Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malebnou českou krajinou projíždí motoráček. Lidé uvnitř sedí, švitoří, nebo naopak mlčí, pokukují z oken nebo pospávají. Vlak se náhle porouchá a strojvůdce Miloš musí vystoupit z vlaku, aby poruchu napravil. Vlak stojící v mírném spádu se však samovolně rozjede zpět do výchozí stanice a vyděšenému Milošovi nezbývá než se poklusem vydat za ním. Cestující ocení, že zase jedou, ale záhy si uvědomí, že špatným směrem. Hlasitě protestují a dožadují se informací. Kabina strojvedoucího je neprodyšně uzavřená a nikdo se zpoza dveří neozývá. Mezi cestujícími se šíří první ataky paniky – že by to byl únos, pomsta nebo naprosté selhání systému? Kontakt s okolím prostřednictvím mobilních telefonů selhává a nepomáhá ani zoufalý křik z oken. Cestující za pomocí brutálních prostředků a myslivcovy pušky otevřou dveře obou kabin strojvůdce, ale dosáhnou pouze potvrzení svých nejhorších očekávání, a to - že motoráček nikdo neřídí… (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

claudel 

všechny recenze uživatele

Mimořádná událost nedosahuje kvalit Vlastníků, ale pořád se jedná o lehce nadprůměrný filmový zážitek v divadelním pojetí uzavřeného prostoru s několika rozmanitými a svéráznými postavičkami. Jiří Havelka se strefuje do české malosti, zaprděnosti, předsudkům a vyprázdněnosti lokální politiky. Daří se mu to velmi dobře, i když ne na sto procent. Řady narážek si všimne poučený divák sledující dění kolem nás i ve světě. Převládají pozitivní dojmy. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Zpozorněl jsem už u Vlastníků a od té doby mám Havelku na mušce. Je výborný herec, noblesní a vtipný moderátor a velice inteligentní autor i režisér. Mimořádná událost je ze škatulky psychologických sond skupiny lidí cestujících kamsi.. (Florenc 13:30, Kalamita, Účastníci zájezdu) Tento film však není jen civilní komediální příběh, ale dokonalá a velice vtipná karikatura nesourodé cestující komunity s dokonalou zápletkou. Režisér splnil dobový trend a nechybí Jenovéfa Boková a Jana Plodková (z tria Kerekes, Hřebíčková, Plodková) naopak chybí Hádkové a Ramba.. Mě ale rozhodně ne ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Jiří Havelka sa vracia na filmovú scénu späť so svojim novým filmom "Mimořádna Udalost". A musím povedať, že po tom ako som mal možnosť vidieť jeho režijný debut "Vlastníci", celkom som bol zvedavý, ako to dopadne tu. Koncept podľa skutočnej udalosti je síce trošku komediálne prifarbený, ale to mi absolútne nevadí. Film nepôsobí neuveriteľne, postavy majú svoje charaktery a musím povedať, že ma všetci v tomto filme skutočne bavili. Spolu so sprievodcom, ktorý robí všetko preto, aby dobehol utekajúci motoráčik. Jaroslav Plesl mi úplne pasoval v tomto filme a dokonca som si chvíľu myslel, že na konci budeme mať zvrat, že s nimi počas celej jazdy bol aj sám "Smrť". To by skutočne pobavilo. Jana Plodková je zábavná svojou absolútnou apatiou a flegmatizmom k úplne čomukoľvek a ten chalan je tiež boží. Vie toho toľko, že by mu neškodilo toho občas vedieť trošku menej. Neviem čo by som nejako výraznejšie filmu vytkol. Veci, čo sa dejú možno mimo motoráčiku až také zaujímavé nie sú, no aj tak musím povedať, že vďaka tomuto filmu sa slovíčkou "Už" stáva nesmrteľným. To mu musím uznať. Vo výsledku je toto skvelá komédia, ktorá ma úprimne pobavila. A utieklo to ako voda. Ak sa chcete pobaviť, čeknite si ju. Myslím si, že si ten čas užijete. Hodnotenie: A- ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mimořádná blbost o přitroublé vlakové etudě a rádoby studie několika pitoreskních pacharakterů, kterou sice vytrhává povícero fuckt vtipných lingvistických bonbonmotů na hranici genitality, avšak její snaživě příjemný dojem kurví zejména to, jak je místy násilná. Tím mám na müsli zejména násilně prkenné projevy, naštěstí menšiny, kdovíproč angažovaných brutálních neherců, občasné zabijácky strojené až idiotské dialogy za každou cenu, hrstku opravdu vyp(e/i)čených smrtících trapkonevtipů a  několik terminálně atrofovaných metafor pro mongololidi. Podstatným kritériem, které dělá frajera, je konzistence, Jirko! To máš jako se spermatem. Uvážlivějším borcům s pečlivou přípravou to nestéká ani po skle, ovšem když exhibičně honíš příliš často, je z toho pak taková řídká a neadhezní žádnásláva, která akorát tak štípe v očích. Z Vlastníků i divadla vím, že tam toho míváš na solidně husté bukkake, tudíž příště prosím masturbuj, až když máš opravdu plný pytel pořádného matroše! Dneska dost žluklá trojka do indexu. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do české národní povahy. Havelkova sžíravá satira, uzavřena v mikrosvět obyčejného vlakového kupé, se vyjadřuje především k současnosti, k jevům, které poznamenaly životy nás všech. Barvitý vzorek lidské společnosti, ztvárněný před kamerou zástupem vynikajících herců nejen zvučných, ale i méně známých jmen, byl sezdán proto, aby náležitě zesmešňoval všechno to, co je nám tolik blízké a povědomé: velkohubé politiky, militantní xenofoby, bohorovné žvanily, idioty i chytrolíny, lháře, pokrytce, i ty, kteří myslí na sebe a své pohodlí. Že tak činí způsobem výhradně komediálním, není od věci: vždyť humor je nejúčinnější zbraní proti všem blbcům. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (27)

  • Ve filmu je zmíněn případ řidiče autobusu, kterému se udělalo nevolno, načež daný autobus musel zabrzdit cestující. I tato situace je inspirována obdobnou situací. Ve skutečnosti jsou doopravdy zaznamenány případy, kdy se řidiči autobusu udělalo nevolno takovým způsobem, že do řízení autobusu musel zasáhnout cestující a zastavit. (vitm)
  • Autoři zanechali ve snímku referenci na důchodce Baldu, který na Mladoboleslavsku pokácel dva stromy přes železniční trať a kolem zanechal letáky s texty „Alláhu akbar“. Byl odsouzen na 4 roky za terorismus. (Krabroz)
  • Inspirací pro představitele majitele pohřebního ústavu byl Ivan Genov, taktéž majitel pohřebního ústavu, který se sám nazýval noblesním funebrákem. (Nugat)

Související novinky

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Reklama

Reklama