Reklama

Reklama

Matt Hunter, bývalý agent tajné služby, žije v ústraní své chaty v Everglades na Floridě. Jednoho dne ho vyhledá jeho bývalý kolega – zpravodajec – a chce po něm, aby se vrátil do akce. Tajná služba má totiž podezření, že se do USA vrátil bývalý ruský terorista Rostov. Matt však nabídku odmítne. Netuší ale, že sám Rostov, kterého při jedné z posledních akcí nechal Matt žít, má zlé sny, ve kterých se mu objevuje právě Matt. Rostov se rozhodne, že dřív, než spustí svůj nový tajný plán, zabije Matta. Rostov se svými lidmi přepadne Matta v jeho chatě. Nenadálý útok však Matt přežije. Rostov se svými lidmi ale zabije Mattova přítele, Johna Eagla. Matt je naštvaný a nabídku tajné služby přijímá. Najde si jednoho z bývalých Rostovových lidí a dostane z něj, že Rostov chystá něco velkého. Matt po muži Rostovovi vzkáže, že nastal čas, kdy ho zabije. Mezitím se do USA nepozorovaně vylodila velká skupina Rostovových lidí. Ti vzápětí na pokyn svého šéfa, který chce ovládnout USA, rozpoutají sérii teroristických útoků, při nichž útočí na pokojné rodiny v jejich domech, vraždí obyvatele přestrojeni za policisty a všemi možnými způsoby se snaží vyvolat nepokoje. Když Rostov se svými lidmi a poskokem Nikkem zaútočí v nákupním centru, se zlou se potážou. Matt už totiž ví, kde chce Rostov zaútočit, a do nákupního centra vtrhne. Divokou střelbou vyřídí útočníky a poslední dva prchající teroristy pronásleduje v autě. Pomáhá mu při tom novinářka, která mapuje útoky Rostovových lidí. Mattovi a novinářce se podaří zachránit i ženu, kterou prchající teroristé vzali jako rukojmí. Spojené státy jsou otřeseny, do ulic najíždí Národní garda. To však teroristům nebrání v tom, aby se převlečeni právě za členy Národní gardy nepokusili zabít ještě více Američanů… (TV Prima)

(více)

Recenze (88)

malylada 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem akční nářez, jak už to v osmdesátkách bývá. Místo toho jsem se dočkal Norrise, který se většinu filmu tváří smrtelně vážně a předvede otočku snad jen dvakrát. Člověk v těchto filmech překousne debilitu děje, trapných dialogů, ale očekávám, že dostanu akční béčkový nářez. Střílení bazuk jako ze samopalu je zde na denním pořádku, ale to je tak vše. Akce je nudná, navíc půlka z ní bez Norrise a závěrečný souboj vůbec to nejhorší, co žánr nabízí......2/10 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"NASCHLE V PEKLE." "POŠLI MI POHLED." Je mi líto Chucku, dva škorpiky na řemíncích si sice vybavuji z plakátů, ale jinak se mi to v mládí vyhnulo, tedy bez sentimentu :-) Premisa je nosná, teroristé bez skrupulí, hlavní magor béčkově přehrává (a v závěru efektně vyvaporizuje), ale i když se to snaží působit velkoryse, jako skutečná invaze, je to provinční až běda. Navíc Chuck je doslova všude, teleportuje se dle libosti, tváří se jak pařez a to je fakt otravné. 30% ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dobře. Mohl by mi někdo laskavě říct, co se tady stalo? Odhlédnu od toho, že Chuck Norris zřejmě vládnul teleportací a neviditelností, a zaměřím se na protivníky. Ruská armáda to nebyla ani omylem a na partu teroristů měli zřejmě smělejší plány, než jen řádit jak palestinci z OOP na židovské svatbě. Ať už to byl kdo chtěl, ukázal spoustu syrové a občas i pěkně kruté akce. Už dlouho jsem v nějakém filmu neviděl tak bezcharakterní parchanty. Chuck Norris se jim milerád přizpůsobil a jeho Matt Hunter se snaživě zařadil k nejtvrdším hrdinům osmdesátek. Je tak drsný, že z něho má psychopatický záporák noční můry. Bohužel tím plusy víceméně končí. Tempo není kdovíjaké a přestože mi film občas připomněl něco od Carpentera, nemá téměř žádnou atmosféru a jen minimum napětí. Ještě hudba je docela slušná, ta by ani v těch Carpentrovkách ostudu neudělala. ()

Torgal odpad!

všechny recenze uživatele

Dávam "odpad!", hoci som videl len úvodných 30-40 minút. Pochybujem však, že by sa môj názor po dopozeraní nejak výraznejšie menil. To, čo som videl bolo tupé a bohužiaľ totálne nudné, takže som pri tom zaspával. A to je to najhoršie čo môže film takého typu stretnúť. Pritom film mal všetky predpoklady stať sa výživným zdrojom zábavy - Chuck Norris v najlepšej forme, Billy Drago a produkcia z dielne Cannonu (=veľa zbraní, výbuchov a béčkovej akcie). Výsledok ma jednoznačne sklamal (aj ten Drago tu bol len v jednej scéne). 1+/10 ()

topi 

všechny recenze uživatele

Když jsem film v rychlodabingu viděl poprvé někdy na začátku 90. let, tak jsem hltal každou scénu a nejvíce mě v hlavě utkvěla závěrečná scéna, která je opravdu kultovní!!! Když jsem snímek viděl teď po létech, nepřestával jsem se bavit a užíval jsem si perfektních stříleček a hláškujícího Chucka! Ten co řekne, tak je hláška, jak prase! Paráda! Prostě klasické akční béčko osmdesátých let, kde prostě nemá cenu řešit nesmyslnost příběhu, ale bavit se při výborných akčních sekvencích a neustálým střílečkám! Na scénáři se podílel i sám Chuck Norris a někdy je to fakt dobrá sranda. Zajímavostí určitě je, že na speciálních efektech se podíleli mistři Tom Savini a Greg Nicottero. Režisér Joseph Zito, jak je u něho zvykem, tak to do nás pere pod tlakem a to je jedině dobře!! Pro mě výbornej akční snímek zlatých osmdesátých let!! Chuck Norris byl pro mě po Árniem a Slyem na třetím místě osmdesátkových akčních hrdinů a tak tomu zůstává i dodnes! ()

Galerie (115)

Zajímavosti (10)

  • Chuck Norris provedl většinu svých vlastních pasáží sám, a to včetně scény, kde visí na straně pick-upu, který jede přes kiosky v obchodním domě. (Mol)

Reklama

Reklama