Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Mrazivá atmosféra s plno lekačkami, tedy aspoň ze začátku, která bohužel měla díri. Později se film utápí v nudnosti a zjíšťování, co se vlastně děje. Režisérky je to zručné, ale scénář mohl být lepší. Zemeckis se hodí na jiné žánry. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Review filmů s Michelle Pfeiffer #1: Tímhle to začalo. Měl jsem volný večer a pouze omezenou databázi filmů. Volba nakonec padla na tento film, protože jsem si ho pamatoval jako povedenou variaci na Hitchcocka a měl jsem chuť na něco napínavého. A když jsem si ho pustil, uvědomil jsem si, že jsem v něm kdysi neviděl spoustu věcí. Jasně, ten film je Zemeckisovou poctou Hitchovi a zároveň i takovou technologickou hračkou, kde zkoušel nové postupy (hlavně v oblasti „nenápadného“ CGI) – ale především je to feministický film, což pro mě bylo více šokující než všechny ty twisty. Je to film o tom, jak se muži dívají na ženy, a jak se ženy od mužů musí v určitém kontextu osamostatnit. Není to totiž film, který by stál na Fordovi – je to film, který stojí na Pfeiffer. Tedy film o ženách stojící na ženě. A ta v žádném případě neselhává, a dokáže prodat i tu nejobtížnější situaci, kterou jé scénář klade pod nohy. Tady jsem poprvé zaregistroval, že Pfeiffer nebyla jenom krásná (což bylo v mém dospívání hlavní kritérium), ale i zatraceně nadaná (a jak jsem se pak dozvěděl v několika rozhovorech, také velmi oduševnělá, což už je až nadpozemská kombinace), když se její talent dokázal prosadit v podobně laděném filmu. Takže ano, všechny ty lekačky a napínavé scény stojí určitě za to (vana je legendární – balancuje možná na hraně parodie, ale za mě ji nepřekročí), a i po letech na mě fungovaly naprosto precizně ... ale paradoxní na tom je fakt, že TOP scénou pro mě zůstala večeře s jiným manželským párem (naprosto nenapínavá), kde se snoubí všechny ty ingredience, které jsem zmínil výše: mužské vnímání ženského světa, ženská citlivost a nesmírný herecký talent hlavní představitelky. Možná že hlavně díky ní je „What Lies Beneath“ příběhem o ženě, která zjišťuje, že v jejím životě není všechno tak skvělé, jak se zdálo, a že je čas vzít si zpátky ztracený kus sama sebe. ()

Právnička 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařená duchařina, možná srovnatelná s Gothikou. Vysoké hodnocení je hlavně kvůli napínavé atmosféře, která se porařila udržet po celý film a také za překvapivý a povedený závěr. ()

huli601 

všechny recenze uživatele

Ako 14-15 ročný chlapec som tento film nedokázal pozerať sám. V tom veku bol pre mňa nehorázne strašidelný, ako žiadny iný horor. Jediný film pri ktorom som doslova "musel" prepnúť na iný kanál. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Před deseti roky to byl alespoň průměr. Když jsem to viděl nyní, musím konstatovat, že je to slabé. Ani hvězdní herci to nemůžou zachránit. 47%. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Celkem napínavé, ale nemá to pořádně hlavu ani patu. Smíchanina duchařiny a nevěry, která je tak přitažená za vlasy, že to ani není možný a to i díky Michelle Pfeiffer, která strašně přehrává. ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Nemastny, neslany.. Ty hororovy klise by mi ani tak nevadily, ale kdyz uz to rikal i tata, ze je to obcas trapny, tak je to co rict.. Vic mi ale vadilo, ze ta atmosfera nebyla buhvijaka, skoro sem se nebal a tak nejak sem tusil, co se bude dit.. Ale tak spatny to zase nebylo a dalo se na to koukat hlavne diky Fordovi... ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

ako teenager som to žral, s odstupom chytám depku nad neuveriteľne klišovitým príbehom ,ktorý nezachránia ani taký herci ako Ford.Pfeiffer. strata casu. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Není poznat, že to režíroval někdo jako je Zemeckis, není poznat, že herci jsou z první kategorie, není poznat, že by někdo příliš přemýšlel nad scénářem...proč tohle vzniklo? Jaký to mělo smysl? Cíl? Vždyť je to úplně prach obyčejná duchařina, kterých se každoročně natočí desítky...nechápu...velká škoda. ()

