Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hodný chlapec Ron se dostane do věznice za obchod s marihuanou. Bere si ho pod křídlo Earl Copan, který je za mřížemi už osmnáct let a snaží se Rona naučit pravidla života ve vězení... Vyfasovat v jednadvaceti pár let naostro za šíření marihuany - to je pořádná noční můra. Když ale Ron (Edward Furlong) vstoupil poprvé do své cely, pochopil, že jeho špatné sny ještě ani pořádně nezačaly. Jeho spolubydlící (Mickey Rourke) je populární místní "děvče" a Ron brzy zjistí, že i jeho vlastní mladá kůže představuje pro vyhládlé kriminálníky velké lákadlo. Naštěstí vzbudí brzy zájem místní autority Earla Copana (Willem Dafoe), vězně, který už strávil za mřížemi takovou dobu, že si ani nepamatuje jaké to bylo na svobodě. Pro Earla se mladík stane náhradou za všechno, co nikdy neměl - za rodinu, přátele, syna - a na oplátku Ron získá ochranu i zasvěcení do nelítostných pravidel světa uvnitř věznice. I Earl má ale své nepřátele a atmosféra ve věznici začíná houstnout. Snímek vznikl podle románu známého scénáristy Edwarda Bunkera (Na svobodě s Dustinem Hoffmanen), který se předtím odseděl ve vězení řadu let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Slovo vlažnost vystihuje myslím tento film nejlépe. Bylo natočeno spoustu vězeňských filmů, ale žádný z nich neměl takovou pohodovou atmosféru jako tento film. No a to jak Williem Dafoe opečovává mladého Rona, to jsem fakt zíral. Takovejhle hezounek by ve vězení nemohl přece přežít. Nebyl ani vůbec hrana, že by mohl konkurovat alespoň silou. No ale špatný to zas tak úplně nebylo, dalo se těch 90 minut přežít, takže ten průměr je tak akorát. 55% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej slabší výcuc Shawshank redemption, ale pořád se jedná o solidní vězeňskej film, ale hodně postrádá nějaký silnější momenty a drsnější atmosféru, krom toho pro Furlonga to tam nebylo žadný peklo, jak by se dalo předpokládat, ale docela taková pohodička. Nicméně herci super, Dafoe, Furlong parádní, k nim několik skvělejch vedlejších postav v podání Treja nebo Arnolda a Mickey Rourke jako buznič neuvěřitelnej, já si fakt celou dobu myslel, že je to nějakej pravej buzerant. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

režie a obsazení slibovaly nadmíru kvalitní podívanou, ale tomuto filmu prostě něco chybí - sdělení, silnější momenty, hutnější atmosféra... prostě něco, díky čemu bych si za měsíc na snímek vzpomněl... odseděl jsem si hodinku a půl podmíněně, nelituji, ale už bych se do téhle věznice vracet nemusel... 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na mě to bylo až moc mírné. Občas jsem měl pocit, že pobyt ve vězení je vlastně taková selanka a v podobném duchu se odvíjel i celý film. I tady se samozřejmě sem tam objevily pokusy o drsnější vykreslení života za mřížemi, ale pořád mi to připadalo takové vlažné. Mě tam chyběla akčnější kamera a nějáká ta drsnější muzika - i ta by snad trochu pomohla. A také mi tam moc neseděl Furlong, ale nedokážu vysvětlit proč - zkrátka mi tam mezi Dafoem a Danni Trejem připadal jaksi nepatřičně. Jinak Dafoe byl opět výborný a Danni Trejo toho tady nakecal víc, než ve všech svejch filmech dohromady.A také mě pobavila figurka Mickeyho Rourka - vězěňskou šlapku zahrál noblesně. :D 65% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy z vězeňského prostředí, Willem Dafoe patří mezi mé oblíbené herce, Edward Furlong mi nevadí a Steve Buscemi mě jednoduše fascinuje:-). Skvělé předpoklady, aby u mě "Věznice" slavila úspěch. Poslední dobou hodnotím jako dobrý film ten, u kterého ve večerních hodinách neusnu a "Věznice" bohužel moji pozornost neudržela. Po pravdě, značnou zásluhu na mém usínání mají reklamy, metla lidstva, člověk chce jen na pár desítek vteřin přivřít očka a skončí kompletně tuhý:-(. Nicméně věznice jednoduše neměla pořádný tah na bránu, prakticky žádný děj. Těžko říct, zda to přisoudit slabšímu scénáři nebo režii. Dalším neduhem je dabing - líbí se mi sice hlas Borise Rösnera, ale k Willemu Dafoeovi mi prostě neseděl, Edward Furlong mohl mít hlas o něco starší. Ráda se někdy na druhou půlku "Věznice" podívám, ale rozhodně to nepatří mezi mé priority, nehodlám film zběsile shánět. Zatím jen mírný nadprůměr. 65% EDIT: Druhá půlka dokoukána a dojem se výrazně nezvednul. Nezmítaly mnou emoce, vlastně mi bylo jedno, jak muklové dopadnou. Ale znovu jsem si připomněla svalnatého transvestitu Janet (že je to Mickey Rourke jsem absolutně nepoznala) a její/jeho skvostný teploušský dabing: "Když mě bůh dával dohromady, tak to těžce posral... Chtěl bych být motýlkem, odletěl bych támhle tím posraným oknem a letěl bych do Paříže..." :-). 69% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Kytarista vystupující během vězeňské show je Antonyho Hegarty (z Antony and the Johnsons) a píseň, kterou zpívá, je verze "Rapture", kterou lze nalézt na stejnojmenném albu z roku 2000. (Chatterer)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Eddie Bunker. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve věznici Holmesburg ve Philadelphii. (Terva)

Reklama

Reklama