Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

Figu 

všechny recenze uživatele

Láska mýho dětství a určitě jeden z klenotů Dolphovi herecký kariéry! Je to film krapet podloženej rasovou tematikou a řekl bych, že díky tomu mohl trochu těžit, protože takových akčňáků bylo málo. Ale z čeho především těžil, je to, že v něm běhá jeden kurva nasranej ruskej navoskovanej válečník v boxerkách a chce se mstít! Lundgren v životní fyzické formě, tu muskulaturu zde má brutální! Respekt z něj šlehá! Paní nostalgie za 90% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

První co Lundgren udělá, když dorazí do Afriky je, že se hrozně vožere a vymlátí vojenskej lokál. Pak je to dlouho docela nuda a vám nezbývá, než žasnout nad Lundgrenovejma impozantníma svalama. Bavilo mě to až když se skamarádil s křovákem a pak samozřejmě ten finální masakr. Tam má Lundgren obří kulomet a jednomu Kubáncovi s ním amputuje ruku. Prostě béčkovej akčňák o namakanym Rusákovi co se promění v dobráka a zachrání Afriku. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

ARE YOU OUT OF YOUR MIND? NO, JUST OUT OF BULLETS! Ostuda, že jsem tento film viděl až dnes, jelikož jsem jako dítě v 90. letech na VHS kazetách sjížděl filmy jako Braddock nebo Rambo. Tenhle masterpiece mě uchvátil stejně silně, jako by mě uchvátil tenkrát. Dolph je stroj na zabíjení. Komu dá loktem do hlavy, tak tomu praskne lebka. Obrněná auta vybuchují jedno za druhým, helikoptéra CCCP rozsévá smrt v podobě modrého deště a Dolph nakonec získá ultimátní zbraň, která trhá končetiny. Jediné co trochu drhne, je střed filmu v buši. I tak naprostá spokojenost. YOU LIED TO ME GENERAL! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vedle dokonalých akčních snímků z mého dětství (Komando, Cobra, Rambo) tohle vypadá jako lehká váha, ale na druhou stranu to MÁ své kouzlo. Scéna ve které Nikolaj zazpívá sovětský sajuz a potom kulometem vystřílí hospodu je pro mě nádhernou ukázkou všeho co jsem jako dítě miloval. Lundgren toho v Rudém Škorpionovi předvedl mnohem více než v kravině Masters of the Universe. Joseph Zito má na svědomí super osmedesátkové béčka a musím říct že tento Specnaz díky němu funguje, přesně tak jak má. Nesmím zapomenout na mučící scénu, které snad Cameron skládal později v Pravdivých lžích poctu. Nostalgia never dies. 60% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Lungren jako komouš? Proč né. Hezky zazpíval sovětskou hymnu,mohl jí tehdá zpívat někde na olimpiádě. Dobré narážky na nás. Lungren:"Já se chci napít". Hromotluk u stolu."No a?" "Tak vypadni ty česká svině." Akční scény jsou dobré,i hlášky toho tlustýho novináře jsou skvělý. Masakr slušný,hlavně ustřelená ruka s bombou. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Pre miesto odohrávania tohto filmu sa tvorcovia pravdepodobne inšpirovali tým, že väčšina afrických štátov bola v čase socializmu vo veľkom zásobovaná vyraďenou technikou zo socialistického tábora. (A deje sa tak stále.) Takže pre film nebol problém zohnať ruské osobné terénne vozidlo UAZ-469 (kópia amerického JEEP), stredné nákladné vozidlo GAZ-66 a neposlednom rade stredný tank T-34/85 . (andykovac)
  • Vrtulník, který má představovat sovětský Hind, je přemaskovaný Sikorski S-62 / HH-52A. Jedná se o stejný stroj, který byl ke stejnému účelu použit ve filmu Braddock: Ztracen v boji (1988). (Stejšn)
  • Z histórie: 36 000 kubánskych jednotiek prišlo do Angoly v rokoch 1975-76 po rozpade portugalských kolónií, na pomoc novovzniknutej angolskej vláde. (andykovac)

Reklama

Reklama