Reklama

Reklama

Žena za pultem

(seriál)
  • Slovensko Žena za pultom
Komedie / Rodinný
Československo, 1977, 10 h (Minutáž: 45–58 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiřina Švorcová, Petr Haničinec, Josef Langmiler, Dana Medřická, Jana Boušková, Jan Potměšil, Vladimír Menšík, Hana Maciuchová, Zdeněk Řehoř (více)
(další profese)

Epizody(12)

Ľudské príbehy spoza pultu fiktívneho socialistického obchodu... Prvý diel seriálu Anna nastupuje vovádza diváka do jedinečnej predajne potravín, ktorá je niečím neobvyklá. Je akoby z inej krajiny - plná tovaru, dokonca aj zo zahraničia. Dalo by sa povedať, že pripomína Tuzex z tých čias. Anna Holubová nastupuje na miesto predavačky na oddelenie lahôdok. Jedinečnosť príbehu od začiatku stavia na skvelých dialógoch, situačnom humore a opravdivých ľudských vzťahoch. (RTVS)

(více)

Recenze (424)

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Normalizační průjem z dob reálného socialismu referuje o životě a starostech obyčejné prodavačky Anny Holubové v podání nesympatické soudružky Jiriny Švorcové.Místo aby si vzala holící strojek a oholila si ten knírek co jí pučel pod nosem tak chodí a dává ty svoje debilní rady všude okolo.Ikdyž sama má život v troskách.Fuj je to hnus fialovej.Nebo spíš červenej. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Nabízí se hodnotit to z hlediska ideologického než filmového. I když... z hlediska filmového to také stojí za starou Blažkovou. Každopádně věřím tomu, že se najde ještě hodně lidí, kteří uroní slzu, když uvidí tak krásně seřazený konzervy v jednom nevábném totalitním konzumu. Z hlediska ideologického je to takový odpad, že už to ani víc odpad být nemůže. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Presne tak, ako bolo napisane podo mnou. Svorcova exhibuje a stare komunisticke struktury krochkaju od blaha, ako sa nam to len skvele zilo v nasom Normalizacnom raji. A najradsej by tento normalizacny raj opat prinavratili k zivotu, aj s celou SNB, VB, StB, Tuzexom, bonmi .....Dal by som nulu , ale po Novembri 1989 priklusal este vacsi hnoj /Tisic a jedna noc, Esmeraldy, Simplemente Maria, Ordinace ...../, tak musim aspon tych 30 %. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Všichni zde tento seriál kritizují, nevím dost dobře proč...Jiřina Švorcová hraje svoji roli skvěle, Petr Haničinec a Josef Langmiler se také předvádí v dobrém světle, takže nechápu, co všichni na tomto seriálu vidí...Jasně, v samoobsluze jsou regály zaplněné zbožím, přičemž ve skutečnosti asi takto "narvané" nebyly, ale jak by to vypadalo, kdyby jste koukali na poloprázdnou "sámošku"? Asi by to moc nezapůsobilo, že? A co dodat k tomu, že jde o komunistickou agitku? Sám ani nevím, snad jen to, že jaká byla doba, takové se točily filmy a seriály. Musíme se na to dívat z pohledu 70. a 80. let, ne z roku 2008! My teď víme, co bylo tehdy špatné a co ne, takže je pouze na nás, jak budeme totalitní díla brát...Mimochodem, nejsem zastáncem komunismu, ale nemohu říct, že by mě Žena za pultem nějak pobuřovala. Toť můj názor, nemusíte s ním souhlasit, ale máme demokracii, tak jsem ho chtěl jen vyjádřit, neodsuzujte mě za něj a věřím, že se najdou i takoví, kteří s tím mým budou souhlasit. P.S. Napsat komentář k tomuto seriálu se mi nikdy moc nechtělo a stále jsem to oddaloval... Zaujaly mě komentáře těchto uživatelů: Oskar, Bart, hacho. Velice hezky to vystihl také fantoci, k jehož komentáři bych doplnil, že výjimku tvoří jen Nemocnice na kraji města a Chalupáři. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Máte mne za blázna, že dávám plný počet hvězdiček? Nepokrytě přiznávám, že tenhle seriál jsem viděl v TV když mi bylo 15 a zrovna jsem byl prvním rokem na učňáku... jako Prodavač (sice elektrotechnického zboží, ale pořád prodavač), a proto mne tento seriál nesmírně zaujal, protože se týká mojí profese, kterou patrně budu po maturitě vykonávat. Chtěl jsem se podívat, jak to chodilo za komunistů ve kšeftě, a musím smutně konstatovat, že prodavač, to byl tehdy NĚKDO, kdežto dnes je to ten hejpočkej a zákazníci považují za trapné jej vůbec oslovit, a jakmile se dozvědí, co potřebují, okamžitě utíkají od prodavače co nejdále... Já to zažil při praxi, takže vím, o čem mluvím. A tak dávám pět hvězdiček hlavně jako poctu všem prodavačům, kteří byly za komunismu oblíbení a kdo měl za známého prodavače, ten byl hvězda a každý si prodavače předcházel, jen aby dostal podpultovku. Pět hvězdiček pro všechny prodavače! ()

Galerie (118)

Zajímavosti (67)

  • Během rekonstrukce Smíchovské tržnice byla na náměstí 14. října v Praze 5 postavena provizorní samoobsluha. Stála za farou kostela sv. Václava. Nyní na tom místě stojí nová budova. Po dokončení rekonstrukce Smíchovské tržnice postavili filmaři před nízkou provizorní samoobsluhu plechové čelo, aby prodejna vypadala honosněji a moderněji. Po dotočení seriálu byl provizorní obchod zbourán. (sator)
  • Scény z bytu Anny Holubové (Jiřina Švorcová) byly filmovány ve skutečném soukromém bytě. Tato varianta vyšla levněji, než stavět kulisy. Byt se nacházel kousek od Vinohradského divadla. Důchodci, kteří v něm běžně žili, pak bydleli v průběhu natáčení v hotelu. Ve skříních v bytě se po dobu natáčení nacházely věci původních majitelů. (M.B)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

08.08.2011

Po dlouhé nemoci zemřela v pražské léčebně dlouhodobě nemocných česká herečka Jiřina Švorcová. Dcera stavebního dělníka a hostinské vystudovala učitelský ústav a Státní konzervatoř v Praze. Po jedné… (více)

Reklama

Reklama