Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

no2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10 - Po minulém díle, kde se vyřádil Novotný alias Jonák, jsem měl obavy, zda laťka nebyla nasazena příliš vysoko. Moje obavy se naštěstí ukázaly jako liché. Ve třetí epizodě Devadesátky sviští dál. Pokračujeme ve starších případech a přibývají i nové, taková prostě byla 90. léta. Ústřední trio Finger, Sokol a Bartoš mě baví čím dál víc na úkor ostatních členů policejního týmu. Jonák je sice fuč, ale zpestřením je zajisté nová postava hraná Bořkem Slezáčkem. Kdykoliv se objevil na scéně, musel jsem se smát (na čemž má asi podíl i to, že v práci po telefonu občas mluvím s pár lidmi s podobným přízvukem). A ještě do toho ta začínající "romantická" zápletka s půvabnou kurtizánou z Jindřichova Hradce - mňo, myslím, že se máme v příštích dílech na co těšit... ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemam co bych vytkl. Prave naopak. V atmosfere 90tky nad 1. odd uz i vedou, neznaly clovek by si az pomyslel neco o velke zahranicni produkci. Tady se hodne kritizuje Sokol, mozna proto, ze ho ma kazdej zafixovanej z particky ci z tvare. Osobne jsem na particku nekoukal, na tvar jo, ale uz je to zaky dlouho, tak mi jeho minulost nezavazi. . Zde hraje velice dobre, civilne,  dilematum jeho postavy verim. Z hlavni trojice vede, hraje nejvyrazneji. Fridrich tentokrat nedostal moc prostor, jinak jim odvedena prace ma take vynikajici uroven. V prubehu doby se zvedaj i plisek s kozlem, nebo si mozna na ne zvykam. Za mne nevytykacich sto pro. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temné polistopadové časy dál ožívají. Jízlivý tón zůstává. Základem jsou reálné kauzy a studnice informací v podobě Josefa Mareše, toho času policisty v aktivní službě. Takzvaní Orličtí vrazi, kteří nezavařují čerstvě sklizené okurky, ale své oběti do sudů s louhem, jsou naplno na scéně. Jenže do toho všeho si vyřizují účty Číňané, Arméni také nejdou pro vytažení bouchačky daleko. Holt je z pánů cítit naprostá absence úcty k lidské důstojnosti a životu. Každopádně dobrý informátor z podsvětí může s několika neznámými pomoct, o čemž se přesvědčí Franta Tůma. Ovšem jestli on si neukousnul příliš velký krajíc... Právě mafiánská figura Bořka Slezáčka je další castingovou trefou. Na Kryštofa Bartoše, který ztvárnil Marešovo alter ego, jsem si postupně zvyknul. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už je asi jasné, jakým směrem se bude ubírat zbytek dílů, a že si asi v závěru seriálu půjdem zaplavat do Orlíku. Vedlejší příběh okolo Arménců (Albánců) působil vcelku nedůležitě, až v závěru naznačil mojí prvotní myšlenku, že Sokol bude hrát zkorumpovaného policajta, tak uvidíme, jestli to ustojí. Zatim nejlepší díl. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem starej paprika, ale furt se mám co učit. Nevěřil bych, jací jsou policajti sedmilháři. Prásknul mi to na ně až jejich ex kolega, toho času úspěšný scénárista, jemuž právě uděluji plný počet hvězd za třetí díl jím napsaného seriálu. Běžný smrtelník si to lhaní s jejich profesí obvykle nespojuje a i proto je fajn, že tuhle krimi od života opsal právě bejvalej polda. Policajty kupodivu nepřikrášluje, jak vidno, někdy spíš dělá pravej opak. Sympatická je mi i demýtizace odkazu Václava Havla. Byl to asi hodnej člověk, ale někdy možná až moc a konkrétně amnestií nadělal ve společnosti pořádnou paseku. Seká se mi HbbTV, takže mám dost času sledovat drobnosti typu zařízení a vybavení Kozákovy kanceláře. Je to trudný pohled a i tady odvedli filmaři kus poctivé, puntičkářské práce. Jen kožená bunda Tůmy (Ondřej Sokol) mi přijde tak ohavná, že by ji na sebe v devadesátkách nevzala ani nějaká lesba, natož elitní policajt. Pochválím i Bořka Slezáčka, jak jsem ho nebral jako hudebníka a moderátora, tak hraní je podle mě jeho parketa a určitě se nebudu zlobit, když ho v televizi nebo i ve filmu uvidím častěji. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Na konci epizody zazní skladba „Líbám tě černou“ od skupiny BSP. (Punisher)
  • Jedna z obětí, na kterou vyšetřovatelé narazí, je Milan Lodr. Ve skutečnosti se jedná o starožitníka Vlastimila Hodra, kterého Černý zastřelil nedaleko benzínové pumpy v Plzeňské ulici v Praze. Byla to třetí oběť orlických vrahů, z Orlické přehrady byl vytažen jako druhý. (Frontier)
  • V 10. minutě mluví arménský mafián o svém vykradeném Mercedesu jako o nové verzi třídy S. Ve skutečnosti je však arméncovo auto model 190, který byl v roce 1993 nahrazen třídou C. (PlumJelinek)

Reklama

Reklama