Reklama

Reklama

Magda Vášáryová

Magda Vášáryová

nar. 26.08.1948 (75 let)
Banská Štiavnica, Československo

Diskuze

Baroque

Baroque (hodnocení, recenze)

marketa lazarová sa natáčala aj v Nitre - pri Dražovskom kostolíku, nielen na Šumave.

Hanzek

Hanzek (hodnocení, recenze)

Lojz@

O tom žádná, pěkně zahráno, všechna čest...

Ale jako člověk je to špína člověk. Špína ženská...

Žilková hadr...

na příspěvěk reagoval Baroque

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Já si jí pamatuji jen z Postřižin jako nádhernou ženskou.

na příspěvěk reagoval Hanzek

Brtniik

Brtniik (hodnocení, recenze)

Kass

Jak se to vezme, ano je (byla) hezká, ale ví se např., že byla docela krkavčí matka a vůbec dost šíl… no, učiněná hérečka. Čili stačí-li nám pokochat se vizáží tedy ano, ale velvyslankyni by nejspíš nedala.
Mám takové měřítko – baby na plátně a pak ty, se kterými by se dalo žít déle než o svatební noci a pár dní poté… ČSFD není seznamka, čili jistě máš pravdu. :-)

Hanzek

Hanzek (hodnocení, recenze)

Brtniik

Popravdě jsem absolutně nepochopil Váš příspěvek. Přijde mi jako když pejsek a kočička uvařili dort. A v čem že to jsme kolegové? A poslední "kombinace"  slov? Mít jiný názor či preference – s pánem bohem, ale vrhni horninou kdožs bez viny, v tomto případě lepší. To jako vážně? Nebo pokus o filozofii?

Brtniik

Brtniik (hodnocení, recenze)

     Všimli jste si, že zdejší diskuse mají + - stejný koncept? Ozve se několik nadšenců, kteří herci/dílu fandí, pár lidí jim přitaká a pak se objeví plivači a zvěstují jim, jak jsou trapní, ubozí a nevzdělaní (není to opis vlastního CVčka?) a co je onen herc/dílo za „odpad“. Velmi mi to připomíná proces, kdy vláknina projde trávícím traktem býložravce a jsa vypuzena z těla, gravitací se přesune na zem a v tu ránu se sletí všelicí otravní hmyzové, začnou bzučet a hodovat…
     Magduška vyrostla ve starém odedávna kosmopolitním městě a to, i rodina, jí daly rozhled i nezbytný nadhled. Jako velvyslankyně nás myslím důstojně zastupovala, jen škoda, že Slováci před časem neměli koule zvolit si ji za presiedentku a raději dali přednost muži a k tomu komančovi. Až nyní, asi kvůli dlouhému vedení, mají na presidentském stolci dámu, dlužno poznamenat, že ne tak výraznou jakou mohli už dávno mít.
Mít jiný názor či preference – s pánem bohem, ale vrhni horninou kdožs bez viny, v tomto případě lepší.

na příspěvěk reagoval Hanzek

Hanzek

Hanzek (hodnocení, recenze)

Něco jako Žilková... Koště herečka. Koště charakter. Angažmá v politice? Kdyby se do Evropy hrnuly hordy mladých snědých žen s Iphony, chtěla by je střílet a stávající vyhostit nebo zavřít do koncentračních táborů. A její sestra? SETSAKRA DÁMA!!!!!!! Opak špíny!!!!!

na příspěvěk reagoval Baroque

Monicina

Monicina (hodnocení, recenze)

amyth

Naprosto súhlasím.Odjakživa preafektovaná, nepríjemná a vulgárne pôsobiaca. Robila nám hanbu všade v zahraničí, najnovší jej "prejav" bol v Prahe ohľadne českých mužov a ich nechutných bruchách a smrade. Zato jej sestra, to je pani herečka a skutočná dáma. 

amyth

amyth (hodnocení, recenze)

Naprostý lidský odpad, který úplně rezignoval na jakoukoliv sebereflexi nebo pokoru. Její hysterické výstupy o věcech ke kterým nemá ani základní znalosti, jsou naprosto šílené. Prý abychom my češi nestrhli slováky na scestí ...... podobné příznaky mívá syfilida. Je velmi velmi pravděpodobné, že právě ona bude tváří Čobomajdanu, který se aktivně v posledních týdnech chystal a již započal. 

na příspěvěk reagoval Monicina

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

topi80

topi80 (hodnocení, recenze)

Nejlepší, co jí mohu popřát, je to, aby si jí lidé pamatovali díky Postřižináma ne kvůli jejímu žlučovitým nenávistným výlevům ve stáří. 

