Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Druhý díl přichází pět let po geniální jedničce. Krotitelé duchů jsou už zapomenuti a bez práce. To vše změní jeden obraz karpatského tyrana Viga. Daleko více je druhý díl komedií než předchůdce. Samozřejmě většinu vtipů zajišťuje Bill Murray, ale dobře mu (na)hrávají i ostatní členové týmu. Plusem je Peter MacNicol jako Jánuš (skvělý dabing Jiřího Prágra viz hláška "Jen jsem se náhodou postavil"). Hláškují tu snad všichni - "Oni mi pomohli, když jsem se změnil ve psa" , "Jak se jich mám zbavit? Vysvětlete jim, že neexistují!". Jen tu chybí více chytání duchů (až na scénu u soudu)- naopak se zde bude(me) koupat v slizu. Jen nevím proč dvojka u nás není stále na DVD. Hodnocení OST: Edelman vystřídal Bersteina a je to krapet slabší. I tak je hudba podařená a drží v napětí. 7/10 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dvojka má možná o něco menší drajv, ale je to dané tím, že v podstatě opakuje totéž v bledě modrém, jako jednička. Chlapíci se téměř upadlí v zapomenutí znovu dostanou do akce, neboť Zlo nikdy nespí. Několik skvělých nápadů a dostatečně sehraná parta hlavních hrdinů drží laťku dostatečně vysoko. 85% ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Viete čo, ono to nie je ktovie ako super, no zábava a pohodový film to je. Chvíľkami to hlúpo robilo vážne situácie, najmä s braním dieťaťa duchom, ale vylepšila to napríklad scéna s chodiacou Sochou slobody. Koniec 80. rokov a takáto komédia k sebe pasujú, scenár a dej menej zaujímavý, pretkaný zbytočnosťami, no milý. ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Můj nejmilovanější film z dob dětství :)) i teď :)) ,,Když máte problém komu zavoláte? Krotitelé duchů.Vigo postrach karpat a Moldávie Ti poroučím, poroučej pane '' Strašně jsem se Viga bála ale jak ho zaplavily tou růžovou břečkou hned to ze mě spadlo. A ještě si vzpomínám , že jsem se strašně bála se jít koupat, kdo viděl ví proč :-)) ....Jeden z mála filmů kdy je pokračování lepší než první díl. Ráda se ke Krotitelům vracím, protože s nimy přichází i nostalgie na dětství :)) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojku som vzdy mal radsej ako jednotku. Jednak kvôli pribehu, ktory sa mi paci viac a z casti mozno aj preto, ze som ju videl ako prvu. Dodnes si pamätam, ze z niektorych scen som bol v kine ako maly posraty od strachu. Scena vo vani a hlavne demonicky Vigo mi nahanali hrôzu. Ale aj co sa tyka humoru, tak je to o triedu zabavnejsie. Ustredna trojka exceluje a dokonca aj Ernie Hudson uz tu nepôsobi ako piate koleso a ma par zabavnych scen. Skvele sa vydarilo aj sparovanie Ricka Moranisa a Annie Potts. No a nakoniec spomeniem este roztomileho MacNicola. Mne humor v tomto diely rozhodne nepripada nejak extra detinsky. Aj po rokoch som sa dobre pobavil. Triky su o nieco lepsie ako v jednotke, ale bohuzial aj na nich sa uz prilis podpisal zub casu a trochu mi vadili. To je asi jedina vytka. Takze po rokoch mi to pripada uz o trochu slabsie ako dakedy, ale to len vdaka tomu, ze to uz vo mne nevyvolava hrôzu. Ale ako komedia to funguje stale perfektne. 9/10. P.S.1: Na jednej strane som vdacny Murrayovi za to, ze tu odviedol fantasticky vykon, ale na druhej strane mu nikdy neodpustim, ze kvôli nemu nikdy nevznikol treti diel. P.S.2: Koniec sveta na Valentina tohto roku nakoniec nenastal. Takze dalsie nevyplnene filmove proroctvo. A ja som to tej blaznivej zenskej v relacii u Murraya tak veril :) ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 112,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 215,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama