Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt Murdock neměl zrovna ideální dětství. Vyrůstal v nebezpečné newyorské čtvrti, kluci ho šikanovali a příliš velkou oporou mu nebyl ani otec, opilec a zkrachovalý boxer, který pracoval pro místního zločineckého bosse. Navíc Matt oslepl, když se mu do očí dostala nebezpečná chemikálie. Překvapeně však zjistí, že díky neuvěřitelně zbystřenému sluchu dokáže „vidět“, a začne tuto schopnost trénovat. Brzy se umí ubránit svým trýznitelům. Úspěšně vystuduje práva a je odhodlán bránit chudé a bezmocné. Pomáhá jim nejen jako „slepý“ právník v soudní síni, ale po nocích také jako maskovaný mstitel Daredevil, který se v rudém kostýmu stává postrachem podsvětí. Seznámí se s Elektrou, která skvěle ovládá bojová umění. Je dcerou řeckého magnáta Natchiose, který se stal terčem útoku bohatého Wilsona Fiska. Ten na něj chce hodit podezření, že je obávaný vládce podsvětí Kingpin, i když ve skutečnosti je jím on sám… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to je, ale s odstupem času už Daredevil není tak hrozný. Je to zkrátka klasický komiksový film s nesmírně nudně natočenou akcí, ale několika dobrými momenty a vtipy, s prkenným Benem Affleckem, krásnou Jennifer Garner a Michaelem Clarkem Duncanem, který se na Kingpina hodil přímo skvěle. Nic světoborného, ale stále lepší než Ghost Rider. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Tak nehorázné zprznění comicsu jsem nečekal. Příšerný scénář, ještě příšernější Affleck a naprosto nevhodné obsazení Michaela C. Dunkena. Na tak drahý film měl Daredevil nepovedené triky a polovina toho hodnocení, které dávám, je pouze za geniálního Colina Farrella, vtipné cameo Kevina Smithe a pěknou Jennifer Garner. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zajímavost: Ve filmu se mihne režisér a scénárista Kevin Smith (Clerks), který je mimo jiné comicsovým scénáristou, a který jednu dobu psal právě příběhy Daredevila. Objeví se přesně po jedné hodině a pěti minutách. ___ Poměrně schematický a ne moc nápaditý popcorn film, který ale pořád ještě není tak špatný, považuji ho ve své kategorii - adaptací comicsů - za nadprůměr. Začátek, popisující zrod Daredevila byl dost dlouhý, zasloužil by podstatně zkrátit. Celkově to je jednoznačně film především pro teenagery, ale jako oddechovka snesitelné pro všechny. Jedinej, zato podstatnej problém je v nedostatku napětí - Kingpin žádnej protivník není, Elektra taky ne, Bullseye se snaží, a jako komiksová postava působí výborně, ale potřebnou dávku napětí také nepřináší... Myslím, že zdejší hodnocení (52%) je na tento snímek ale málo. Hodně jsem se bavil u českého dabingu, ten je fakt vtipnej, jo a Michael Clarke Duncan mi coby Kingpin vůbec nevadil, stejně jako ostatní role..Colin Farrell i Ben Affleck - všichni v pohodě. Daredevilův kostým byl myslím hodně povedený. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tak takhle teda ne. Daredevil tu vůbec nevypadá jako někdo z koho mají mít kriminálníci respekt ale jako klaun oblečený v červeném. Nezajímavý Ben Affleck a Jennifer Gardner, průměrný Colin Farell a jediný kdo v tomhle filmu nějak herecky stojí za to je Michael Clarke Duncan. K tomu si připočtěme nepřilíš dobrou režii, divný styl a máme tu jeden z těch slabších komiksových filmů. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

I niektoré počítačové hry majú lepšie efekty. Režisér nedokáže udržať stále tempo a je tu množstvo nelogiky. Hlavne nie je vysvetlený pôvod postavy Farrella. A Duncan na tom nie je lepšie. Film je veľmi krátky a tak nechutne otvorený koniec som asi nevidel. Končí vo chvíli, keď sa zdá, že je iba v polovici. Herci sú z väčšej časti strašní. Najhorší je Farrell, na ktorého sa ani nedá pozerať, ako trápne prehráva svoju rolu. Duncana mi je ľúto, Garner je tradične otrasná a opakuje ten istý ksicht dookola. Jediné plus mi príde Ben Affleck, ktorý je veľmi dobrý a prirodzený. Soundtrack je OTRASNÝ. Akurát vizuálna stránka je občas celkom pekná. Toto som od režiséra skvelého Simona Bircha nečakal... ()

Galerie (184)

Zajímavosti (60)

  • Počas natáčania scén na streche, keď bojujú Elektra (Jennifer Garner) a Daredevil (Ben Affleck), prišla Garner takmer o život. Herečka sa zamotala do lán, ktoré jej mali pomôcť pri saltách vzad, keď sa zrazu v momente rútila strmhlav proti tehlovej stene. Už-už by si bola hlavu rozbila, keď zrazu priskočil Affleck v kostýme Daredevila a zachytil ju do rúk. (martin1m2)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Ben Affleck je nový Batman

Ben Affleck je nový Batman

24.08.2013

Potěšilo to zejména Kevina Smithe, protože to pro něj znamená, že „už viděl nahatého Batmana". Zbytek filmového světa se už téměř čtyřiadvacet hodin zmítá v diskusích, jestli jde o správnou volbu.… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Reklama

Reklama