Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zásadní snímek filmových dějin, příběh vášně a tragédie, se odehrává na havajské vojenské základně v předvečer osudného prosincového dne roku 1941. Vojín Prewitt (Montgomery Clift) je sice bývalý boxer, šikaně ze strany velitelů a ostatních vojáků se však nevyhne. Jeho kamarád Maggio (Frank Sinatra) se mu snaží pomoci, sám má ale dost svých problémů. Seržant Warden (Burt Lancaster) a Karen Holmes (Deborah Kerr) se kvůli zakázané lásce ocitají na velmi nebezpečné půdě. Životy všech se navždy promění ve chvíli, kdy na Pearl Harbor zaútočí japonská vojska. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Herecký trojlístek ve složení Burt Lancaster, Montgomery Clift a Frank Sinatra se u mě postaral o pět hvězd, pánové mě vtáhli na vojenskou základnu a nechali mě prožít všechno s nimi, výcvik, šikanu, lásku, přátelství.. Krásně smutné pokoukání, obrovská tíž na mě dopadla po závěrečných titulcích, slzy jak hrachy.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V současné době už to není film, který by fungoval tak dobře před těmi šedesáti lety. Je to odpověď na Pearl Harbor, ale stejně tak i na problémy, které v armádě byly a jsou. Montgomery Clift opět ukazuje, jak skvělým hercem bylo a jak dobře se na něj v každé roli dívalo. Muži obecně v tomhle snímku mají prim, a to i herecky, ne jen kvantitativně. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Keď som dal na Casablancu 5*, musím dať aj na toto. Pre mňa úplne rovnako kvalitný film, ktorý mi z niekoľkých zrejme subjektívnych dôvodov pripomínal vyššie spomínaný. Ten má podľa mňa navrch iba v jedinej veci. A tou je rok natočenia. Točiť o druhej svetovej počas vojny určite nie je také jednoduché ako až v nasledujúcej dekáde. Ale vo From Here to Eternity boli zas postavy, s ktorými som sa vedel lepšie stotožňiť. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ve své McCarthyovské době byl tento film označován za "neamerický", jelikož v sobě měl málo republikánský propagandy a hrdinného zobrazení života v armádě. Dnes je to pořád slušný drama se složitou romancí, šikanou mezi vojáky, paličatou hrdostí, přičemž to celé vrcholí útokem na Pearl Harbor. Důležitým plusem je charismatická dvojice Lancaster/ Clift v hlavních rolích, poměrně výrazný je v oscarový vedlejšce i Sinatra a film obsahuje jednu z nejikoničtějších (a tehdy kontroverzních) plážových líbaček s roztomilou větou: “No one ever kissed me the way you do.” Nebude to moje srdcovka, ale na svoji dobu sympaticky komplexní a nevídaně bez iluzí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výborná práce s detaily, které posouvají příběh a hrají si s očekáváním diváků (například když dozorce ve věznici významně potěžká obušek při přijímání nového vězně/ nebo když se milenka loučí se svým drahým, který dal patrně před ní přednost armádě, a přitom mu salutuje, protože se chrání před ostrým sluncem). Hlavně tyhle momenty a pak taky moderně pojaté postavy a jejich nejednoznačnost těsně před útokem na Pearl Harbor, který zrelativizuje všechny dosavadní vztahy i snahy. Najednou, tváří v tvář masakru se všechno předešlé jeví jako pomíjivé. /5. 6. 15./ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (51)

  • I šedesát let od svého vzniku se jednalo o poslední film oceněný Oscarem, který měl nominace ve všech čtyřech hereckých kategoriích. (SeanBean)
  • Snímek je natočen na motivy knihy "Až navěky" z roku 1953 od Jamese Jonese. (Pavlínka9)
  • Film velmi zpopularizoval "Aloha" košile. (Kulmon)

Reklama

Reklama