Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (743)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[4,5*]     "Eat lead, slackers!"     Pokračovanie, ktoré síce nie je až také geniálne ako jednotka, ale veľa mu do toho nechýba. Malým problémom je ten výlet do budúcnosti, do ktorého sa veľmi nechcelo ani samotnému režisérovi a je to trochu cítiť (režisér sa ešte k tomu v čase dokončovania dvojky naplno venoval nakrúcaniu trojky, čím dvojka mierne utrpela). V rámci budúcnosti síce potešia niektoré technologické vychytávky, ale nie celkom chápem tú prehnane grotesknú štylizáciu postáv, akosi mi tam nesedí. Navyše tá cesta do budúcnosti v sebe zahŕňa jedinú väčšiu logickú chybu celej trilógie, týkajúcu sa stretnutia so svojim druhým ja (to by nebolo možné). Našťastie ten výlet do budúcnosti trvá pomerne krátko a už sa vraciame späť do starých dobrých rokov 1985 a 1955. Scenár opäť hýri skvelými nápadmi, hlavne ten nápad s návratom do deja predošlého dielu (film vo filme) je geniálny. Zápletka je poriadne zamotaná (ďalší skvelý nápad s alternatívnou realitou), nejednému divákovi by sa mohli zapiecť vyhodnocovacie obvody ("Obviously, the time continuum has been disrupted, creating this new temporal event sequence resulting in this alternate reality."). Dôležité bolo to, že sa podarilo dať dokopy takmer celú úspešnú zostavu z jednotky, s výnimkou Crispina Glovera (scenárista sa s tým dokázal elegantne vysporiadať) a Claudii Wells (bola nahradená Elisabeth Shue). Pobavili ma tie vtipné odkazy na jednotku (opakovanie tých istých situácií s nápaditými obmenami).   "The destruction might in fact be very localized, limited to merely our own galaxy." "Well, that's a relief." ()

dehlie 

všechny recenze uživatele

tak toto sa mi snáď nikdy nezunuje. perfektný, priam dokonale zamotaný scenár, kde všetko v konečnom dôsledku nádherne zapadá a klape ako hodinky. jedna z výnimiek kedy dokonalý prvý diel má možno lepšieho nasledovníka. ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Dvojke nechýba nič čo mala jednotka, dokonca má navrch s niekoľkými vážne vynikajúco natočenými scénami. Inak je to opäť veľmi zábavný film. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Sáhodlouhý komentář tady nemá smysl, celý scénář s výtečnými dialogy mi opět rozrazil ústa do širokého oblouku... Dr. Brown: "eahh na obloze je zácpa - nedojedeme tam!" Plus jeho nadčasová a bezkonkureční průhledná (!) kravata mluví za vše. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Už poněkud překombinovaný příběh, vařící z úspěchu prvního dílu, nicméně stále to má své napětí a tempo. Čekal jsem originálnější příběh, vždyť cestování časem nabízí tolik možností. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu trochu schází ta počáteční originalita, ale jinak toto pokračování v ničem nezaostává. Cestování časem zase funguje, tentokrát díky ještě více časovým paradoxům a i když mě to chvílemi nudilo, pod 4* tomu dát nejde. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Strašne sa mi páčilo, že je možné, aby druhé pokračovanie nebolo robené iba kvôli peniazom a dej je nasilu vymyslený. Tu to super nadväzuje na jednotku a vôbec to nestráca nič zo svojho príbehu. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Rád komentuji tento film právě v den kdy Marty s doktorem Brownem cestují do budoucnosti. Takže máme létající auta? Nemáme! Máme TV s šesti kanály ovládané hlasem? Nemáme!! i když by to šlo,ale kdo kouká na šest programů zaráz. Máme Pizzu za minutu ?? nemáme!! Máme samosušící oblečení? Nemáme! A máme teď tak svělé komedie?? nemáme 95% ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Vesmír tomu chtěl, abych tento film (společně s prvním dílem) viděl poprvé právě 21. října 2015 v kině. Pro mě návrat do minulosti, pro film návrat do budoucnosti. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejlepší ze série - všechny klady z jedničky převzal, přidal akce a napětí, zdramatizoval cestování v čase ovlivněním budoucnosti a přidal vtip, ale hlavně zobrazení budoucnosti je naprostá špička - jedno z nejlepších bez použití digitálních triků ( létající auta, skejbord, mikrovlnka...) ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Pri dvojke už tvorcovia príliš popustili uzdu fantázii a prekombinovali ju tak, že by vzniklo také množstvo časových paradoxov a efektov motýlích krídel, že by sa nikto z protagonistov ani nenarodil. Zaujímavé nápady z budúcnosti, ale pritiahnutý scenár za vlasy, zavretý do dverí a obúchaný o betónovú podlahu. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že, když jsem se na druhý díl koukal naposledy, moc mě teda nebral a ani jsem ho nedokoukal, taky si vybavuju, že mi přišel moc podobný jedničce. Wtf? Moc podobný jedničce? Právě, že vůbec. Jednička byla vcelku jednoduchá a dokonalá záležitost, tentokrát je všechno zamotanější, divnější a temnější, což oceňuji. Některé aspekty (obzvlášť ze začátku v budoucnosti) mi až tolik nesedly a jedničce se to prostě vyrovnat nemůže, ale pořád je to vysoce kvalitní a zábavné sci fi dobrodružství. ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě osobně sci-fi_comedy no.1 - už jako malej kluk jsem ho hltal a nemohl se od něho odtrhnout. To byla ještě začínající doba VHSek, kdy k nám dorazil, díky čemuž jsem tento film shlédl tolikrát, kolikrát žádný jiný. Co ještě dodat? Už asi jen - je to naprostá paráda a kdo neviděl, může směle litovat. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávané pokračování příhod Martyho McFlye a Dr. Browna. Skvělá atmosféra budoucnosti (2015) a návrat do minulosti (a skvěle vymyšlené prolínání s prvním dílem). Super jízda. ()

memoman 

všechny recenze uživatele

Druhý díl,i když jak už to tak bývá,lehce překombinovaný,neztrácí nic ze svého kouzla prvního filmu a nabízí stejnou porci zábavy. Tentokrát má Marty hned 2krát tolik starostí se svou existencí i svých bližních a vydal se do hezky srandovní budoucnosti plné létajících aut i skejtů zachránit před průserem svého budoucího syna. A aby toho nebylo málo,ještě mu zkomplikuje život jeho protivník Biff,takže musí bojovat o svou rodinu i v alternativních 80.letech a zase v padesátých. To všechno opět skvěle promyšleno do nejmenšího detailu. Geniální zábava podruhé. ()

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama