Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor chemie Barney se učí ovládat svůj tep a chystá neobvyklý experiment, který osudově zasáhne do života mladých snoubenců Jeffa a Diany. Ti si vyrazili ze Seattlu na výlet, a přestože se cestou pohádali, hned si slíbili, že se nikdy neopustí. Vzápětí však Diana během krátké zastávky u benzínové pumpy záhadně zmizí. Policie se jejím zmizením odmítne zabývat, protože se domnívá, že dívka milence opustila. Jeff se však nevzdává a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. Po třech letech, bez práce a bez peněz, však stále nemá žádnou stopu. Ve chvíli, kdy se v baru seznámí se sympatickou servírkou Ritou, všimne si jeho plakátu s prosbou o pomoc skutečný pachatel, který Dianu unesl a zabil, profesor Barney. Přestože žije jako usazený a spokojený otec rodiny, nedokáže odolat nutkání a rozhodne se ve svém zrůdném experimentu pokračovat s Jeffem. Vyhledá ho a přesvědčí, aby s ním odjel na místo zločinu. Cestou mu podrobně vypráví nejen o svých pohnutkách, ale také o přípravách na zločin. Nakonec ho přesvědčí, že pokud chce zjistit, co se s ní opravdu stalo, musí se vydat do jeho rukou. Mezitím Rita zjistí, že Jeff odjel s vrahem své snoubenky a když neuspěje na policii, vydá se ho sama hledat. Podaří se jí zjistit polohu chaty, kam Barney Jeffa odvezl. Dorazí včas? A pokud ano, podaří se jí zachránit Jeffův život? Začíná smrtící závod s časem a ví to ona i vrah. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges hraje ledově lhostejného profesora na universitě, pro kterého jsou jeho oběti pouze součást doktorandské práce a jeho vlastní zkouška morálky, dobra a zla. Přitom má celou dobu na tváři úsměv milého a rozverného úchyláka. A hraje ho skvěle. Bohužel v tomto filmu nemá sobě rovného protivníka. Sutherland je dost nečitelný a moc jsem mu nevěřil. Naštěstí na konečné zůčtování není sám a film vcelku graduje. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

První půlka je téměř dokonalá. Hned potom, co se seznámíme s hlavními hrdiny, se vyrojí mnoho otázek a všudypřítomné mysteriózno je po pěkných pár desítek minut na nejvyšším možném bodě. Bohužel nevím, jak končí předloha, ale závěr byl jak z jiného filmu - tuctový, klišovitý a nevěrohodný. Vanishing je dobrý film se skvělým obsazením, padnoucí Goldsmithovou hudbou a s nečekanou scénaristickou zradou v závěru. 70% ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

TO CO BYLO ZA KONEC? vazne to chteli tak moc pokazit? chtela jsem tomu puvodne dat 4 hvezdicky; rikala jsem si “ne, v pohode, nekdy to byla nuda, ale jinak pohodka, psychous vyhraje...” NOPE. protoze vzdycky z tech “zlych” charakteru musi udelat neskutecny blbecky. “coze?! tys unesla moji dceru? tak to ti verim, ted tady neco vypiju a ty me klidne muzes pak zabit❤️” NE, PROC??? a Sandra Bullock tam byla zas jenom chvilku a ja jsem se musela hodinu divat na tu jinou dementni herecku, ktera me vubec nezaujmula. sracka blba vole, chtela jsem dat odpad, ale Jeff Bridges byl proste uzasnej (aspon nekdo lol)♡ ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladí snoubenci Jeff a Diane (Kiefer Sutherland a Sandra Bullock) si vyjeli na obyčejný výlet. Ani jeden netuší, že tento den změní jejich životy na vždy. Po jedné zastávce u benzínky, Diana ... prostě zmizí.. Ani po třech letech se Jeff nevzdává pátrání, a snaží se zjistit, co se ten den stalo. Jeho nová přítelkyně k tomu nemá velké pochopení, a když už to pomalu chce vzdát - objeví se nová stopa. Kontaktuje jej sám únosce (Jeff Bridges)... Začátek filmu je dost drsný, když si člověk uvědomí, že se cokoliv podobného může stát i jemu, stačí padnout do oka nějakému šílenci. Jeff Bridges je v roli psychopatického únosce naprosto skvělý (scéna kdy vystraší svoji dceru pavoukama, aby zjistil jestli je slyšet v okolí křik), Kiefer v roli pátrajícího přítele unesené ženy taktéž. Sandra Bullocková se objevuje ve filmu jen pár minut na začátku..... Dost nechutná je scéna s "pohřbením zaživa", brrrr ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kteří šuldové mají na starosti programovou nabídku televizí? Konkrétně se ptám, proč různé romanticko-komediální sračkolády, Gyndy v Růžové zahradě a podobné "mega"chrchle zabírají hlavní vysílací čas, zatímco filmy zavánějící zajímavostí, napětím a alespoň náznakem kvality končí upíchnuté v nočních hodinách? To mi bylo hned křišťálově jasné, že z "Vanishing" uvidím v nejlepším případě první polovinu, než natvrdo zaříznu (což bude jedině rozumné, protože nadřízeným se kdovíproč nezamlouvá spánek zaměstnanců v pracovní době). V tomto filmu Jeff Bridges nemá problémy s pochcaným tepichem, nemusí zachraňovat duševní zdraví žádného pošahance, kdepak, tentokrát se realizuje jinak. A Kiefer Sutherland si neumí pohlídat holku, takže musí trávit celé roky pátráním po ní... A jestli ji najde? To já bohužel nevím, tak vám to ani nemůžu vyžvanit. Ale však ono mi nějaké warez fórum vytrhne trn z paty, dokoukám si to až do konce, nas*at na TV;-). Zatím 70% za nadějný potenciál filmu. EDIT: Dokoukáno - a dokonce mi to dali v rozumném čase, to snad někdo odpovědný četl můj kometář:-). Sado a psychohrátky Jeffa Bridgese opravdu stály za to, působil na mě vskutku věrohodně šíleným dojmem jinak racionálně smýšlejícího člověka. Kiefer odvedl uspokojivý standard, a odpůrce Sandry Bullock můžu uklidnit: nebudete její hysterické záchvaty v tomto filmu snášet nijak dlouho (SPOILER: pokud ji hodně nesnášíte, nenechte si "Vanishing" ujít;-)) . Bohužel musím z původního hodnocení ubrat, protože to nějak nefungovalo tolik, jak mohlo - s tímhle scénářem šel vytvořit jistě napínavější film, takhle to ve slušném nadprůměru udržuje pouze dobré obsazení. 68% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film je remakem nizozemského snímku Spoorloos (1988), oba filmy jsou prací stejného režiséra. (Caminzind)
  • Americký hitchcockovsky ladený triler nakrútil režisér George Sluizer podľa románu Tima Krabbého Zlaté vajce. (ash99)

Reklama

Reklama