Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Gemini 

všechny recenze uživatele

A pak že se "straight-to-DVD" animák nemůže rovnat tomu velkorozpočtovému pro kina. Je pravda, že to srovnání poněkud kulhá, je tu přece jen změna v technologii a pět let pokroku. A je neoddiskutovatelné, že po stránce bohatosti animace (přesněji bohatosti toho, co lze animovat) je první Lví Král pořád o něco výše... ale je tu to ALE - ALE co se týká hudby, Nick Glennie-Smith, chodící kopírka Hanse Zimmera (honička s krokodýly je skoro k nerozeznání od akčních pasáží Skály, a také víme, jak okatě byly naopak její pomalejší heroičtější pasáže tímtéž pánem obšlehnuty v Muži Se Železnou Maskou;)), odvádí velmi kvalitní práci, a co je vůbec nejdůležitější, scénář druhého dílu svádí dohromady postavy sice takřka archetypální, ale staví je do situací, které - právě v kombinaci s hudbou resp. písněmi - první díl dalece překonávají, pokud jde o emoční prožitek diváka. Jistě, je tu jistý závan Romea a Julie (ale ne, to vířící listí to není, to je přece Mufasa;)), ale vražedná oddanost Ziry, snaha nebohého odstrčeného Nuky ohromit svou matku, nebo zdrcující vyhnanství Kovua (ne Kovyho), to všechno je naprostá špička, jinde nejen v Disneyho filmech nevídaná. A když to ještě doplní naopak zcela tradiční "rodinkárský" duet starostlivého otce a nezdárné dcery, nemám dalších slov. 80% a přece jen ještě slova další - ano, je to stejně jako u první Lvího Krále, ale je to poskládané z jiné váhy jednotlivých dílků. Lví Král je o level výš po stránce řemeslné a vypilovanosti takových těch "sázek na jistotu" jako je třeba jejda, spoiler:) Tady je to naopak, postavy a jejich osudy jsou výrazně výš, ale je to prostě pořád jen DVD film, a je to znát. ()

Steel32 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejoblíbenějších pohádek mých dětských let. Dvojka je o hodně vtipnější a svižnější (a taky Disneyovštější) než jednička, která je o trochu víc vážnější, což vysvětluje proč se mi druhý díl líbil v dětství víc a ten první naopak teď. Ale druhý díl není vůbec špatný, naopak se na to moc hezky kouká, hudba se poslouchá dobře a hlavně to má moc pěkný konec. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Levieho kráľa ma bavilo. Nebol to už level jednotky, ale stále to malo čo ponúknuť a dejovo to bolo v podstate voľným pokračovaním a tvorcovia pekne premostili. Hudba opäť nádherná a vizuálne to bolo na tú dobu spravené unikátne a lákavo. Teším sa z podobných rozprávok, ktoré okrem nielen detského potešenia ponúknu aj nejaký ten odkaz. 75 % ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Stejně nudné a otravné (dějem i písničkami) jako první díl, animák nepřinášející nic nového a žádná charakterově zajímavá postavička, která by mě po celou 80ti minutovou stopáž dokázala udržet v pozornosti. Lehkou výhodu u dvojky jsem měl, že Kiara mi přecijen byla milejší než mladý Simbo. Třetí hvězdu u obou dílů přihazuju pouze za vydařenou animaci. Lví král 1+2 shodně za 55%. Ať žije staré dobré Bambi či Dumbo:)) ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Narozdil od prvniho filmu, postrada druhy dil Lviho krale jakesi kouzlo, ktere tak omamovalo a okouzlovalo v jednicce. Postava Kovu je zaroven jen jakousi nepovedenou cestou mezi animaci hodneho lva-zleho lva. Na jednu stranu postrada dravost, jakou jsme mohli sledovat u Scara a na druhou kouzlo dokonale animovaneho Simby z prvniho dilu. Dej velmi pripomina Romea a Julii ve zvirecim podani, ale rozhodne mu neni co vycitat. Deti jej miluji a navic je pro ne velmi poucny. Co me ponekud zklamalo je ale zmena charakteru od prvniho dilu - predevsim stary Simba je v prvnim dile v mnohem odlisny - ackoli - kdo vi, co se za tech nekolik let jeho zivota stalo :) Bohuzel ani kouzelne pisnicky, ze kterych nektere z nas u prvniho dilu mrazilo v zadech se do druheho dilu nedochoval ani kousicek..ale coz - krasny film to je, ale spise se do nej zamiluji deti, nez dospeli :) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Simbova dcera se původně jmenovala Aisha, nicméně Disney její jméno změnil poté, co zjistil, že stejně se jmenuje žlutá strážkyně ze seriálu Strážci vesmíru. (HappySmile)
  • Během tohoto filmu spolupracovali Neve Campbell (Kiara) a Lacey Chabert (Vitani) na seriálu Správna pětka (od r. 1994). Namluvení postav však bylo náhodné. Herečky navzájem nevěděly, že budou spolupracovat i na tomto projektu. (newpage)

Reklama

Reklama