Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt Murdock neměl zrovna ideální dětství. Vyrůstal v nebezpečné newyorské čtvrti, kluci ho šikanovali a příliš velkou oporou mu nebyl ani otec, opilec a zkrachovalý boxer, který pracoval pro místního zločineckého bosse. Navíc Matt oslepl, když se mu do očí dostala nebezpečná chemikálie. Překvapeně však zjistí, že díky neuvěřitelně zbystřenému sluchu dokáže „vidět“, a začne tuto schopnost trénovat. Brzy se umí ubránit svým trýznitelům. Úspěšně vystuduje práva a je odhodlán bránit chudé a bezmocné. Pomáhá jim nejen jako „slepý“ právník v soudní síni, ale po nocích také jako maskovaný mstitel Daredevil, který se v rudém kostýmu stává postrachem podsvětí. Seznámí se s Elektrou, která skvěle ovládá bojová umění. Je dcerou řeckého magnáta Natchiose, který se stal terčem útoku bohatého Wilsona Fiska. Ten na něj chce hodit podezření, že je obávaný vládce podsvětí Kingpin, i když ve skutečnosti je jím on sám… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přes den slepý advokát, v noci slepý kat a ochránce bezbranných. To je Daredevil. Místy sice může tento film vyznít směšně, ale nemyslím si, že by se Mark Steven Johnson za tohle musel stydět. Je to ve všech ohledech stylová akce, která se nemá brát vážně. Co se týče obsazení, tak zase budu exot. Protože Ben Affleck se mi líbil, Jennifer začínám mít čím dál radši, ale hlavně IMHO Colin Farrell (a to tohoto herce mám moc rád) strašně přehrával. Zde bylo jasně vidět, že zahrát komiksového záporáka tak, aby to nevyznělo jako přehrávání, umí opravdu jen málokdo. Klidně mě ukamenujte, ale podle mně byl opravdu nejhorší (a to jak říkám, ho mám dost rád, jako herce). K dobru filmu si ještě přičtěte vtipnou mini roličku Kevina Smithe, dvě skvělé písničky od Evanescence (kdo by je neznal, tak jsou to "My Immortal" a "Bring Me to Life") a dostanete sice místy průměrný, za to skoro nenudící komiksovou adaptaci. Lepší tři hvězdy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nudná, mainstreamově primitivní a hollywoodsky prvoplánová adaptace komiksu pro náctileté publikum, které schází téměř všechno, co dělá dobrý filmový komiks filmovým komiksem - atmosféra, moment překvapení, napětí, vizuálno, vydařené triky... Povrchnost je cítit doslova ze všeho - tendenční pop-rockové hudby, krásných tvářiček, primitivní zápletky, pásma vypravěče či ovonění módními scénami bojových umění (neuvěřitelně prvoplánová scéna rande na dětském hřišti a houpačkách)... Nejneuvěřitelnější je ale právě romantická rovina filmu - přeslazené patetické ,,dívání se" v dešti bylo spíše směšné než dojímavé...a hlavně vypadlo z úplně jiného filmu. Tenhle ,,drsný" komiks byl drsný asi stejně jako pop-rockové pecky, které ho podmalovávaly... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdyby platilo pravidlo, že čím lepší záporák, tím lepší film, byl by Daredevil nejlepší comicsárnou. Ale ani právě Colin Farrell, který si Bullseye vychutnává do posledního kousku, nemůže nepříliš výraznou akci zachránit. Na druhou stranu ani nemůžu říct, že bych se nudil, přestože mě k tomu Affleck chtěl dohnat. Odsuzovači Benova herectví mi sice vždy byli k smíchu, ale tady je bohužel jako slepý hrdina skutečně tragický. V kombinaci s až nečekaně přeromantizovanou ústřední linkou a absencí daredevilovsky typické špinavosti, šlo tentokrát o šlápnutí vedle a v kombinaci s Elektřiným spin-offem o dokonale slepou uličku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obyčejná komiksárna se všemi neduhy ranných "milleniovek". Tedy vizuálně vyhypeovaná, šmrnclá novými technologiemi a fígly, které začaly v tu dobu strašně frčet a samozřejmě plná klišé a patosu. Navíc akce kupodivu dost často nepřehledná. Těžko říci zda je to dobře či nikoliv, ale když se řekne Evanescence, vybaví se mi vždy tenhle film. Affleck obyč, Garner na okrasu. Zajímavě zpracované pohledy hlavního hrdiny a Directors cut tomu taky dost pomáhá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck v sadomaso nachovém oblečku? Nechtěně legrační bitka právníka se slepeckou holí a vnadné Jennifer na dětském hřišti mezi houpačkami? Až na stylové intro irského střelce Bullseye za doprovodu House of Pain ani jedna zapamatování hodná scéna. Dost málo na potenciál komiksového Daredevila a tak příště raději přelouskám od začátku do konce velšsko - svahilský slovník v rozšířeném vydání. A v Braillovu písmu.. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (60)

  • Kvôli násilným scénam film zakázala malajzijská filmová cenzúra. Podpredseda vlády vtedy povedal novinárom, že filmy sú zakázané, ak obsahujú to, čo rada považuje za „nadmerné násilie a sexuálny materiál,“ alebo prvky, ktoré môžu "spôsobiť chaos v komunite“. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo v marci 2002. Pôvodne bol úmysel natáčať v Kanade kvôli financiám. Nesúhlasili však režisér Mark Steven Johnson, kameraman filmu Ericson Core ani Ben Affleck (Daredvil). Štúdio tak natáčanie presunulo do centra Los Angeles. (Arsenal83)
  • Zohnať Daredevilov (Ben Affleck) správny kostým bol jedným z najťažších aspektov produkcie. Trvalo to približne sedem až osem mesiacov. (Arsenal83)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Ben Affleck je nový Batman

Ben Affleck je nový Batman

24.08.2013

Potěšilo to zejména Kevina Smithe, protože to pro něj znamená, že „už viděl nahatého Batmana". Zbytek filmového světa se už téměř čtyřiadvacet hodin zmítá v diskusích, jestli jde o správnou volbu.… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno