Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (286)

K.I.N.G. odpad!

všechny recenze uživatele

Začalo to tak slibně a později se to pořád víc a víc měnilo na noční můru, nikoliv však pro hlavní hrdiny, ale pro diváky. Je odporné takovýto nepodarek označit za 3. díl tak kultovní a úžasné série, jako je Halloween. Je tam jen několik málo zajímavých momentů, po kterých si člověk řekne "zkusím to ještě chvíli vydržet", ale když jsem viděl scénu, kde se hlavnímu hrdinovi podaří hodit masku tak, že zakryje kameru, která ho snímá, musel jsem to vypnout. Nedoporučuju nikomu se na tento film dívat. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jako samostatný snímek je i tak pod úrovní. Jde poznat režie,Wallace je totiž přítel Carpentera a tak buď se ho snažil napodobit a nebo mu do toho Carpenter kecal. Každopádně nudné,scénař s roboty nic moc,nápad s vraždícími maskami,taky nic moc. No jedno se musí nechat. Stacy Nelkin má pěkný tělo. Ale furt tomu davam za 5. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně slušný počin s parádním Carpenterovým soundtrackem, který je až do poslední třetiny dobře vystavěný taky scenáristicky (utajování tajemství kolem továrny). Rozpracování námětu do podoby, v jaké nakonec odkreje karty, a způsob, jakým hlavní hrdina situaci vyřeší, to ale všechno spolehlivě pohřbí. Vzejde z toho prudce pulpová béčkovina k smíchu. Stacey Nelkin vypadala jako Michael Jackson. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdejší mizerné hodnocení způsobila zřejmě absence Michaela, který se zde vyskytne jen na pár vteřin v televizní ukázce. Kdo ho ale oželí, dostane napínavý příběh možná trochu ovlivněný snímky Westworld a Futureworld, trochu je tu cítit Invaze lupičů těl a podobné snímky. Doktor Daniel se společně s Ellie, které v nemocnici maniak zavraždil otce, snaží zjistit, co se děje v nedalekém městečku, které v poslední době proslulo výrobou úžasných halloweenských masek pro děti. Když Ellie unesou zaměstnanci majitele továrny, co snad ani nejsou lidmi, vydá se Daniel ji hledat. Ďábelský majitel Conal Cochran se rozhodne, že mu vše ukáže. Vyjde najevo, že prostřednictvím keltské magie chystá velkou oběť. Divák si může tipovat, zda dojde k bondovské destrukci továrny a podaří se Danielovi zvítězit, nebo ne. Na filmech z 80. let je fajn, že vůbec netušíte, jak skončí. Pěkné efekty - žena zasažená modrým bleskem se mění, deformuje a vylézá z ní hmyz, což není ještě nic proti dítěti, z něhož lezou i hadi, dojde na drcení hlav, utržení hlavy či souboj se zaměstnanci, kdy se ukáže pravda. Carpenterova jednoduchá minimalistická hudba navozuje temnou atmosféru a při explozi auta potěší, že je vše skutečné, nikoliv levné pixely. Škoda, stačilo zvolit jiný název... Hodnocení na IMDb více odpovídá. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Reziser tyhle poblijarny by mne byt verejne zbicovan a pak podriznut samotnym Myersem za to ze si vubec dovolil vzit si nazev me nej nej nej vyvrazdovaci serie do nazvu tyhle ultradementekretenskyvylizany superodpadchudakoviny maloco mne v historii filmu tak irituje jako totok a nepiste prosim nikdo ze to neni o myersovy a tak se to ma brat to v zadnym pripade! meli si to proste pojmenovat jinak a hotovo ale to uz se asi opakuju uff ruce se mi klepou kdyz tenhle komentar pisu vemte vsechny co s tim maji neco spolecnyho a ztrestejte je! tohle je urazka nejvetsiho kalibru!!!!!!!!!! ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Čerpací stanici z tohoto filmu je možné vidět i ve filmu Mlha (2007). (Mikel LetsGo)
  • Pro natáčení v továrně Silver Shamrock byla použita mlékárna. (HellFire)
  • Jedním ze zábavnějších důvodů, proč tento film vznikl, prý měl být odmítavý postoj amerického filmového kritika Rexe Reeda k filmu Halloween II (1981). Publicista tvrdil, že pokud vznikne ještě další pokračování, odevzdá svůj novinářský průkaz. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama