Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

predators 

všechny recenze uživatele

Škoda, přeškoda. S herní předlouho FF to má společného pouze to, že jde o zachraňování planety. Ikdyž na obranu je třeba říct, že průměrná hrací doba FF je někde přes 50hodin čistého času a to zde jaksi nejde. :-) Kvalita zpracování je úchvatná, to musí přiznat každý, ale taky jsem se místy neubránil pocitu "plastikovosti" postav a pro příště bych prosil, zapracovat na mimice tváří. :-) Myslím ale, že se v brzké době podobného kousku těžko dočkáme, jelikož za 8 let se nic podobného neobjevilo. Tedy, co si pamatuji... :-) 60% ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Neviem, neviem, možno to je už príliš dávno, čo som to videl, ale v pamäti mi Esencia života utkvela ako kvalitný sci-fi film šmrncnutý mystikou, ktorá vytvára veľmi príjemný kontrast, a navyše v pôsobivom vizuálnom háve - preto celkom nechápem všetci tie vlažné hodnotenia okolo, ale to je asi len môj problém. Predbežne dávať štyri *, ale čo najskôr to vzhliadnem zas, nech je to objektívne... ()

Reklama

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Tak. Viděl jsem tenhle film až dlouhých 6 let od vzniku, ale musím říct, že na kráse mu to neubralo. Počítačovou animaci mám rád, avšak toto... To předčilo veškeré mé očekávání! Ne že by byla grafika kdo ví jak dokonalá, to ne, ale designér všech těch monster, výtahů, vesmírných lodí, krajiny, ... , to musel být panečku člověk s představivostí patnáctiletého klučiny, který civí do výstřihu Pamely Anderson ;) Z mého pohledu víc než zasloužené 4 hvězdičky. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce bych mohl filmu vytknout snad jen to, že postavy své role silně přehrávají. Když se rozčílí připadá vám, že se každou chvílí rozpadnou, jak se třesou. jinak je grafika úchvatná (duchové jsou geniální až do posledních dvaceti minut, když si autoři moc dobře neporadili s rostoucím duchem). Skvěle udělané je především odebírání duší lidem. Pokud bych měl film hodnotit jen příběhově asi bych musel autory ukamenovat. Tolik patosu jsem v jednom filmu snad ještě neviděl. Jeden padouch, co ho na chvilku (asi deset vteřin když říká "co jsem to udělal" a pak když si míří pistolí na hlavu) přepadne záchvat svědomí, parta hrdiných žoldáků, kteří zůstanou na základně plné vraždících monster aby neohrozili své kolegy při záchrané akci, doktor tak doktorský, že chápe molekulovou fyziku, ale nosí boty na suchý zip, protože si neumí zavázat tkaničku a pak samozřejmě ona monstra, která jsou v podstatě nevinná a hledají klid svých duší (přitom berou dušem jiným) a nakonec Aki, která je kupodivu tou poslední esencí. Kdo by to čekal?Přesto si mě film získal některými pěknými chvilkami, zpracováním duchů a scéneriemi, souboji, ani interiéry nebyly zas tak špatné. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Revoluční (a megadrahá) ultrarealistická animace se sice za ty skoro 2 dekády posunula do ranku "velmi dobrá, trochu vláčná", zůstala však vizuálně strhující a propracovaná. Podporuje ji inspirativní "spirituální" sci-fi příběh (v mnoha přízemních aspektech – akce, zvraty, postavy – nicméně krutě šablonovitý), pozadu nezůstává bombastická hudba a do doktorky Aki Rossové jsem se svého času platonicky zamiloval. :-) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Když se doktorka Aki Ross dívá na starý NY, mapa na jejím zápěstním počítači je aktuální mapa ulic New Yorku. (Caszidy)
  • Final Fantasy: Esence života je první kompletně na počítači zpracovaný fotorealistický film. (109)
  • Keď skončila výroba filmu, bolo k dispozícii 15 terabajtov dát. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama