Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hodný chlapec Ron se dostane do věznice za obchod s marihuanou. Bere si ho pod křídlo Earl Copan, který je za mřížemi už osmnáct let a snaží se Rona naučit pravidla života ve vězení... Vyfasovat v jednadvaceti pár let naostro za šíření marihuany - to je pořádná noční můra. Když ale Ron (Edward Furlong) vstoupil poprvé do své cely, pochopil, že jeho špatné sny ještě ani pořádně nezačaly. Jeho spolubydlící (Mickey Rourke) je populární místní "děvče" a Ron brzy zjistí, že i jeho vlastní mladá kůže představuje pro vyhládlé kriminálníky velké lákadlo. Naštěstí vzbudí brzy zájem místní autority Earla Copana (Willem Dafoe), vězně, který už strávil za mřížemi takovou dobu, že si ani nepamatuje jaké to bylo na svobodě. Pro Earla se mladík stane náhradou za všechno, co nikdy neměl - za rodinu, přátele, syna - a na oplátku Ron získá ochranu i zasvěcení do nelítostných pravidel světa uvnitř věznice. I Earl má ale své nepřátele a atmosféra ve věznici začíná houstnout. Snímek vznikl podle románu známého scénáristy Edwarda Bunkera (Na svobodě s Dustinem Hoffmanen), který se předtím odseděl ve vězení řadu let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Šakal 

všechny recenze uživatele

S trochou nadsázky by se dalo říci...tohle nebylo vězeňské peklo, ale dovolená za odměnu. Chtělo by to mnohem více přitlačit na pilu. Zcela upřímně, od osoby jménem Steve Buscemi tak nějak vždy očekávám a ŽÁDÁM mnohem více. K čemu naopak nemám nejmenších námitek, to jsou herecké výkony ústřední dvojice W. Dafoe a Edward Furlong. Zvláštní uznání potom zaslouží " děvka pro všechny " Mickey Rourke :o) p.s. když už toto téma, raději sáhněte po tomto kousku http://www.csfd.cz/film/259482-prorok/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak som sa čudoval, že prečo je tento filmík tak neopozeraný, keď pohltil toľko hereckých es a odpovedi som sa dočkal. Kvoli patrne slabej dejovej línii, nepremyslenej zápletke a dosť nevyváženej hudbe, ktorá mi vadila snáď najviac. Dráma sa k 'Shawshank' sa ani nepriblížila, ako niekto spomína. Za to však nemôžu herci, ale slabý scenár. Veľmi ma potešil Mickey Rourke a jeho travesty rola. A zdalo sa, že aj Furlongovi začne svitať na lepši časy po úspešnej dvojročnici, no keď sa na to pozerám dnes, Buscemiho šancu nevyužil. 60%. ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Slabej odvar Vykoupení z věznice Shawshank...A jestli ten je na plný počet mého hodnocení, tak u Věznice je horší herecké obsazení, hudba, děj, a lacinej konec u kterého jsem se rozhodl, že jde o průměrný film, protože aby Willem Dafoe na konci filmu bez nijakých větších problémů vymyslel útěk, za tak krátkou dobu mi přijde dost nereálné. 60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Mimo seriálů je to druhý pokus Stevena Buscemiho o natočení filmu, a zase se mu to povedlo. Na film Věznice (Animal factory) jsem narazil náhodou a tak jsem si zjistil podrobnosti: Produkce bratři Coenové, herci: Willem Dafoe, Edward Furlong, Danny Trejo nebo Mickey Rourke, to naznačuje něco dobrého. Vězeňská balada od Stevena Buscemiho může začít. Ron Decker sedí za prodej marihuany a chce se dostat ven. Na povel si ho vezme dlouholetý vězeň Earl Copen a o kousek dál stojí Vito. Copak odsud nechcete nikdy vypadnout?... zazní ve filmu...Vám se libí bejt za katrem? Je to tady samej vyvrhel, třeba Paul Adams si šlehne i chcanky, jen aby z toho měl rauš!!! Je to parta k pohledání a když nemáš kámoše, tak musíš bejt buď neskutečnej drsňák, nebo něčí děvka. Jo a mimochodem, vězeň se neříká. Správný chlapi si říkají muklové. Jan(a) je boží. Mně je čůrák úplně k ničemu. Nejradši bych si ho ufik. V příštím životě budu holka jako lusk. Vězení vás změní....chci zpátky do své cely!!!! Ven půjdeš až za pět let, co teď? Je ještě jedna cesta ven a to útěk. Někam se zdrhnout dá. Komu se to povede a jak? No uvidíme. Lepší vládnout v pekle, než sloužit v nebi. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Skvělé komorní vězeňské drama stojící především na výborných hercích a věrohodném scénáři čímž se vytváří velmi realistický obraz toho, jak to za mřížemi asi chodí. A to mi k filmové spokojenosti stačí. Dafoe tomu tady herecky s přehledem šéfuje stejně jako jeho postava ve filmu. Moc dobrej malej film Steve. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo ve věznici Holmesburg ve Philadelphii. (Terva)
  • Kytarista vystupující během vězeňské show je Antonyho Hegarty (z Antony and the Johnsons) a píseň, kterou zpívá, je verze "Rapture", kterou lze nalézt na stejnojmenném albu z roku 2000. (Chatterer)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Eddie Bunker. (Terva)

Reklama

Reklama