Madla123

Madla123 (hodnocení, recenze)

Přenádherná žena :) Jenom proto, že dělá do politiky jí hned nemusíte všichni urážet.

na příspěvěk reagoval Apolskis

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Co ji v mládí dalo na kráse, to ji s věkem ubralo na myšlení.. ji a Kisku si Slovensko fakt nezaslouží.. sluničkæřska <|> něco jako u nás Žilková.. no coment..

Indominus

Indominus (hodnocení, recenze)

Tak to bábě jeblo dost brzo, na demenci je ještě mladá... Už ji nikdo nebude mít za kozatou hérečku, ale za dementní polibpičku (političku). Taky jedna z těch, co měla před listopadem tak plný diář, že nevěděla co dřív a pak na komouše nadávala a nyní jí přeskočilo jako frau z NDR.

Rozinek12

Rozinek12 (hodnocení, recenze)

Když jsem v lednu četla rozhovor v reflexu kde popisuje jak "Češi zklamali Evropu" a jak nás "Slováci" nechápou, myslela jsem si, že to je jen arogantní stará čubka. Potom, co měla v ČT výstup ohledně uprchlíků, vím jak hloupá naivní a krátkozraká kráva to je. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Najlepsie filmz : Marketa Lazarova, Postriziny, Svet Nic Nevi, Juzna Posta. 

huhukoktejl

huhukoktejl (hodnocení, recenze)

Češky snad prominou..., ale Slovenky prostě, co se týče krásy a šmrncu vyhrávají na plné čáře. A paní Vášáryová je toho důkazem. Je dokonalá.

sator

sator (hodnocení, recenze)

Magda Vášáryová o sestře: Zbavila se mě, aby mohla být s kamarádkami 24. srpna 2012  9:19 Sedmdesátiletá slovenská herečka Emília Vášáryová byla v mládí pěkné kvítko. Když měla pečovat o svoji o šest let mladší Magdu, častokrát ji odložila, jen aby měla klid. Prozradila to právě mladší ze sester Vášáryových v dokumentu České televize, kde ukázaly také fotografie ze soukromého archivu. Dalších 14 fotografií v galerii Emília Vášáryová a její sestra Magda coby malé holčičky a v současnosti | foto: Dan Materna / Česká televize / Neobyčejné životy , iDNES.cz "Milu byla starší než já, takže ona už šla do první třídy, když jsem se narodila. Občas mě jí pověsili na krk, aby na mě dávala pozor. Pak mě posadila na živý plot, abych jí neodešla, vykašlala se na mě a jela s kamarádkami," řekla Magda Vášáryová v dokumentu Neobyčejné životy od Ondřeje Kepky. "Vždy jsem ji tiše odložila, aby nám dala svatý pokoj a my si mohly dělat, co chceme," potvrdila Emília, která je držitelkou titulu "Slovenská herečka 20. století". Magda Vášáryová se sestrou Emílií Podle Emílie měly obě sestry velké štěstí na rodiče, kteří byli učitelé. Kladli na ně velkou míru zodpovědnosti už od malička. Emília musela o sestru pečovat, a když se o ni dobře nepostarala, vždy prý byla brána na pranýř. "Já jsem byla to sluníčko, vysmáté a ona byla pravý opak. Pokaždé, když ji volali, že se jde fotografovat, nejdřív brečela, pak měla opuchlé oči a na všech fotkách je pak odulá," řekla mladší ze sester Vášáryových. Fotogalerie Zobrazit fotogalerii Přestože obě zazářily coby herečky, mladší Magda se později dala na politiku. Starší Emília u hraní zůstala i coby profesorka na Vysoké múzických umění v Bratislavě. Sama přitom herectví studovat nechtěla. "Nechtěla být herečkou, ale v té době, když maturovala a chtěla jít na vysokou školu, to byly 50. léta, neměla dobrý kádrový posudek. Emília vlastně neměla ani jinou možnost, když chtěla studovat na vysoké škole," řekl její švagr Milan Lasica. Emília Vášáryová se v českém filmu poprvé objevila ve filmu Vojtěcha Jasného Až přijde kocour. Má tři děti a její manžel Milan Čorba je scénografem. Pro Magdu Vášáryovou byla průlomovou rolí titulní postava ve filmu Františka Vláčila Marketa Lazarová. S manželem Milanem Lasicou má dvě dcery. Autor: zar   Zdroj: http://revue.idnes.cz/magda-vasaryova-o-sestre-emilii-d3s-/lidicky.aspx?c=A120823_210431_lidicky_zar

Lophius

Lophius (hodnocení, recenze)

Ona a výborný rečník? To snaď nie! Bola dobrá herečka a určite to nemala ľahké, preto jej patrí miesto v ČS hereckej histórii, no jej sestra dokáže byť ešte o triedu lepšia. Súhlasím, že politikou si pokazila meno.

verveine

verveine (hodnocení, recenze)

Myslím, že rovnako krásna bola zamladi aj jej sestra, Emília, ktorá je teraz snáď aj krajšia ako Magda... Obe sú klenotmi československej kinematografie, škoda tej politickej kariéry, pre ktorú sa mnohým sprotivila.

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

V šedesátých a sedmdesátých letech jí v kráse mohla konkurovat jen Jana Brejchová...

na příspěvěk reagoval Brtniik

Související novinky

Kino na hranici/na Granicy 2016

Kino na hranici/na Granicy 2016

09.04.2016

Těšínská mezinárodní filmová přehlídka Kino na hranici, která se každoročně koná na přelomu dubna a května v Českém Těšíně a polském Těšíně, je zdrojem podnětů ve filmové komunitě zemí Visegrádské… (více)

46. ročník MFF Karlovy Vary

46. ročník MFF Karlovy Vary

19.06.2011

Od 1.7. do 9.7. se v Karlových Varech uskuteční nejvýznamnější filmový festival kategorie A ve střední a východní Evropě. Festival představí 178 celovečerních filmů, převážná většina z nich bude mít… (více)

Herečka

Filmy
2012

Final Cut - Dámy a pánové - a.z.

1990

Súkromné životy

1989

Pani Berta Garlanová (TV film)

 

Spálená košeľa (TV film)

 

Staroružová dráma (TV film)

1988

Evžen Oněgin (TV film)

 

Marie Stuartovna (TV film)

 

Svědek času (TV film)

 

Tony peňazí (TV film)

Reklama

Reklama

 

Šesťkrát žena (TV film)

1987

Južná pošta

 

Svět nic neví

 

Vážny život (TV film)

1986

Jak zkrotiti zlého muže

 

Lev s bílou hřívou

 

Velká filmová loupež

1985

J. Massenet: Werther (TV film)

 

Olověná noc (TV film)

 

Tichá radosť

 

Varič (TV film)

 

Veľká náruč (TV film)

1984

Noc smaragdového měsíce

1983

Cesta na krvavé pole (TV film)

 

Malvína z Bretónska (TV film)

 

Zuzana Vojířová (TV film)

1982

The Turn of the Screw (TV film)

1980

Der Wahnwitzige Genius: A. Skriabin (TV film)

 

Faidra (TV film)

 

Horacius (TV film)

 

Nečakaná návšteva (TV film)

 

Postřižiny

 

Prelom (TV film)

 

Temné slunce

1979

Dobrí ľudia ešte žijú (TV film)

 

Jennie Gerhardtová (TV film)

 

Purpurový prach (TV film)

 

Uzlíky nádeje (TV film)

 

Záhradníkov pes (TV film)

 

Ťaví zadok (TV film)

1978

Dnes platí regulačný stupeň č.6 (TV film)

 

Elektra (TV film)

 

Krutá ľúbosť

 

Listy Juliane (TV film)

 

Parížsky život (TV film)

 

Pustý dvor

 

Rozvedená (TV film)

 

Sesternica Beta (TV film)

1977

Druhá láska (TV film)

 

Rusalka

1976

Demeterovci (TV film)

 

Dni Turbinovcov (TV film)

 

Hurá na letný byt (TV film)

 

Posledný pohárik (TV film)

 

Zenovo vedomie (TV film)

 

Šachy (TV film)

1975

Blízki cudzí ľudia (TV film)

 

Casanova? Casanova! (TV film)

 

Hodina úsvitu (TV film)

 

