Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (351)

buldock 

všechny recenze uživatele

Po veleúspěšném prvním krocení duchů na sebe pokračování nenechalo dlouho čekat a v prakticky stejném složení se parta krotitelů dostává opět do duchařského kolotoče , protože na svět útočí další vlna nadpřirozených bytostí se zlými úmysly. Již o poznání slabší , ale stále ještě zábavný a znovu dost originální fantasy příběh , který si dává za cíl hlavně diváka pobavit a to se mu opět podařilo. 76% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skoro zázrak a měla nápady. Dvojka chce jít v jejích stopách, ale s jedním rozdílem. Chybí jí nápady, anebo ještě lépe, z nápadů se po jedničce vyčerpala, a když jsou, tak nejsou už tak dovedně využity jako ve svém předchůdci. Většina nápadů je předložena jen v obměněné variantě anebo jsou zoufale obehrané, jako třeba to, že Sigourney Weaver musí být zasloužilá mamina a po jejím dítěti musí jít hned hlavní zloduch. Vždyť to byla trapárna, když chtěl dětského tělíčka využít pro svoje zhmotnění. Triky na tu dobu dobré, ale s dnešními se to pochopitelně porovnávat nedá. Příběh vyvřel do průměrnosti s morálním poselstvím v závěru, kdy se všichni občané NY semknou, a stará herecká parta z jedničky už není ani tak zábavná. O zábavu se staral jako vždy brilantní Peter MacNicol. V červených číslech je to za co?! Hned si sám odpovím. Za zásluhy. 60% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. On Our Own ,2. Supernatural - New Edition ,3. The Promised Land ,4. We're Back ,5. Spirit - Doug E. Fresh & The Get Fresh Crew ,6. Ghostbusters - Run D.M.C. ,7. Flesh 'N Blood - Oingo Boingo ,8. Love Is a Cannibal ,9. Flip City ,10. Higher and Higher ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Na účet Ghostbusters dvojky som počul toľko špiny ,že som ani nechcel veriť ,že by taká skvelá komédia mala také zlé pokračovanie. Myslel som si ,že sú to bludy. A mal som pravdu. Ghostbusters 2 je rovnako nabitý energiou ,humorom a nápadmi ako prvý diel .Bill je jeden z rých komikov ,u ktoreho nepotrebujete aby niečo hovoril a už vám je do smiechu ,takže v tomto bode je to rovnako skvelé. Jedinú vec ,čo môžem filmu vytknúť je pomalý a nezaujímavý začiatok a potom (pre mňa) zase až moc dlhý koniec. Ale zlý film to nie je. Len o trochu horší. No ak milujete jednotku ,dvojkou chybu nespravíte. 79% - ďakujem Ivan ,že si Slovensko reprezentoval najlepšie ako sa dalo 😊 ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Ghostbusters II. Oveľa lepšie ako prvá časť!!! Hneď od úvodnej scénky s kočiarom ma to vtiahlo do deja. Celý film má taký cool feeling 80's😉, je to taká pohodová a feel-good komédia, ktorá je tu navyše aj romantická. Moja najobľúbenejšia postava je to malé baby :-) a bavili ma aj Bill Murray a Sigourney Weaver a vlastne celý team Ghostbusters. Z duchov boli zaujímaví len tí z Titanicu. A ku koncu to už bolo príliš crazy, ružový sliz "Slime Time" a chodiaca Socha slobody a ten monster z obrazu, to tam ani nemuselo byť :-) mne by stačil aj ten zelený, neviem ako sa volá. Škoda, že pokračovania už nerežíroval Ivan Reitman. Sometimes shit happens! 70%. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 112,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 215,4 mil. (NIRO)
  • Ikonické auto Ecto-1, které vzniklo přestavbou sanitky Cadillac firmy Miller-Meteor pro první díl, se objevuje jen na začátku filmu. Naprosto zkolabovalo při natáčení scény na mostě, zablokovalo jeden jízdní pruh a způsobilo konflikt s policií. Pro další natáčení autoři upravili dalšího Miller-Meteora, který se použil pro zbytek filmu. Tomuto autu se pak obecně říká Ecto-1a a je vidět ve všech scénách "po renovaci", kde má na střeše více vybavení. Obě auta se dochovala, ale dlouhá léta chátrala bok po boku na dvoře studií Sony. V roce 2003 se původní Ecto-1 dočkalo renovace a posloužilo jako reklamní vozidlo pro novou videohru "Ghostbusters". V souvislosti s tímto filmem bylo ovšem vyrobeno ještě třetí Ecto-1. Od obou filmových aut se ale liší, přestože je to také sanitka Cadillac. Bylo postaveno firmou Eureka (a ne Miller-Meteor) a nebylo použito ve filmu, ale vzniklo pro show zábavního parku Universalu "Spooktacular", která se odehrávala ve světě Krotitelů duchů. V roce 2010 bylo prodáno v aukci soukromému sběrateli. (Stejšn)

Reklama

Reklama