Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ztrácim se konstantně v postavách a komplikovanejch dějích, ale tím chci říct hlavně to, že se na Devadesátky budu muset ještě podívat jednou, což s chutí určitě udělám :-) Touhle dobou už proběhlo příjemný seznámení s postavama (včetně Vaška, jehož přerod v dobráckýho sympoše Bolka Polívku jako jedinej nevěřim, ale to neni kritika ani jednoho z herců, každej ho prostě pojal trochu jinak), je to furt poctivý, devadesátky z toho jsou cejtit výborně, herci se mi líběj všichni. Ještě bych si dal líbit nějakou luxusní hromadnější scénu třeba z velkýho devadesátkovýho supermarketu - ale chápu, že finanční možnosti ČT nejsou na úrovni BBC, HBO, Netflixu a dalších :-) ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná kdybych měl notýsek a poznačil si alespoň každé druhé jméno, které zazní (pokud jej tedy neříká Sokol nebo Finger aka zazní, ale není rozumět), bylo by to o něco stravitelnější. Takhle je výsledkem pouhá změť údajů, postav a čísel, ze které je každý jeden český divák nadšen, protože devadesátky jsou prostě sexy téma na cokoli ostatní nehledě. ()

Reklama

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle už bylo jiný kafe. Nevím, jestli jsem si už zvykl, nebo kameraman konečně přestal třepat kamerou, ale nevolnost přešla. Ultrarychlý tempo zvolnilo, slovní přestřelky byly srozumitelný, počet zmiňovaných postav nenarůstal donekonečna. Tenhle díl se mi konečně líbil. Velké plus už od prvního dílu je civilní herectví hlavních postav a neokoukané postavy ve vedlejších rolích. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No páni, atmosféricky našlapaný díl. Že už si nedám pokoj, díl co díl jen žasnu, jak dobře se dá natočit krimoška, aniž by herci strojeně citovali paragrafy a pachatele by našli pomocí deus ex machina. A ten scénář! "Jestli tu šlapku chceš vidět, tak jí normálně zavolej a neotvírej kvůli tomu uzavřený případy." ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle prostě hraje na mou strunu, podívat se očima vyšetřovatelů na známé vraždy divokých 90. Někteří lidi si mysleli, že si můžou dělat co chtěj, sice v určitých věcech se to s námá táhne dál. To je dobrý si uvědomit. Uvěřitelnější hraní. Detaily ty doby mě ohromují, i když chápu, že nás to většina pamatuje a někteří se za tu dobu ani nezměnili i s vybavením svýho baráku a svý hlavy. To by měli vidět všichni, hlavně ročníky 2000+. Párádička, kamera, hudba, herci=spokojenost. Těším se na známé Orlické vraždy, ráda si osvěžím paměť. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Zmiňovaný Aleš Skuherský byl ve skutečnosti Aleš Katovský, podnikatel zastřelený orlickým vrahem Ludvíkem Černým během jízdy v autě, když Katovský řídil. Šlo o první oběť orlických vrahů. Z Orlické přehrady byl ale vytažen až jako poslední, zabalený v pletivu. (Frontier)
  • Při flashbacku Chodounského o vraždě Lehoveciho Ludvíkem Černým, který nad jeho mrtvým tělem skočí do vzduchu, není nahodilá manýra, ale zajímavý detail, který o něm při výpovědi pověděl jeden z podezřelých. Existuje i video reálného Černého, kde toto zvláštní pohupsnutí sám od sebe udělá – a to v seriálu Legendy kriminalistiky (od r. 2017). (kriplozoik)
  • Když se detektiv Kozák (Kryštof Bartoš) s Plíškem (Martin Finger) dohadují o důkazech v podobě nalezení barelů v Orlíku, řekne Plíšek, že má nádrž rozlohu 27 km². Když po chvíli odchází domů Plíšek s Tůmou (Ondřej Sokol), zeptá se ho Tůma znovu na rozlohu Orlíku a Plíšek odpoví, že má 37 km². (Guilemot)

Reklama

Reklama