Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnes se setkáme s další skutečnou postavou, Marií Lafargeovou, která je obžalovaná z vraždy svého manžela. Marie se toužila dobře vdát, neboť chtěla mít šlechtický titul, ale byla krutě zklamána, když si vzala francouzského továrníka a majitele zámku Lafargea. Od začátku se štítila jak manžela, tak neudržovaného zámku plného krys. Později se zdálo, že si zvyká, ale od té chvíle manžel chřadl. V té době se na zámku objevil arzén na hubení krys a všechno nasvědčovalo tomu, že se jed ocitá v útrobách pána domu. Ale když Lafarge zemřel, v úmrtním listu nebyla ani zmínka o otravě organizmu. Přesto byl nakonec v těle mrtvého pomocí nové metody prokázán a žena odsouzena. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak vidno sňatky z rozumu byli a vždy budou ve větší míře, než ty z lásky. Je přeci jasné, že raději dá většina přednost životu v bohatství před chudobou, jenže co když s vámi někdo nepěkně takříkajíc „vyjebe“? To by jeden vážně zabil! Zvláště je-li ctižádostivý a toužící po postavení a penězích. Kráska Lafarge na to však moc chytře nešla. Sice až do své smrti tvrdila, že svého starého nezabila, ale věda je všemocná a jed na krysy účinný – zvlášť když s ním otrávíte člověka. Ladislav Frej st. a Viktor Preiss skutečně předvedli velmi slušné herecké výkony a celý tento příběh stál hlavně na nich. Anke Sevenich byla pohledná dáma, to se musí nechat, já však svou pozornost věnoval především Věře Vlčkové, pro kterou role komorné byla jednou z posledních. Ještě téhož roku (1989) totiž zemřela… ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi zo žiadneho dielu ma tak nemrazilo, ako práve z Jedu. O tom, že ženy nie sú tým, čí si myslíme že sú a že sa to ani nikdy nemáme šancu dozvedieť. :) Starý zámok sám o sebe je priestor, z ktorého ide filmový strach a keď ho obývajú postavy ako práve tu, tak sa zvyšuje exponencionálne. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proti prvnímu dílu byla druhá epizoda pojata úplně jiným způsobem, ale co chybělo na tempu a akci, to mi dokonale vynahradili pánové Viktor Preiss a Ladislav Frej, kteří si z celého soudního procesu udělali show pro dva účinkující. Velice dobře jsem se bavil. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Histerické řvaní  obtěžující.... Marie Lafarge (Anke Sevenich) byla  odsouzena  k doživotnímu vězení s těžkou prací a dopravena do Montpellier k odpykání trestu. Král Louis-Philippe však změnil její trest na doživotí bez tvrdé práce. V době uvěznění napsala knihu Mémoires , která vyšla v roce 1841, v červnu 1852, zasažená tuberkulózou, byla propuštěna Napoleonem III po 12 letech. Usadila se v Ussat v departementu  Ariège,  kde zemřela 7. listopadu téhož roku ve věku 36 let. Byla pohřbena na hřbitově v Ornolacu. Do konce života tvrdila že je nevinná. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

V prípade druhého dielu stojí za zmienku predovšetkým podmanivá atmosféra a herecké výkony Viktora Preissa a Ladislava Freja, ktorí ako energetický obhajca, respektíve neústupný žalobca celú epizódu z väčšej časti tiahnu sami. Preborník v nových metódach kriminalistiky tu narozdiel od väčšiny častí nezasiahne až tak výrazne a celý jeho výstup zahŕňa len chemickú analýzu v samom závere... ()

Reklama

Reklama