Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Biolog Jack Ellway je pozván na ostrov v Polynésii, aby zde na chování mořských živočichů pozoroval seismickou aktivitu. Výzkum se brzy změní v horor, když Jack zjistí, že v hlubinné jeskyni se ukrývá monstrum Gargantua, gigantický tvor, jež vyrostl poté, co kdosi shodil do moře několk tun pesticidů. Jack brzy zjistí, že se po zemi pohybuje její mládě, které chce armáda chytit a odvézt do laboratoře. Jack musí mládě najít a vrátit do moře. To však ještě netuší , že jeho rodičům již došla trplivost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak stupidního se hned tak nevidí. Obdobných snímků je spousta a většinou jsou to odpady, ale tohleto je odpad všech odpadů. To se v podstatě ani nedá seriózně okomentovat, protože není co hodnotit. Tak nakonec jenom jedna poznámka k hereckému obsazení. Že by bratrům Baldwinům docházeli peníze? ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Notně béčková variace na Godzillu, ale zatímco u japonských Godzill (ne u té Emmerichovy zoufalosti) se člověk baví a nevadí mu ani technická nedokonalost, u jejího hollywoodského příbuzného Gargantui člověk žasne, co také lze vyplivnout na filmový pás. Příšerné ve všech filmových složkách, režií počínaje, herci a triky konče. A když už si člověk myslí, že ho nic nemůže překvapit, přijde hudební motiv, který až nestoudně vykrádá ten Silvestriho z Predátora. Ale příznivci špatných filmů si "to svoje" určitě najdou. Neodolatelně komický je třeba pateticky pronesený a vážně myšlený monolog vojáka stojícího u mrtvoly příšery - "Dívala se mi do očí, zrovna když jsem jí zasáhl. Věděla, kdo jí dostal." A takových vypečených je tam více. No aspoň něco :o)) ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Excelentní výblitek, který používá stokrát viděné schéma ohrožení určité zabydlené oblasti nějakým netvorem, ovšem na dobu svého vzniku k tomu schématu tvůrci "přibalili" tak infantilní triky, že japonská Gappa je při vší své primitivnosti asi 100x dokonalejší. Lituju, že mé oko vůbec spatřilo byť jen jedinou sekundu této hrůznosti. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vsadili na zcela infantilní triky, což jim docela vyšlo. Příšerné herecké výkony, scénář a režie nejsou dnes ničím zvláštním. Zato s těmihle gumovými příšerkami se nesetkáváme zase až tak často. ()

Karlos80

všechny recenze uživatele

Nízkonákladový film, že by snad přímo na něčí objednávku? Jinak kravina a propadák nejvyššího kalibru! Když jsem to viděl poprvé ještě jako náctiletý, tak se mi to nelíbilo, a podle mého to nezaujme ani dnešní mládež..Neuvěřitelně stupidní triky a vůbec slabé i jako celek..Tady alespoň vidíme jakou silou vyzařují oproti této srajdě všechny Zemanovy trikové filmy z padesátých let, ale i všechny Gappy, Godzilly a Jurské parky, které oproti této sračce vypadají jako z jiného světa. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrci si vyšlápli do svého oblíbeného pubu, cestou prošli kolem hračkářství, kde zahlédli ve výloze nafukovacího ještěra do dětského bazénku. Dostali nápad, zpili se jak dogy a natočili Gargantuu. Jinak si to vysvětlit nedovedu. Ale aspoň jsem si poplakal smíchy u dojemných scén tatínka se synem. ()

Gimp

všechny recenze uživatele

Jentak mimochodem. Nechápu jak tuto sračku mohlo tolik lidí dokoukat až do konce. Viděl jsem prvních dvacet minut a předpokládal jsem že se budu tím jak to je špatné bavit. Nebavil jsem se a tak jsem odešel od příjmače. jen nepochopím jak to mohlo 59 zdejších uživatelů vydržet. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Ptákovina na entou, a to je ještě pochvala. Ale... když on byl Emile Hirsch už ve dvanácti tak roztomilý...:-) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hej, ale no tak na tomto jsem vyrůstal, tak musím hodit nějakou tu hvězdu za nostalgii. Je pravda že je to dost slabé, ať už jde o herce či naprosto příšerné efekty. Film je opravdu špatný, hlavně co se týče neustálého nabýhání příšerek, to mi dosta vadilo, příšerka umře a objevý se nová. O kvalitě přáběhu ani nemluvím. Ale prostě už jen z nostalgie nemůžu dát méně než 3*. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že i kdyby tam stříkalo hektolitry krv, tak to tenhle majstrštych prostě nezachrání. Tupý zedko. ()

Stanislaus odpad!

všechny recenze uživatele

Dokonce i Cesta do pravěku, která je o více jak 40 let starší, disponovala lepšími efekty a dějovou linií. Gargantua je pouze ostudou sci-fi žánru. P. S. Reakce na motto z plakátu: "Terror has a new name. - Its name is Bradford May." ()

MM11 odpad!

všechny recenze uživatele

Bída a to velká. Zatraceně efektní označení monstra jako Gargantuy asi dostatečně proklamuje zoufalou snahu vytvořit něco vzdáleně připomínající Emmerichovu Godzillu. Ale ač byl Emmerichův výplach rozum postrádající a nevkusností se vyskytující zklamání, oproti téhle TV sračce vypadá na Oscarový zátah. Hlavně za efekty, které jsou zde na hranice parodie. Herci jsou další problém - přehrávají tak, že to je do očí bijící. Je to jednoduše blbost, šumící televize aspoň neurazí... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem miloval filmová monstra jako Gojira, Gappa nebo King Konga, ovšem trvalo mi docela dlouho, než jsem si vzpomněl i na tento filmeček, který jsem svého času rovněž sjížděl na VHSce. Moc kvality nepobral to je zřejmé nejen díky tomu, že jsem na něj zapomněl, ale i díky nepříliš lichotivému hodnocení napříč celým internetem. Jakmile jsem si však film pustil, hned se mi vybavila ona malá roztomilá zelená příšerka, která neztratila nic ze svého půvabu ani po tolika letech. Ať si každý říká, co chce. Musím však souhlasit, že samotný příběh opravdu moc kvalitní není a to raději nemluvím o podprůměrných hereckých výkonech všech zúčastněných. Inspirace Gojirou je zde zcela zjevná, stejně jako fakt, že jde o televizní produkt s nepříliš vydařenými triky. Nicméně se zde dá narazit na několik humorných momentů, které sice tvůrci nejspíš mysleli smrtelně vážně, ale jejich až trapné zpracování mnoho lidí hlavně rozesměje, než aby snad mělo někoho „vystrašit“. Já nejvíc ocenil pěkné prostředí, kde se natáčelo a potom již zmíněnou malou potvůrku. 20% ()

Reklama

Reklama