Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný 6. díl kruegerovské série je druhý nejhorší po příšerné dvojce. Pár originalit se zde přece jen najde, především hulič trávy pohlcený televizním Freddym nebo Freddy-videohra. Je toho však žalostně málo oproti vynikajícím předchozím filmům, film není vůbec děsivý a pokus Rachel Talalay vyznívá spíš trapně. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

A tohle jako bylo co?! Špatnej vtip nebo nějaká forma zvrácenosti??? Fakt jsem nepobral co tímhle dílem chtěli říct, ale přišel mi jako totální kravina ať už dějem nebo příběhem nebo celkovým pojetím. A co ten debilní název? Všichni přeci víme, že Freddyho smrt je nesmysl, protože takoví jako on přeci nikdy neumřou...5% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu, na co tu kazdej nadava, me to naopak prijemne prekvapilo. Jasne, pribeh uz je lehce pritazenej za vlasy, i kdyz napad na deset let pote a mesto bez deti je docela fajn, ale na druhou stranu se ukaze spousta veci z Freddyho mladi a jak vlastne "vzniknul", herci sice nic nehrajou, ale aspon jsou vcelku sympaticky, strihne si tu cameo Depp, smrti neni moc, ale jsou napadity a Freddy je proste takovej hlaskujicic frajer. Na to, ze se jedna o 6 dil a v podstate zaver serie to je solidni a ty 4* to da. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem musím dát jednu hvězdu... První půlhodina je totiž velmi dobrá. Říkal jsem si, že chudinka film doplácí na vysoké pořadové číslo, noční můra s padajícím domem se zadařila a celkově atmosféra, ač o dost jiná, se povedla. Pak se ale naplno začne projevovat žánr "komedie", nad jehož úrovní by ohrnuli nos i Friedberg se Seltzerem. Videoherní scéna je ten největší průser, co chudáka Freddyho mohl potkat. Nevím, jestli Talalay zrovna v něčem jela, ale neustále řeči o trávě naznačují, že ano. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Člověk by jí odpustil i ty debilní dialogy a ochotníky v hlavních rolích, protože občas dokáže vyplodit dobrou scénu, neodpustím jí ale konec. Už od první části to sice jsou ty nejdebilnější nápady a chvíle v celé sérii, ale když už jsem myslel, že jsem viděl dno, přišla vyfetlá Talalay s něčím, co vás donutí si vážit předešlých částí. Sudé části jsou kompletně k hovnu. _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sága nočných mor síce prišla o 6 rokov neskôr ako Halloween a 4 roky po Piatku 13, no stihla prejsť rýchlejšou evolúciou než zvyšné dve zo svätej trojice slasherových sérií. Šiesty diel je post-moderný horor, ktorý prorocky variuje 90s tému zabíjania franchisov dávno pred The Death of Superman, siedmym Halloweenom a deviatym Piatkom 13 (s ktorými ma podobné prehlbovanie rodinných väzieb vraha a obetí). A výsledkom je jeden veľký úškrn. Film vznikol iba 2 roky po Dream Child, no pôsobí akoby medzi nimi bol rozdiel jednej dekády. Nie je tu už nič z atmosféry predošlých filmov, i nočné mory sú tu prekvapivo civilné. Film nijakým spôsobom nenadväzuje na koniec päťky, prichádza s absurdným príbehom o vymretých deťoch v Springwoode (podobný postmoderný twist ako zakázané oslavy Halloweenu v Haddonfielde v Halloweene 6) a poslednom tínedžerovi, ktorý je v meste, teda ktorý vlastne v meste nie je a ktorý sa kdesi objaví, aby sa zase vrátil do mesta a zobral náhodou spolu ďalších tínedžerov. Áno, je to hrozne napísané a nedáva to zmysel. Gore je slabé, kulisy rutinné a vrcholom je trápny záver, kde sa objavia mizerne naanimovaní bohovia snov a celé je to akože 3D (vrátane toho, ako si hlavná hrdinka nasadzuje okuliare). Napriek tomu je tu zopár skvelých scén (menovite najmä mučenie hluchého chlapca a flashback s Freddyho ženou, ktorá sa dozvedá o jeho tajomstve) a tá hodina a pol celkom zbehne, no film ako celok je nepochopiteľný fail a najhorší diel série (i keď stále lepší než remake). 5/10 PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení probíhalo od 14. listopadu do prosince v Kalifornii. (Varan)
  • Zpěvák Alice Cooper je první a zároveň poslední, kdo ztvárnil postavu otce Freddyho Kruegera (Robert Englund). V žádném jiném díle se tato postava neobjevila. (Alfréda)
  • Peter Jackson napsal pro film scénář, který nakonec nebyl použit. Freddy (Robert Englund) v něm ve světě snů stárnul a slábl, zatímco zdrogovaní teenageři ze Springwoodu během nočních party vstupovali do snového světa, aby ho zmlátili. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama