Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade technický je to dosť,dosť dobré.Celé to sci-fi bolo vlastne dosť dobré ,rovnako ako aj prostredie filmu a akčné scény.To prostredie filmu sa mi páčilo asi najviac.Jediný mínus tohoto filmu je ,že ma moc nezaujal. Neviem ale čím to je. Škoda, niečo mu chýbalo, ale technicky je to parádne. 70% - 3* ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na film podíval znovu s odstupem několika let, už mě nebavil tolik jako tenkrát. Audiovizuální zpracování je pořád úžasné, ale už mě neohromí natolik, abych opomenul ani ne tak na chabější děj, jako spíš na místy opravdu dementní dialogy, které jsou o to výraznější, oč se dabéři postav méně snaží. Klišé střídá klišé, i když co taky čekat od Japonců, když jsem nikdy nebyl fanouškem hentai / animé nebo co z toho vlastně jsou ty jejich komiksy, který ještě nejsou klasifikovaný jako porno :) 55% ()

Reklama

ic 

všechny recenze uživatele

Cože tak málo, jedině 5* vždyť to byl přece "první hraný film bez herců" což na tom, že má stupidní příběh, vždyť to přece není všechno, no dobře tak né 5* ale jen 4. Níž už ale nejdu. On děj taky není všechno třeby IMAXY taky zádný děj nemají, hmm, tohle je ale něco jiného stupidní děj je horší než žádny takže musím dát jen 3*, chtěl bych víc to mi věřte, tak aspoň píšu tenhle komentář. (Aki je kočka) lol ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na svůj rok výroby jde vizuálně/animačně o nevídané a působivé dílo (dnes samozřejmě již překonané) a i námět samotný rozhodně není k zahození. Ostatně téma záchrany planety a jejích živých organismů (ve filmu podáno trochu víc mysticky, mluví se o zdroji života planety, tzv. Gaia) je vlastně hodně nadčasové a půjde nepochybně i nadále o tématiku, ke které se lidstvo bude opakovaně vracet. Nicméně trochu problémové je samotné zpracování. Scénář místy srší zajímavými dialogy a výměnami mezi postavami v nadupaném hollywoodském stylu („chemie“ mezi hlavním týmem postav funguje), jindy však scénář a celkové převedení na filmové plátno pokulhávají. V globálu je sice příběh pochopitelný a jakž takž drží pohromadě, ale určité díry ve scénáři, nedostatky v režii a nedobře zvládnuté úseky jsou rozhodně znatelné. Například divákovi může uniknout nějaká zásadní informace, protože je zmíněna pouze jedinkrát uprostřed běhu hovoru, jindy zas „předání“ příběhu a okolností působí jaksi nevyváženě. Osobně mi úplně nesedlo to, jak je příběh zcela soustředěný na hrstku hlavních postav v čele s doktorkou Aki Ross a úplně pomíjí všechno ostatní okolo. Vzhledem k tomu, že jde o příběh „globálního“ významu, kde by mělo jít o přežití celé naší planety a lidstva, mi naprosto chyběly náhledy do obecného vnímání lidí a do celkové situace/života v opevněných městech. Nakonec proto může film dělat mylný dojem, že krom toho jediného místa, které je zobrazeno, jinde ani lidi nežijí, a že v závěru na celé planetě přežijí pouze dvě samotinké postavy. Takové vyznění samozřejmě působí zvláštně, jaksi neúplně a ne tak silně, jak by si konec filmu možná zasloužil. Přitom by určitě stačilo, kdyby se film aspoň okrajově dotkl obecného lidského života na naší planetě obsazené mimozemšťany, třeba jen nějakou scénou nebo zmínkou… Bohužel, zároveň jde z filmu cítit, že toto podivné vyznění rozhodně nebylo cílené, a že jde opravdu spíš o jakousi nedotaženost a v určitém smyslu amatérismus. Není to rozhodně snadné, dobře film napsat, vystavět a zrežírovat. A dost možná si Hironobu Sakaguči, pro něhož to byla režisérská prvotina, která ho zároveň potopila, ukousl příliš velké sousto. Nicméně filmu se nedají upřít velké ambice – v některých ohledech je naplňuje, v jiných je bohužel zcela průměrný. Za snahu a zápal, dobrý námět a pokrokovou animaci mu přesto uděluji aspoň slabší 4 hvězdy. ~(3,6)~ ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně cílený na vizuální stránku a působivost rize animovaných herců. Příběh je trochu slabší a jde pouze o kompletaci nečeho, v co skoro nikdo ani nevěří, aby se zachránil život na Zemi. Proto si to ale nikdo nepouští, hlavní je jak na diváka zapůsobí vizuálně. A to se filmu dařilo v době svého vzniku i několik let potom. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Animátor zodpovedný za vzhľad Aki Ross sa volá Roy Sato. Snažil sa, aby jej postava vyzerala inteligentne, výrazne jej skrátil vlasy a odstránil make-up, pretože z nej nechcel spraviť supermodelku. (Greenpeacak)
  • Film sa skladá zo 141 964 snímkov, pričom každý zabral v priemere 90 minút na vykreslenie a na ich tvorbe sa podieľalo zhruba 200 ľudí. Jednému človeku by to trvalo 120 rokov. (Greenpeacak)
  • Tvůrci vytvořili zábavné video, ve kterém jednotlivé charaktery z filmu, v čele s Aki, tančí ve stylu slavného videoklipu Michaela Jacksona Thriller. (Caszidy)

Reklama

Reklama