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

človek by si myslel,že harrison ford a michelle pfeiffer by nemohli hrať v nejakej prílišnej kravine,ale očividne mohli... ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Nesnáším ksicht Harrisona Forda!!! Mě se snad nelíbil žádný film, kde on hrál. Já vím, už mlčím... Jsem zaujatej. :-) 35% - 2** ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

BAF ! Na Zemeckise slabota, ovšem kde je Míša Pfajfrů, vyloženě zklamaný být nemohu - ani kvůli senilovi Fordových...............moje hodnocení = 6 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Příliš jsem si nedokázal představit, že by Robert Zemeckis mohl zvládnout i žánr duchařského thrilleru, ovšem on mi ukázal, že patří skutečně k té absolutní režisérské špičce, která si dokáže poradit opravdu ale naprosto se vším. Jinými slovy, už dlouho jsem neprožil film v takovém napětí, jako právě u What Lies Beneath. Od prvních minut je tu navozena špičkově neznepokojivá atmosféra, prošpikovaná fantastickými momenty napětí, kdy jsem vážně ani nedýchal (a to si myslím, že mám v tomto žánru sakra nakoukáno a jen tak mě něco nedostane), a celá ta gradace až do závěrečného finále je zkrátka perfektně mrazivá, i když tedy na rovinu škoda pointy, která mohla být krapet nápaditější, či originálnější, ovšem ani v tomto úseku nechybělo nic, co by mohlo diváka vytrhnout z dech beroucího thrillerového zážitku. Opomenout pak samozřejmě nemohu ani ústřední hvězdné herecké duo, nestárnoucí krásku Michelle Pfeiffer a charismatického Harrisona Forda, kteří se svých postav chopili na výbornou a zvlášť tedy Michelle, která prakticky nesleze z plátna, tu vážně exceluje. Já jsem zkrátka z této Zemeckisovi duchařiny vážně nadšený, opakuji, dlouhá léta jsem neviděl tak dokonale navozené a především působivé napětí v jednotlivých scénách, prostě tato podívaná vážně stojí za to. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Kým Tom Hanks zhadzoval kilá kvôli Stroskotancovi, Robert Zemeckis sa tiež neflákal a svoj čas investoval do vzniku kvalitnej a dobre natočenej duchariny. Dej sa rozbieha trochu pomalšie a aj preto nás Zemeckis niekoľkokrát straší len pre svoje (a naše) potešenie, ale akonáhle sa do hry zapájajú aj nadprirodzené prvky, je mnohokrát cítiť pôsobivú atmosféru a jednotlivé lakačky naberajú hneď lepšiu príchuť. Robert Zemeckis je skrátka zručný filmár, ktorému nerobí problém dobre odviesť svoju prácu ani v tomto žánri a navyše má k dispozícií vynikajúcu Michelle Pfeiffer a Harrisona Forda, ktorý v závere prekvapí nejedného svojho fanúšika. POD POVRCHOM neprináša do svojho žánru nič svetoborného, ale svojou kvalitou mu robí dobré meno a s divákom sa dokáže pohrať a získať si jeho pozornosť, čo je pri podobnom type filmu vždy dôležité. ()

MARTIN*I 

všechny recenze uživatele

Další tuctová záležitost... Takovýchto filmů už jsem viděl dost. Nejen, že jsem se u toho nebál, nebavil ani nic jinýho... Neurazí ani nenatchne... Hlavně nenatchne ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Pri menšej analýze tohto filmu som trochu rozpačitý.Ako klady, ktoré by som vyzdvihol je určite Michelle Pfeiffer a v poslednej polhodine si u mňa šplhol aj Harrison Ford.Réžia Roberta Zemeckisa nebola zlá, ale miešalo sa to, až v príliš zlom scenáru, ktorého dialógy boli niekedy až stupidné a toporné.Tajomstvo, ktoré utkieval príbeh bol síce trochu nečakaný, ale spirituálna atmosféra, ktorá film držala v miernou nadpriemere(aj vďaka občasnom sa zľaknutí, ktorých ale väčšina bola očakávaných) sa v rozuzlení deja utápala v odlišnej rieke. ()

Reklama

Reklama