Môj prvý prípad (TV film)

 

Schody z mramoru (TV film)

 

Svetlo severu (TV film)

 

Čudný človek (TV film)

1974

Madame Favart (TV film)

 

Maľovaná lopata (TV film)

 

Mňa nemusíš ľutovať (TV film)

 

Netrpezlivosť srdca (TV film)

 

Osem žien (TV film)

 

Prvý deň sviatočný (TV film)

 

Túžba sobotňajšieho večera (TV film)

 

Výběrové příbuzenstvo

1973

Ako ostrihať manžela (TV film)

 

Ch. Gounod: Faust a Markéta (TV film)

 

Deň slnovratu

 

Skrytý prameň

 

Statky zmätky (TV film)

 

Will Shakespeare (TV film)

 

Za frontom (TV film)

1972

...a pozdravuji vlaštovky

 

Andrea (TV film)

 

Apollón z Bellacu (TV film)

 

Doktor (TV film)

 

Othello (TV film)

 

Záveje (TV film)

1971

Babička (TV film)

 

Hry lásky šálivé

 

Princ Bajaja

 

Taký obyčajný deň (TV film)

 

Úklady a láska (TV film)

1970

Na kometě

 

Radúz a Mahulena

1969

Královský hon

 

Vtáčkovia, siroty a blázni

1968

Sladký čas Kalimagdory

 

Zbehovia a pútnici

1967

Krotká (TV film)

 

Marketa Lazarová

 

Rok na dedine (TV film)

1966

Vianočné oblátky (TV film)

1964

Senzi mama

Seriály
1988

Dnes večer hrám ja

1986

Alžbetin dvor

 

Volanie vetra (E06)

 

Kamenné labute (E05)

1983

Smejeme sa storočiami

1978

Farebné rozprávky

1974

Straty a nálezy

 

Naďa (E05)

 

Peter (E04)

 

Veronika (E03)

  více epizod (2)
Dokumentární
2023

Emília

 

Magda (TV film)

2021

Bratislavské pondelky (seriál)

 

Stretnutie generácií (E02)

2019

Nežná (studentský film)

2018

Krížová cesta Banskoštiavnickej kalvárie (TV film)

2016

Komedie není legrace - Jiří Menzel

2015

Filmový dobrodruh Karel Zeman

2014

Československý filmový zázrak (seriál)

2013

Návraty k hereckým legendám (seriál)

2012

Legendy: Tajemství Radoslava Brzobohatého (TV film)

 

Neobyčejné životy (seriál)

 

Emília Vášáryová (S04E17)

2010

25 ze šedesátých aneb Československá nová vlna

2009

November+20

 

Zlatá šedesátá (seriál)

2008

Ja som bulvár

2006

Příběhy slavných (seriál)

 

Momentálně jsem mrtvý... (S07E02)

2004

Fascinace hudbou a filmem (TV film)

1994

Sergej Kopčák (TV film)

1991

Fragmenty nežných dní (TV film)

1988

Košatý strom plný pozorných očí (TV film)

1987

Na konci je život (seriál) - vypravěč

1973

Šťastie ulietlo nezachytené (TV film)

1969

Dobrý deň Sorrento

1968

Film o filme. 2/1968

Hudební videoklipy
2023

Milan Lasica: List do vetra

Divadelní záznam
1988

Slečna Júlia

1986

Výnosné miesto

1978

Neprítomní priatelia

1976

Hamlet

 

Prekroč svoj tieň

1974

Mizantrop

Krátkometrážní
1991

Polinka (TV film)

1970

Ľahučký dych (TV film)

1968

Môj vienok zelený (TV film)

Host

Související novinky

Kino na hranici/na Granicy 2016

Kino na hranici/na Granicy 2016

09.04.2016

Těšínská mezinárodní filmová přehlídka Kino na hranici, která se každoročně koná na přelomu dubna a května v Českém Těšíně a polském Těšíně, je zdrojem podnětů ve filmové komunitě zemí Visegrádské… (více)

46. ročník MFF Karlovy Vary

46. ročník MFF Karlovy Vary

19.06.2011

Od 1.7. do 9.7. se v Karlových Varech uskuteční nejvýznamnější filmový festival kategorie A ve střední a východní Evropě. Festival představí 178 celovečerních filmů, převážná většina z nich bude mít… (více)

Reklama

Reklama