Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (743)

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát sa mi to opakovanie deja zdalo uz dost otravné a to šikanovanie hlavneho hrdinu ma uz akosi nebaví. inak dobré. Dufam ze na tom divokom zapade v trojke to uz bude o inom, ale asi zial nie... ()

Nemmonn 

všechny recenze uživatele

Pokračování jedno z mých nejoblíbenějších filmů vůbec a i tak je to pořád stejně dobrý jako první díl. Zápletka s Biffem snad nejlepší z celé trilogie. 10/10 ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie kultového sci-fi filmu Back to the Future režiséra Roberta Zemeckisa trpí typickou sequelovou "chorobou". Nech sa snímka snaží akokoľvek, nedokáže ani zďaleka dosiahnuť kvality svojho úspešného predchodcu - prequelu, z ktorého popularity sa snaží vyťažiť čo možno najviac. Ak má divák pri sledovaní tohto pokračovania z roku 1989 pocit, že film iba obsahovo "recykluje" prvý diel, nemožno sa mu čudovať. Do veľkej miery tomu totiž tak skutočne je. Príbehovo sa Zemeckisova snímka síce zo začiatku tvári, že bude úplne iným filmom než jej predchodca, ale veľmi rýchlo naberá zjavné kontúry, ktoré dávajú poznať, že iba mierne upravuje dej, pričom sa však výrazne ponáša na pôvodný počin. V praxi ale ani zďaleka nedosahuje ani polovicu jeho kvalít. Pokračovanie pôsobí slabšie po prakticky všetkých stránkach. Slabšie a horšie sú príbeh, humor, výprava aj postavy. Hoci by si divák mohol povedať, že až k takej výraznej zmene medzi dvoma filmami dôjsť nemôže, veruže môže. Príbeh vo viacerých smeroch pôsobí až zbytočne komplikovaným dojmom, prepája množstvo časových rovín, ale predovšetkým po obsahovej stránke nebaví. Nebaví ani humor, ktorý je v prvej časti najsilnejšou stránkou filmu. V tomto prípade je humor takmer trápny, postavený na nespočetných naháňačkách medzi postavami. A naháňačky v komediálnych snímkach fungovali naposledy možno niekedy v ére nemého filmu... Postavy pôsobia, že vyčerpali svoj potenciál a divákovi nedokážu ponúknuť nič nové. A slabá je dokonca aj výprava do akéhokoľvek obdobia. Navyše, obdobie roku 2015 nesie "typické" prehnané znaky technologického a iného pokroku ľudstva. Naozaj? Taký pokrok za tridsať rokov? Zemeckisova snímka je síce sci-fi komédiou, ale takéto predstavy sú skôr trápne než vtipné. Back to the Future Part II nie je ani zďaleka dobrým pokračovaním skvelého prvého filmu tejto trilógie. Snímka pôsobí ako recyklovaný produkt, ktorému nielenže chýba nápad, ale trpí tiež nezáživnou realizáciou a najmä chýbajúcim humorom. Snahy tvorcov a filmových štúdií vydolovať z úspešnej značky čo najviac, sú pochopiteľné, ale výsledky sú neraz kvalitatívne také, ako možno vidieť práve v tomto prípade. ()

JamesLeon 

všechny recenze uživatele

Skvěle navazující pokračování. Snad ještě větší jízda než v prvním díle. I když těch návratů do budoucnosti a do minulosti už bylo celkem dost. Ale nemůžu se dočkat, až uvidím trojku. Zatím tato trilogie aspiruje na mou oblíbenou filmovou sérii. ()

merlik 

všechny recenze uživatele

Trochu vykradené pokračování prvního příběhu, nicméně prolínání budoucnosti, minulosti a současnosti, co je vlastně budoucnou minulostí je krásné. Film neztrácí rytmus, ale postrádá originalitu toho prvního. ()

Edit13 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce je děj dost překombinovaný. Je vidět, že i přes to má Zemeckis pár nápadů v rukávu. Musela jsem ocenit originalitu dvojrole Martyho. ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

To samé, ale jinak a opačným směrem. Opakování vtípků a jízda podle okatě stejné formule by byla kdekoliv jinde samoúčelná, ne však tady. Opakoval bych se. Vynikající druhý díl. Ani se nechce věřit, jaká doba dělí první a druhý díl. Ty čtyři roky opravdu nejsou znát. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Ne tak vynikající jako první díl, ale stále ještě hooodně dobré - tvůrci pokračují v nastoleném trendu perfektního scénáře, režie i hereckých výkonů (i když Michael J. Fox už na sedmnáct rozhodně nevypadá). Z prvního dílu už víme, že doktor a Marty mohou cestovat časem, a tak nyní odpadá to vzrušující objevování neznámého - děj se tak scvrkává na napravování přehmatů v minulosti (což už tu sice bylo, ale teď se na to koukáme opět z jiného úhlu pohledu - a i tentokrát se u toho usmíváme). Možná jeden z nejlepších druhých dílů ve filmové historii - neztratilo to prakticky nic z jedničky - jen ten nápad. No ale proč by měl být v každém díle začátek, když chceme vidět pokračování. 4,5* ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Ani o trochu horší než jednička, opět skvěle propracované a možná o chlup vtipnější. Vynikající zábava, vůbec mi nevadilo, že děj je neskutečně propletený a zamotaný, když celou dobu při tom hlásí můj oblíbený Dr. Brown, Marty se dostává do téměř nezvladatelných situací a na každém rohu číhá buď puberťák Biff, nebo slizkej milionář Biff a nebo Biff senior, který používá ke každému rozhovoru hůl s asi dost tvrdou rukojetí. ()

smajly 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že Návrat do budoucnosti II, který přímo navazuje na předchozí díl, je stejně zdařilým filmem jako Návrat do budoucnosti I. Druhou stranou mince je ale to, že nic moc jiného, než pozměněný příběh divákovi nenabídne. I tak s ale jedná o zajímavou podívanou. 75%. ()

Izz 

všechny recenze uživatele

Druhý Návrat do budoucnosti je v mnoha ohledech dotaženější a chytřejší film,než byla jednička.Ale už v tom není ta spontánnost a lehkost,která mě v ní tak okouzlila.Pořád to je ale moc fajn,o tom žádná. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých největších srdcovek. Kvalita nejvyšší kvality každou single minutu, důraz na detaily, propracované postavy, prostředí, skvělej hudební motiv, skvělej soundtrack, prostě všechno. Druhý díl je jeden z nejlepších filmů všech dob a součást jedné z nejlepších filmových trilogií všech dob. Není krásnějšího a zábavnějšího filmu vhodného pro celou rodinu. A není lepších filmů o cestování v čase. Dvojka je můj favorit z celé trilogie. ()

Kariya 

všechny recenze uživatele

Jednička je hold jednička, tohle bylo o něco slabší, ale nijak, aby se to nedalo označit rovněž za klasiku a za film, na kterém vyrostlo a ještě vyroste hodně dětí. ()

Dampfer 

všechny recenze uživatele

Jak jsem již psal i prvního dílu, i tady je mnohem lepší si vychutnat oba filmy návazně hned za sebou, to je pak něco úchvatného. Samostatně stojící je ovšem podle mne lepší díl druhý, přestože odlehčené téma napravování překaženého setkání rodičů z prvního dílu je nahrazeno trochu vážnějšími myšlenkami, které již nemusí na někoho působit tak uvolněně. Ale pro mne je to mnohem lepší, ono totiž vidět šťavnatě propletený příběh, zároveň lehce pochopitelný, navíc stále s pořádnou dávkou humoru, neustále podtržený perfektními výkony (Fox a Lloyd, jedna z nejlepších dvojek na plátně), s vkusně zakomponovaným poselstvím... to celé povedené! V žánru oddechových filmů nepřekonatelný král, v konkurenci s vážnějšími filmy minimálně vysoká šlechta. Bomba! (ještě dodat, Biff jako arci hajzl filmu rovněž něco úžasného) ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Aby měl nějaký film takhle dobré pokračování, tak to jsem ještě neviděl. Robert Zemeckis si z režisérské židle brilantně poradil, když se dokázal opět pohybovat v prvním díle, tak aby byl získán a zničen deník z výsledky, Líbil se mi i pohled do budoucnosti, kde M.J.Fox musel zachránit své děti a rodinu. Tempo byl hektické, nabité akcí a nečekanými událostmi. Co víc si přát.... Rok 2015 je tak nějak za dveřmi a jediné co po těch letech působí trochu bizarně jsou exteriéry, interiéry a auta v budoucnu (v roce 2015). ()

Juwe 

všechny recenze uživatele

Cela trilogie me velmi zaujala svym skvelym scenarem a tezko bysme hledali film, ktery nabizi lepsi propracovani cestovani casem. Hlavni hrdina se skvele doplnuje s doktorem, takze chemie funguje na plne čáře. Tento 2.dil bych zaradil mezi nejpovedenejsi a z toho duvodu davam 90% ()

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama