Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

honajz 

všechny recenze uživatele

Zcela nejhorším filmem série je Freddyho smrt (všichni přece víme, že Freddyho nelze zabít, zničit, hlavně dokud to producentům sype). Původně asi mělo jít o návrat ke kořenům, protože se v malých rolích objeví hrdinové prvního dílu, např. Johnny Depp, ale ten příběh je prostě divný. Jako - nechybějí obligátní hlášky, některé scény i stojí za to, zvláště ta úvodní, ale pak se objeví wtf momenty, kdy nevěřícně zíráte a říkáte si, proč tvůrci najednou sklouzli k parodii? Třeba Freddy na koštěti, to se k tomuto typu filmů vůbec nehodí. I trikově je snímek chudší, i když na konci zjistíme, "jak to vlastně bylo" a proč se Freddy a jak stal nesmrtelným postrachem všech teenagerů... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Fim ma neuveritelne lacny az televizny look, a co je najhorsie, uplne sa vytratila ta prijemna, jemne nasadena atmosfera predchadzajucich dielov. V tomto diele uz bohuzial ani Freddy nezachranuje a cierny humor z dielov minulych sa zmenil na trapnu parodiu, alebo lepsie povedane na ubohu frasku. Ku konci sa trosku rozbehne, ale nic to nemeni na fakte, ze je to pre mna prvy, skutocne nepodareny diel tejto prima serie. (3/10) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najskôr som si hovoril, že tento diel atmosférou poriadne zaostáva za tými predchádzajúcimi, aby som si nakoniec na jeho chuť zvykol. Ide možno o najslabší zo všetkých šiestich, ale ponúka Freddyho v civilnej polohe z flashackov, respektíve vďaka návšteve jeho mozgu a spomienok až do detstva. Tu film naberá chýbajúce plusové body a divák sa toho dozvie celkom dosť o celej mytológii. Každopádne som od dielu s názvom Freddyho smrť čakal viac, respektíve niečo odlišné. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když se seriálový patlal postaví za kameru hororu. Když to měla být poslední noční můra, absolutně nachápu, proč to nesvěřili někomu jinýmu. I Uwe Boll by totiž měl nejspíš větší úspěch. Nevim, na koho sem víc nasranej. Jestli na tu krávu, co to točila nebo na scénáristu, který nejspíš prožíval nějakou osobní krizi nebo na toho, kdo tohle celé povolil. Nebýt týhle podělaný sračky, nemusel by se totiž Wes Craven zdravě nasrat a dát Freddymu rozhodně důstojnější zakončení.Od odpadu to zachránila scénka s Johnny Deppem, takže Johnny opět zachránil další film :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisérka Rachel Talalay se v pozdější době věnovala jen televizní tvorbě, ale než na ni přesedlala, stačila zprznit šestý díl Freddyho Kruegera. Není to tak úplně její vina, protože scénář už mlel z posledního, nápady docházely, a tak přišlo za vděk přiblížit hlavní zohavenou postavu také z "lidského" hlediska. V této fázi film popírá všechna předešlá pokračování, protože v podstatě demytizuje Freddyho a dělá z něj šaška bez respektu, ocitajícího se na hranici sebe parodie. Se sny se oproti tomu pracuje přece jen v reálnější podobě, a proto už nemusí přijít někomu tak nápadité, ale právě až v šestém dílu mně připadaly jako ty, které se klidně smrtelníkovi mohou zdát, bez obsahu fantasmagorických výjevů. Díl je to hodně nevyrovnaný a není se co divit. Přijít totiž v šestém dílu s něčím opravdu neotřelým v této sérii, by byl zázrak, a je div, že to ještě drželo pohromadě. 60% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama