Reklama

Reklama

Tokyo Ghoul

(seriál)
  • Japonsko 東京喰種-トーキョーグール- (více)
Trailer 2
Japonsko, (2014–2015), 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V Tokiu se dějí zvláštní vraždy. Díky důkazům na místě činu policie dospěje k závěru, že za útoky stojí ghúlové. Kamarádi z vysoké školy Kaneki a Hide přijdou s myšlenkou, že ghúlové se mohou převlékat za lidi, a proto je ještě nikdy neviděli. Jenže netuší, že jejich teorie by se mohla stát skutečností, když je jeden z nich napaden. (mikki089)

(více)

Recenze uživatele animaxis k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2014) (S01) 

Po zhlédnutí této první části musím říct, že Tokyo Ghoul má našlápnuto dobře. Už i já jsem se na to začal dívat, i když asi dva roky potom, co se to stalo tak populárním anime. Už od začátku to má zajímavý děj a velmi detailně sledujeme hlavní postavu Kanekiho, který (a to asi nění spoiler) se kvůli jisté události mění z člověka na ghoula. Postupně je viděl, že celý ten svět ghůlů je docela dobře promyšlený a také chápeme, že, stejně jako lidé, se ghůlové mohou dělat na ty dobré a na ty zlé. Anime pokračuje v shounenském stylu, kdy se hlavní hrdina stává stále silnějším (prostě klasika), ale místy mi skoro přišlo, že se anime mohlo vydat i jinou a i poněkud dospělejší nebo spíš vážnější cestou (hlavně po 8. díle). To se tu sice nestalo a popravdě se mi dosud Tokyo Ghoul asi nelíbí tak moc jako některým mým kamarádům, nicméně i já očekávám od 2. části (Tedy Tokyo Ghoul A) jistý pokrok. Jako menší mínus bych tu viděl to, že tu není moc času se pořádně seznámit s některými postavami a tak jsem měl někdy pocit, že se tu něco děje přiliš uspěchaně, ale ve výsledku mi to moc nevadilo. Celé anime jinak doprovází hodně povedený soundtrack a rád bych zvlášť pochválil animaci při západech slunce. Popravdě mi přijde, že při tom si animátoři dali na scéně opravdu záležet a je to zatraceně dobře vidět. Tokyo Ghoul se mi tedy přece jen líbil a už jsem zvědavý na pokračování. ()

√A (2015) (S02) 

První série Tokyo Ghoul se zabývala spíše objevováním komunity ghoulů Kanekiho očima. Tato série tedy může rovnou skočit do akce a tentokrát vše sledujeme z pohledu hned několika lidí. U některých je to zajímavé, u některých méně. Kaneki tu již nemá tolik prostoru. Nevím, jestli je to na škodu. Během této série totiž prochází jistým duševním i fyzickým vývojem, ale i tak příliš prostoru nedostane. Dalo by se říct, že druhá série má o něco jinačí styl než první. V té bylo vše takové barevné a i když se tam občas dělo něco opravdu neveselého, pořád jsme mohli sdílet optimismus určitých postav. Tady je vše spíše chladnější a opět tu jsou prostě díly, které jsou silnější a ve kterých se toho moc neděje. Naštěstí se mi aspoň líbilo pár závěrečných dílů, takže velké finále tu na mě zapůsobilo daleko více, než v první sérii. Animace je tu pořád skvělá, ale přesto si myslím, že akční scény se tu někdy drží dost při zemi. S touto animací by se s nimi už možná dalo dělat něco opravdu zajímavého, ale většinou tu postavy při soubojích jen skáčou před "kameru" a zase z ní vyskávávají. Ve výsledku bych ale uvítal pokračování, tak jsem zvědavý, s čím přijde další série. ()

Reklama

Reklama