Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Berlínský hacker a umělec objevili v 90. letech převratný pohled na svět. Teď o něj ale musí svést právní bitvu s gigantem jménem Google. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Jedinou výtku mám k délce, stačily tři díly, jak už tady zmiňují další komentátoři. První část mě hodně chytla, druhá pak poněkud ztrácela dech a zase poslední díl, v soudní síni, byl přímo famózní. Střídavě mnou lomcovala naděje, střídavě jsem ji ztrácela a zmocňovaly se mě pochybnosti. Je dobře, že tvůrci natočili seriál na téma takovéhoto sporu a připomněli úsilí těch, co jim šlo o nadšení a dobro věci. Alespoň neupadnou tak úplně v zapomnění a třeba se z jejich chyb a omylů dokáže poučit někdo další. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nenápadná,ale hodně povedená minisérie o tom jak partička nadšenců v čele s jedním vizionářem a jedním geniálním programátorem vytvořila v počítačovém pravěku to co dneska známe jako google Earth a pak přišel strýček google,na všechny se vykašlal a udělal z toho svůj "vynález".Billion Dollar Code je nejsilnější a nejzábavnější hned v první epizodě,která se věnuje právě tomu jak to celé vzniklo.Retro Berlín je super,hudba skvělá a zkrátka to má šmrnc.Potom co se přepne do "současnosti" a řeší se věci okolo soudu a v závěrečné epizodě už čistě jen soud to už taková bomba není,ale stále je to vysoký nadstandard.Ne vždy z toho sice bude divák nepolíbený počítačovou hatmatilkou moudrý,ale naštěstí toho není tolik a vše je následně vysvětleno tak aby to pobral i laik...80% ()

Reklama

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Německá verze Fincherovy Sociální sítě. Vynikající počin, přesně kvůli takové tvorbě se vyplatí mít Netflix. Pokud vás zajímají filmy kde se oběti z lidu postaví zlému nadnárodnímu konglomerátů tak si tohle určitě užijete. Jinak zde prakticky není co vytknout, celou dobu to byla jízda a ja jdu hledat další německou tvorbu. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapené, kouká se na to vše velice dobře, věrohodně a stále se tam něco děje, ačkoliv nejde o přímou gradaci. Příběh a hrdinové vás vtáhnou do děje, ano, je to trochu přiškrcené a naivní, ale prostě hezké. A závěrečná gradace u soudu také nezklamamala. Tedy moc nemám co bych vytknul. 4 díly splnily účel a vše do sebe zapadlo. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Po bezostyšně zkorumpované FIFA a nabubřelé PEPSI jsem si do třetice naservíroval majstrštyk největšího kalibru, samotný velký GOOGLE, dnes schovaný za značkou Alphabet. Co k tomu říct, v jádru věci je to vše o tom samém - boji proti kolosu, který požírá vše, co mu stojí v cestě. Na tomto hraném "dokumentu" se mi hodně líbilo dobře provedené prolínání doby vzniku Terra Vision s obdobím soudního sporu ale především první zmiňované, z kterého je (a pro mě jako fanouška devadesátkového IT světa o to více) cítit to tvůrčí nadšené, duch doby a vše kolem, co k tomu patřilo. Každý ze čtyř dílů je důležitou částí celé skládačky a v podstatě mu nemám co vytknout. Tvůrci si s tím opravdu vyhráli a já si moc rád zavzpomínal a hodně si to užil. 8bit ForEver! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Ve skutečnosti ART+COM nepřišli o svůj patent kvůli sporu s Googlem, ale protože s podobným programem, nazvaným SRI TerraVision, přišel už Stanford Research Institute v roce 1994. (NiaWolf)
  • V epizodě obhájce Googlu zmiňuje, že Google Earth je kompletně zadarmo a že na něm Google nikterak nevydělává. To ale není úplně pravda, protože Google licencoval placenou verzi Earth Pro s pokročilými funkcemi za 399 amerických dolarů ročně. Využívaly ji například televizní kanály při předpovědích počasí. (Vikmstr)
  • Hlavní postavy příběhu, Juri Müller (Mišel Matičević) a Carsten Schlüter (Mark Waschke), představují ve skutečnosti čtyři osoby – Joachima Sautera, Pavls Mayera, Axela Schmidta a Gerda Grüneise. (NiaWolf)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama