Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (962)

kitano 

všechny recenze uživatele

Svet Matrixu je obrovsky. A zdaleka nevycerpany. A pre to za kazdy navrat, za kazde nove detaily som vdacny. Debata o tom, ci pokracovanie vzniknut malo, alebo nie, je pre mna pre to nepodstatna. Prekliatim obidvoch pokracovani je fakt, ze sa jedna o dvojdielny film. Cert vie preco sa tak stalo, uz sa to nezmeni. Ked som Reloaded zhliadol prvy krat (a druhy, treti, stvrty..) Bol som nadseny. Bolo to vsak hlavne a len koli skvelej akcii. Pokracovania som sa samozrejme nemohol dockat, a ked som sa dockal bol som prehrozne sklamany. Pretoze som nedostal dalsie suboje Nea a Smitha, nedostal som dalsiu nahanacku, bol to proste tak odlisny film, ze som to nevstrebal. Po rokoch, som si celu trilogiu pozrel znovu a pocity su vyrazne odlisne. V prvom rade, Reloaded a Revolutions pre mna uz navzdy zostanu jednym filmom. Jeden bez druheho nefunguju, jeden bez druheho nedavaju zmysel. Reloaded je zbesile hladanie odpovedi, hladanie cesty, plne adrenalinu a nebezpecenstva a Revolutions je najdenie odpovedi, poslania a dramatickou cestou ku konci. Prvy Matrix nam tento svet len predstavil, nezachadzal do prilisnych podrobnosti a bol viac menej pristupnou zabavou pre siroke publikum. Reloaded a Revolutions nam rozprava pribeh plny detailov, suvislosti a diani priamo vychadzajucich zo sveta Matrixu a pre to sa pre mnohych stali pokracovania len prehliadkou akcnych paradiciek - pribeh a postavy okolo vsak nestravitelnou omackou. Ak vsak budete chciet, najdete v oboch filmoch omnoho viac, ako by sa mohlo niekomu na prvy pohlad zdat. Najdete fantasticky obrovsky svet plny neuveritelnych detailov, napadov, spojitosti a to vlozene v nezabudnutelnom, pohlcujucom, dramatickom pribehu plnom emocii. To vsetko tu je. A nieje to viditelne len pre Matrixovskych fanatikov (nic take ani ja niesom). Proste si to musite vybrat ;) (10/10) ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Zase jsem si počkal až na DVD a i tak na mě bylo Revolutions zpočátku moc rychlé :). "Matrix II" je klasicky rozpůlený film, jehož samostatné díly podle mého jeden bez druhého nelze hodnotit a jsem rád, že jsem nepřidělil hodnocení Reloaded..... U Revolutions jsem po skončení taky úplně nevěděl "co s tím" a tak jsem to vyřešil ! :) Udělal jsem si Matrixový večer a pustil jsem oba díly za sebou bez rozdělení. Tohle řešení bych doporučil všem a myslím si, že až teprve tak vynikne tenhle "film" jako jedno z nejlepších a myšlenkově nejpropracovanějších Sci-fi, co se kdy objevily v distribuci....Pokud bych přece jen musel hodnotit, tak první část "pět" a druhá "čtyři". Honička na dálnici to ale celkově dostane na "pět". To se vážně jen tak nevidí :) ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Matrix Revolutions - logické a velmi efektní dokončení jedné z nejlepších sci-fi všech dob. Neo uvízl v pasti stanice metra mezi světem Matrixu a Zdrojem, ale je brzy osvobozen po akční návštěvě Orphea a Trinity u Merovejce. Paralelně s průletem jedné z bojových lodí sledujeme superbitvu posledních lidí v Zionu - v bojových strojích s ručními zbraněmi proti myriádám chobotniček přicházejících z Matrixu. Zachránit je může už jen Vyvolený - Neo, který se po strastiplném letu zatím snaží dojednat se stroji uzavření míru, vždyť agent Smith se vymknul i kontrole Matrixu a ohrožuje vedle lidí i svět strojů. Finální bitva se Smithem je geniálně nafilmovaná v dešti a bouřce, bojuje se v trojrozměrném prostoru s uchvacujícím nasvícením scén a božskou prací kamery (blesková osvětlení, postavy bojující v lijáku, protisvětlo, chvíli stmavení do siluet, chvíli přesvětlení, funkční zrychlování i zpomalování kamery, detaily kapek a ruky rychlejší než padající kapky). Velká podívaná. Trailery 2: http://www.csfd.cz/film/9498-matrix-revolutions-matrix-revolutions-the/videa/ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vývoj jednotlivých postav je vytěsněn až kamsi na okraj, stejně tak akční scény "komorního" charakteru, na kterých stála vizuální kouzla prvních dvou dílů. Místo toho se na diváka valí apokalyptická bitevní scenérie rozměrů ne menších než kolosálních. Nefunguje to úplně tak jak má, je to jen jakási dojezdovka, ale příběh se má uzavřít, jak ví každý slušný vypravěč. Je to především zásluhou Dona Davise, Juno Reactor a armády grafiků a animátorů nebo jak se jim dneska říká, že vám ty dějově slabší momenty nepřijdou tak hrozné. Ale 130 minut je mnoho, zbytečně mnoho, a to se může realizační tým třeba stavět na hlavu. Forma pohltila obsah a zachránila tak pro třetí díl matrixovské ságy třiapůlkové hodnocení. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Zklamání se dostavuje stejně jako pocit naprosté zbytečnosti druhého dílu. I tady je to až moc akční. Ocenil bych více psychologie, více srozumitelnosti, lepší dabing (za což samotní tvůrci pochopitelně nemohou). Zase musím ocenit ten depresivní pocit, kdy se stroje probourávají do Sionu. Ne poprvé se mi stalo, že jsem fandil té druhé - "špatné" straně. Efekty mě nijak zvlášť neberou a tímto si mě Wachovští příliš nezískali. Je to tak trochu zkažený námět. Možná měli páni režiséři zůstat u prvního dílu a nechat divákovi možnost dokončit si příběh podle vlastních představ. Ale to by se zase tolik nevydělalo, že? ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Během závěrečné bitky Nea (Keanu Reeves) se Smithem (Hugo Weaving) i během titulků můžeme slyšet sloku sanskrtu: "Asatoma Sat Gamaya, Tamasoma Jyotir Gamaya, Mrityorma Anritam Gamaya," což znamená "Vyveď mě z nevědomí do reality, vyveď mě z temnoty do světla, vyveď mě z jsoucna do věčnosti." (HellFire)
  • V řecké mytologii je Morpheus bůh snů. Ve filmu se snaží Morpheus (Laurence Fishburne) probudit lidi z virtuálního snění. (pornogrind)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama