epizodě Mé království J.D. (Zach Braff) během své praxe u chirurgů vyoperuje staré srdce a z rozhovoru vyplývá, že bude nahrazeno novým. (immortalitas)
  • Dr. Cox (John C. McGinley) v seriálu oslovuje J.D.ho (Zach Braff) převážně dívčími jmény. To do seriálu přidali scenáristé až poté, co si všimli, že McGinley tak oslovuje Braffa ve skutečnosti. McGinley tvrdí že tak oslovuje všechny své dobré přátele. (Athene)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama