Reklama

Reklama

Bouřlivé víno

  • Československo Búrlivé víno
Československo, 1976, 128 min

Předloha:

Jan Kozák (kniha)

Kamera:

Josef Illík

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Vladimír Menšík, Božidara Turzonovová, Jiří Vala, Čestmír Řanda st., Slávka Budínová, Eva Hudečková, Jaroslav Moučka, Zdeněk Kryzánek, Rudolf Jelínek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Film Bouřlivé víno byl zasazen do roku 1968, kdy se předseda JZD Janák (Vladimír Menšík) ve fiktivní jihomoravské vísce Pálavice postaví plánům několika chamtivých vinařů, kteří v touze obchodovat s vínem na vlastní pěst naletí chytrému podvodníkovi. (Bohemia MP)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Peklop

Naopak, pavol.g přesně vystihl, co šmejdi před '68 chtěli-podvody, špína, kšeftování a zničení všeho, co mohlo kapitalistické verbeži konkurovat a co SSSR zatrhl. V '89 jim to bohužel vyšlo díky opilecké vlastizrádné a prolhané kreatuře Havlovi, kterého léta živili...

Peklop

Peklop (hodnocení, recenze)

pavol.g

Bolševický příspěvek pavola.g je ukázka, že komunisti by měli akorát viset. Ne řídit stát. "Pomoc" a nepřátelská okupace v roce 1968 nás dostala do morálního marastu, ze kterého se budeme hrabat další desítky let. Nebýt SSSR a únorového puče v roce 1948, mohli jsme se mít jako v Rakousku a Německo. Nebo jinde v západní a severní Evropě. A moravští vinaři by byli mnohem silnější konkurencí třeba i zavedeným francouzským značkám.

na příspěvěk reagoval Artigas

Uživatel Peklop smazal svůj příspěvek.

pavol.g

pavol.g (hodnocení, recenze)

tady je vidět, kam by to všechno vedlo nebýt pomoci SSSR v srpnu 68-ho roku! Bylo by to tu ještě větších sra*kách, než dnes! Jasně vidět, vo co těm sk*veným kapitalstům jde. Jen rychle nahrabat na úkor obyčejných lidí!!!

na příspěvěk reagoval Peklop

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Jděte s propagandou někam - jako kdyby to dnes bylo jiné. Film normál průměr - a navíc z mého kraje - takže pohoda a zlatý průměr. Janžurka opět nezklamala. 

Kakofon

Kakofon (hodnocení, recenze)

redfoxik

redfoxik, jdi do háje! To co se vysílá dnes a denně je odpad! Nikoliv Menšík a Vorlíček! K současné politice se raději ani vyjadřovat nebudu, neb mě to vůbec nezajímá. Jde to stejně do prdele! A ze všech stran!!

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

redfoxik

aby sa neposral z toho! Normalizacnu tvorbu mam stale rad, a hrali tu herci, ktorych stale povazujem za Celebrity /nevyjadrujem sa k dnesnym "osobnostiam"/. A ze sla vladnucim sudruhom po voli mam na haku

READYX

READYX (hodnocení, recenze)

Vhledem k dnešním filmům je to s propagandou 1:1 ale vyhrávají ty o všechny prsa ty komunistiké,když už sem chcete tahat politiku.....

mnet

mnet (hodnocení, recenze)

Hnusná bolševická propaganda, ale páčil sa mi tam Hér Hrdlička, držal som mu palce. Keď sa žobrák hrá na boháča, musím mu len fandiť. Pán Hrdlička a jeho požičaný Mercedes, na ktorom sa krásne predvádza ako milionár, je vec ktorá pre mňa ten film zachránila aby som ho nezaradil medzi odpad, ale dal mu hodnotenie vyššie.  

Big Mae

Big Mae (hodnocení, recenze)

když člověk vnímá jen herecké výkony a pomine rudou nesmyslnou propagandu.....pak to není špatný úvodní československý film známé trilogie............

Pitomec

Pitomec (hodnocení, recenze)

Výborný film a kdo ho kritizuje, tak zjevně dobu socialismu neprožil a vychází jenom z toho, co mu někdo jiný nalil do hlavy o údajné propagandě (které u tohoto filmu stejně nikdo nevěřil ani v době premiéry a některé momenty byly ve filmu velmi úsměvné, např. výlet Menšíka do Rakouska, kam se vypravil jako by se nechumelilo, když v té době to byla procedůra na hodně dlouhé lokte).

redfoxik

redfoxik (hodnocení, recenze)

Nechápu, jak Václav Vorlíček může tento film zlehčovat a zjednodušovat na pouhou satiru, když se jedná vysloveně o politickou záležitost. Navíc za tento film dostal Státní cenu Klementa Gottwalda, která se za normalizace udělovala povětšinou ideologicky čistým dílům. Odpad, nevysílat.

na příspěvěk reagoval Martin741, Kakofon

Reklama

Reklama