Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Šestidílné kriminální drama, jehož hlavní devízou je atraktivní prostředí. Zločin se totiž odehrál na palubě britské jaderné ponorky Vigil, vyzbrojené nukleárními raketami. A protože ta nemůže přerušit svou strategickou misi na moři, musí se policejní vyšetřovatelka dopravit na její palubu. Zde se musí nejprve sžít se zcela novým prostředím a kromě vyšetřování vraždy jednoho z námořníků se také vyrovnat se svými osobními démony. Hlavní roli v seriálu ztvárnila Suranne Jonesová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál s protichodnými pocitmi, pretože zo začiatku veľmi zaujímavé pátranie po vrahovi sa otočí v ruskú stopu a hlavnú lesbickú linku, v tesnom závese nenápadne nasledovanou homosexuálnou. Pritom hlavná vyšetrovateľka je lesba konvertita, čo naozaj je šok oproti vedeckým stanoviskám LGBT komunity, že je to vrodené. Ponorka pôsobí ako nejaký hotel s nepohodlnými posteľami pripomínajúcimi skôr truhlu, no som rád, že anglické velenie prebrali už všetci Briti, od Indie až po Ugandu. Seriál tiež pripomína, že Britky sú britké nad hladinou aj pod hladinou a že aj kilometer pod morom vám na čokoľvek predpíše doktor jeden jediný zázračný liek: paracetamol. Niekedy síce nepomôže a zomriete, ale nevadí, to je tiež len ruská stopa. Ale ako kriminálka, do ktorej je násilne vtlačená politicky korektná propaganda, ktorá dej len naťahuje a vôbec s prípadom nesúvisí, to nebolo až tak zlé. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tie ich lesbické flashbacky, jej rolák a to, že polícia v UK nenosí zbrane a ked naháňajú záporákov, tak vypadajú ako idioti bez nich, to oslabuje tento seriál, ktorý som nemal v pláne hodnotiť, kvôli jednotlivým epizodam a teda finálnemu bodovému priemeru. Hoci tie flashe majú svoje opodstatnenie na konci, ako sa ukáže, súhlasím s názorom, ktorý sa tu v komentoch už povedal, že rodinná a lesbická linka boli úplne zbytočné. 70% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

The Hunt for Red Boy. Obě linky vyšetřování napínavé, že by se při nich Harmon Rabb nestačil oholit, admirál Stannis Dillane tak přísný, že byste mu při hře Lodě už v úvodu dobrovolně nahlásili všechny svoje pozice a do toho nijak neobtěžující miniodbočky do partnerských a rodinných vztahů (pokud tedy nejste svědci Pitomiovi, to vás pak určitě pohorší i jiné věci). Výtky bych možná směroval k přehnané akčnosti posledních dvou epizod a taky tomu narůstajícímu počtu obvinění na palubě ponorky, kde by brzo došlo i na zahradníka, kdyby mu tam Royal Navy dovolilo záhonky. P.S.: Úvodní znělka zaujala bondovskými parametry, ale kdykoliv se v ní objevil Medveděv s Putinem, byl čas na Kodetovo: „Dejte to pryč. Mně se z toho dělá mdlo..“ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

povedená britská detektivka, které sice postupně lehounce dochází dech, ale zvládá těžit plusové body z neokoukaného a zajímavého prostředí ponorky a interních tahanic mezi policií, MI5 a námořnictvem. Ve stínu událostí posledních týdnů je Vigil navíc nechtěně a překvapivě aktuální. Špionážní linka sice nemusí působit jako úplná topovka a chvílemi je lehce přitažená za vlasy, ale i tak nakonec dává celkem smysl a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby se podobně věci děly i v realitě.Jediné co si mohli tvůrci odpustit je trauma hlavní vyšetřovatelky.Za sebe moc nechápu proč v každé současné kriminálce musí být hlavní hrdina jakkoliv traumatizovaný, nebo být závislák či alespoň alkoholik.V tomhle konkrétním případě to postavě Amy ani nedává žádný další hlubší rozměr a je to tu prostě jen proto,že to někomu přišlo jako dobrý nápad...75% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

První řada začala hodně zajímavě. Nečekaně jsem tak narazil na zajímavý seriál. Při druhé dvojici dílů jsem toho ale trochu zalitoval. Lesbické flashbacky mi ani v podání pěkných hereček nepřišlo nijak zajímavé. Bohužel napětí z prvních dvou dílů, kde bylo parádní jiskření mezi policií a armádou, bylo to tam a už se ho nepodařilo čímkoliv ze zbytku seriálu vyrovnat. Pokud někdy narazím na druhou řadu, asi se podívám, ale když ne, tak asi o nic nepřijdu. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Tom Edge sa pri písaní scenára inšpiroval britským systémom Continuous At-Sea Deterrent (CASD) a životom jeho posádok ponoriek. (Arsenal83)
  • Celé natáčanie prebehlo v Škótsku, hlavne pri západnom pobreží, no natáčalo sa aj v Glasgowe a okolí. (Arsenal83)
  • Švédske noviny Aftonbladet uviedli, že seriál bol na začiatku „efektívny“, no čoraz viac sa stával „zbytočnou podvodnou verziou Line of Duty“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama