Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Policejní vyjednavač Dano Andrik se zaplétá do politicko-vyjednavačské krize na oddělení kardiochirurgie, kde se mimo ministra obrany nachází i Danova těhotná přítelkyně Lenka. Aby ji Dano spolu s pacienty a personálem dostal na svobodu, musí čelit požadavkům nevyzpytatelného únosce Korňana na jedné straně a tlakům nejvyšších politických špiček na straně druhé. Čas neúprosně běží a Dano se musí rozhodovat rychle: postupovat podle příkazů z nejvyšších míst nebo pomoct únosci očistit jeho jméno? Osmidílný koprodukční seriál Ultimátum se celý natáčel na Slovensku během dvou vln pandemie. Jedná se o historicky první koprodukci České televize a TV JOJ. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele sorrow k tomuto seriálu (4)

Epizoda 3 (2022) (E03) 

Za mě je to celkem slabé. Ve třetí epizodě jsme se nikam neposunuli, marně přemýšlím, k čemu ta třetí epizoda vlastně byla, co nového jsme se dozvěděli? Pokud se to celé má odehrát v té nemocnici, nevím, co tam ten Bahul a hlavně ti chudáci doktoři co už několik hodin operují toho ministra budou dělat, ti na tom operačním sálu vystojí důlek… Fascinují mě opět všechny ty nesmysly. Koleník si jen tak někdy o půlnoci napochoduje do sanatoria (samozřejmě ho tam všichni vítají a ve všem mu vyhoví, ač nějaké zmocnění z vyšších míst jim doložil až poté co chtěl pacienta odvézt pryč), nakonec se mu povede přesvědčit personál k vydání toho pacienta, něčím ho nadopuje, pak jde zcela nelogicky vyřizovat papíry a blázna nechá bez dozoru v pokoji s otevřenými dveřmi, jak to asi mohlo dopadnout… Další nesmysl, Mihulová se probere v nemocnici po infarktu, mrtvici, nebo co to měla a běhá tam jak kdyby jí nic nebylo. Dcera jí neřekne, že je tam nějaký blázen s výbušninami a že se nesmí shánět po svém mobilu, který je jejich jediným spojením s policií, takže Mihulová tam začne lítat po nemocnici a vyřvávat, kde je můj mobil, kde je můj mobil a další akce policie jde do kopru. No tak ale něco se ale vymyslet musí, že, to by pak nebylo možné natáhnout na 8 epizod. Podle mě je to celé utahané, rozplizlé, neboť je těch epizod zbytečně moc, a tak se tam musí přidávat hodně vaty a nesmyslů, aby bylo možné „nějak“ pokračovat dále. Kdybych byl v té nemocnici s mojí mámou, první věc, kterou bych udělal, když by otevřela oči, by bylo to, že bych jí popsal situaci, ve které se nacházíme a ať v klidu leží, a hlavně se neshání po telefonu. Ester to ale nechala být, asi si myslela, že maminka Bahula vůbec nezaregistruje. A hlavně, v seriálu je jedno klišé větší než druhé (hlavní postava opět problémový policista, který je navíc mimo službu, ale právě on je ten nejspravedlivější, nejšlechetnější, a hlavně on sám to všechno vyřeší, nebo zločinec vlastně není zločinec, on zase bojuje proti těm zlým zkorumpovaným politikům, ale jak se říká, když se kácí les, lítají třísky, a tak aby se dobral té spravedlnosti, musí odpálit pár granátů a zabít / zranit i pár nevinných lidí atd. atd.) ()

Epizoda 4 (2022) (E04) 

Tak za prvé, vůbec nevěřím tomu, že ta sestřička je po smrti, protože to by Bahula, který má být vykreslen jako kladná postava, která se snaží bojovat proti chobotnici, vrhlo do špatného světla. Vlastně ani ty policisty nechtěl zabít, když do výtahové šachty před vhozením granátů volal, jestli jsou už pryč. Scéně na operačním sále nejde věřit, když asi 8 lidí nedokáže přemoci jednoho 60 ti letého chlapa (množstevní přesila, moment překvapení, skalpely v ruce, …). Mihulová se nám už uklidnila, škoda že jí nablblá Esterka nepopsala situaci v nemocnici hned po jejím probuzení. Postava Koleníka je absolutně tragická, zbraň mu jeho šéfík vzal, ale policejní placku mu ponechal, jako proč? ()

Epizoda 5 (2022) (E05) 

Takže se potvrdilo přesně to, co jsem napsal v předchozí recenzi, zabití Bětky se nekonalo. Bylo to jasné, jak by to asi zapadlo do scénáře o boji těch spravedlivých proti těm nespravedlivým. Scénáristé mě asi jen těžko něčím překvapí. Už se to začíná ubírat jasným směrem, kdy všichni rukojmí si pomalu začínají uvědomovat, že ten Bahul nebude žádný terorista, ale fajn člověk bojující za spravedlnost proti zkorumpovaným politikům a je potřeba mu pomoci, nejvíce přiloží ruku k dílu Koleník. Ta akce s novináři byla opravdu úsměvná, jakože si na auta dají 10 let stará loga a všem novinářům kouká bambitka za opaskem, ostřelovači se už poněkolikáté netrefili, velení Igondy tristní. Je to taková marnost, aby se to dalo natáhnout na 8 epizod, stačilo by udělat nějakou minisérii na 3 epizody, i tak by se tam muselo dávat dost vaty. Bohužel celkově musím hodnotit jako zklamání… ()

Epizoda 8 (2022) (E08) 

Jako ty poslední dvě epizody, to bylo něco. Nemocnice je obklíčena hordou policistů a nějaký namistrovaný týpek si tam jen tak přijde, slaní se ze střechy, vykopne okno, všechny (vyjma Koleníka) na místě postřílí a nikým nepozorován se slaní na zem a odkráčí kamsi lesem. To byl opravdu masakr. Koleník s Bahulem se tam ještě před hodinou válí totálně vyčerpaní na zemi, ale najednou je Koleník schopen ustát fyzickou konfrontaci s takovým nabušeným hovádkem a z nemocnice ho vyprovodí, vždyť poté noci by musel být totálně vyčerpán a že toho za tu jednu noc stihl, to jsem ani nevěděl, kolik se toho dá za jednu noc stihnout. A ta operace srdce, prostě někde na Slovensku tomu klukovi vyfiknou srdce z těla za 5 minut a už se veze na jiné místo na Slovensku, kde v bojových podmínkách parta nevyspalých lékařů pod tlakem hrozby smrti během dalších 5 minut udělá operaci srdce a za dalších 5 minut už pacienta přivádí k životu, aby Bahulovi řekl pár slov na kameru. Co si budeme povídat, byla to jízda, palec nahoru těm lékařům. Nyní už vůbec o svůj život nemám strach, až budu potřebovat srdce, zajdu si na výměnu pouze ambulantně a druhý den budu připraven na značce v práci. Scénáristé jednoduše žijí v představě, že noc má asi 60 hodin a operace srdce je náročná asi jako vyndání slepého střeva. Nakonec to byla celkem fraška, jak se těch pár spravedlivých a správných lidí spojilo, aby porazili tu ošklivou krakatici, která sahá od prostého policajta až k premiérovi. Konec totálně nedořešený, neuvěřitelný, nepochopitelný, zejména jednání Mórové. ()

Reklama

Reklama