Reklama

Reklama

V druhé části se Paul Atreides spojí s Chani a Fremeny a zároveň se vydá na válečnou stezku pomsty proti spiklencům, kteří zničili jeho rodinu. Čelí volbě mezi svou životní láskou a osudem známého vesmíru a snaží se zabránit strašlivé budoucnosti, kterou může předvídat jen on. (Vertical Entertainment)

Diskuze

rjl

rjl (hodnocení, recenze)

Obsazení na IMDB:  mladší sestra Alia - vládkyně meče. nebude ? Ta mě v knize bavila nejvíc

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

mm13

Povrchním určitě připadám velmi hluboký.

...

a taky bych rád zažil kdy do diskuze přispěješ něčím kloudným.

na příspěvěk reagoval mm13

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

cyphercz

Tak zkus myslet sám za sebe. Demokracie patří do politiky, umění potřebuje rebélii. A hlavně Duna, která je celá o vzpouře.

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

stitch123

Ja som čítal len prvú Dunu a Muad'Diba "poznám", takže áno, už v prvej knihe... a rovnako nechápem, čím je to také dôležité...

stitch123

stitch123 (hodnocení, recenze)

Thommy91

Knižní spoilery: To nebude boj o Arakeen, ale o imperátorovu pyramidu. A Muad'Dib ho nazývali teda už v první části, nebo ne? Popravdě si už nepamatuju, kdy se to oslovení poprvé objeví v knize, ale nemyslím si, že by to bylo až tak důležitý.

na příspěvěk reagoval mm13

Thommy91

Thommy91 (hodnocení, recenze)

Charpy

ano, akorát že vůbec. V traileru vidíme boj o Arakeen, což je děj až třetího dílu. V jednom z trailerů je boj Feyda proti Paulovi, což je až samotný závěr Duny... Prostě v traileru na nadcházející film je možné vidět to, čím by to mělo končit. (A to neberu ohled na to, jak mě naštvalo, že už v traileru vykecali, že Paul je "Muad´dib"

na příspěvěk reagoval stitch123

Charpy

Charpy (hodnocení, recenze)

Thommy91

nechápu, všude je k dohledání a potvrzení informace, že kniha Duna je rozdělena do dvou filmů a Spasitel Duny by měl následovat jako film další. Nechápu tyto pocity.... Více se zajímat, více číst ověřené informace a toho zmatení se krásně vyhneš .....

na příspěvěk reagoval Thommy91

Thommy91

Thommy91 (hodnocení, recenze)

Nemůžu si pomoct, ale prostě mám pocit ze všech trailerů, že smíchají druhý a třetí díl dohromady... Nadcházející třetí díl tohohle už pak dost možná bude navázání na Děti duny...

na příspěvěk reagoval Charpy

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

TheDarKnig , TheDarKnig

psal jsi filmový epos a těch jsem tu prostě za těch 20+ let neměli málo, jak už jsi ostatně sám uznal na příkladech Počátku, Avatara atd.... celou tuhle naši krátkou debatu krásně shrnuje tato tvoje věta: "Ale takové měřítko a to, jaký naprostý pocit úžasu a pohlcení při sledování Duny teď pociťuji... to jsem necítil od Pána prstenů..." - to, že ty jsi osobně z Duny na větvi fakt neznamená, že jsme tu "za posledních 20+ let neměli žádný jiný filmový epos zapsaný zlatým písmem do análů historie", či jak jsi to formuloval;) Možná ne z hlediska tvé maličkosti, která je ale z globálního hlediska zcela bezvýznamná, v globálním měřítku jsme tu filmové eposy v posledních 20+ letech rozhodně měli, tečka:)

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Jasně. No tak se prostě shodnem, že se úplně neshodnem. Ale jak jsem napsal, rozumím, že ne každému tento přístup musí sednout, nicméně... ono to plyne částečně i z předlohy :)

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

To ti vážně neberu, ale já jsem třeba byl ohromen i při krátkém průjezdu Dubají, protože to bylo prostě efektní a působilo to obrovsky, jakkoliv jsem tím chtěl pohrdat, ale v Římě jsem cítil s tou obrovitostí i srdíčko, toho ducha navíc. Nechci tím říct, že je Duna jen naleštěné něco, to vůbec, já VIlleneuvea obdivuji a nikdy bych si neodvážil tvrdit že něco nedělá srdičkem, ale forma tu u mě vítězí nad obsahem.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Rypicong

To je asi kus od kusu, mně přijdou šlechtici obecně jako barvitější postavy (pokud teda beru ty středověké) 

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Neznáte tu někdo nějaký český discord server, který se věnuji sci-fi obecně? Existuje něco takového?

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Tak Města a hvězd se zatím sice nedočkám, ale uvažuje se o Setkání s Rámou, tak to bych si ovšem nechal líbit!

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Darth_AK

A nejen pohltí, ale navíc jsou plusové body, když mě něco přinutí zírat s otevřenými ústy, když je něco fakt obrovská fikce (resp. z toho tu velikost cítíš). Ať už je to film nebo cokoliv jiného. 

na příspěvěk reagoval Darth_AK

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Chápu. Ale myslím, že v tomhle případě je taková i předloha. Druhá část tě třeba chytne o něco víc, protože by se měla myslím věnovat postavám hlouběji. Nicméně, mně osobně stačí, když mě něco absolutně pohltí, i když je to třeba více odtažité. :)

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

To že nejdu jako ovce s davem neznamená že mi žádné ženy nevoní. Psal jsem že je to věcí preferencí a popularity, to neznamená že můžou trefit do vkusu každého člověka.

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Já mám pocit že jsme si o tom někde psali, ale pro mě je potřeba na zapsání do filmové historie takový ten pocit "vzalo mě to za srdce" a Duna je prostě strašně bezemocionální pro mě. Jasně, úroveň toho filmu je fantastická, ale prostě .. jak si mám k těm postavám vytvořit vztah, když jsou všichni jak učitel matematiky. Chápu co myslíš, ale pro mě tohle ten film hrozně sráží.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, TheDarKnig, Rypicong

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Kleopatru asi nie, keď tá sa už točí. Rámu by som si od neho rád dal, to je presne pre neho materiál.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Rypicong

Ano, pompéznost, to je ono! Díky. 

Cameron má rád prostě spíše tu technologicko-enviromentální sci-fi, takže dává smysl, že on nebude točit nějaké "high fantasy" nebo "sci-fantasy". Ale pak mi tam přesto jak říkáš ta velkolepost, co lze najít v těchto žánrech, trochu chybí. I když to nemění nic na tom, že vidět prvního Avatara v kinech byl přímo neuvěřitelný zážitek. 

na příspěvěk reagoval Rypicong

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

jako Duna je výtvarně, svojí pompézností apod. úplně někde jinde než většina filmů. Ten smysl pro detail, jeho ztvárnění ats. asi naposledy u LOTRa jsem něco podobného viděl. Avatar byl dost blízko ale měl tam nějaký rušivý element, jako by mu chyběla noblesa. Nevím jak přesně to popsat...

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Související novinky

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

10.04.2024

Legendární americký režisér, scenárista a producent George Lucas letos bude jedním z recipientů čestné Zlaté palmy Filmového festivalu v Cannes. Stane se tak 25. května během zakončovacího… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

17.03.2024

Epickému science fiction v režii Denise Villeneuvea se po osmnácti dnech v kinech velmi slušně daří. V neděli 17. března dosáhl snímek Duna: Část druhá celosvětových tržeb téměř 495 milionů dolarů (z… (více)

Reklama

Reklama