Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enid (Thora Birch) a Rebecca (Scarlett Johansson) práve dokončili strednú školu a lomcuje nimi puberta. Miesto vo fast-foodovej americkej spoločnosti si hľadajú bombardovaním okolia uštipačnými hláškami. Navyše majú depresiu z toho, čo ich čaká. Budú si musieť nájsť nudnú prácu, čakať na prvý románik. Kým Rebecca sa zamestná v miestnej kaviarni a začne si šetriť na byt, Enid je bližšie flákanie sa s neurotickým romantikom Seymourom (Steve Buscemi). Skúška dospelosti je za dverami - obe majú čo robiť, aby si obhájili svoje identity, splynuli so "systémom" a pri všetkých osobných zmenách zostali stále priateľkami. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (322)

Kass 

všechny recenze uživatele

Na "Přízračný svět" jsem se těšil velmi dlouho, protože díky bezchybně vychytané české distribuci mi v kinech (dle očekávání) proklouzl těsně mezi prsty. A teď už konečně vím, že těšit se bylo opravdu na co, jelikož všechny mé očekávání "Přízračný svět" naplnil mírou vrchovatou. Obě hlavní náctileté herečky hrály radost pohledět. Podobně S. Buscemi, který roli outsaidera vystřihl tak, jak by to ve své přirozenosti nedokázal snad nikdo jiný. Nejvíc se mi ve filmu líbil kopec různých vtipných situací, které přesně rezonovali s mým smyslem pro černý (nebo trapný, jak chcete) humor. V závěrečné půlhodině se film začne z komediální roviny přiklánět stále více k dramatické, takže salvy smíchu z první hodiny příjdou trochu k úbytě, ale i přesto nemůžu hodnotit jinak než za 5*. Vždyť tak jako u "Příznačného světa" jsem se nenasmál aspoň dva, tři roky zpátky! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Daniel Clowes si sám adaptoval svoj netradičný komiks do scenára a uspel. Prvýkrát sa stalo, že nomináciu na Oscara za scenár podľa predlohy získal počin, ktorý vznikol podľa komiksu. Príbeh dvoch teenageriek, ktoré sa musia rozhodnúť, akým smerom sa bude uberať ich život, je výbornou sarkastickou indie drámou. Vynikajúce herecké výkony na čele s Thorou Birch (Americká krása), Stevom Buscemim (Con Air) a mladou Scarlett Johansson sú hlavným tromfom tohto strateného klenotu od režiséra populárnej komédie Santa je úchyl! ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se mi zdál útrpně dlouhý, i kdyby měl pouhých devadesát minut. Nerozumím tomu, ale ačkoliv jsou životní situace v tomto díle jakž takž poutavé a charaktery výborně napsané (plus herci kvalitní), nemohu se zbavit pocitu, že to všechno byla jenom fraška. Vzpomínám na Komedianta z Watchmenů a jeho: "It´s a joke... It´s all a joke!", a nenapadá mě příhodnější konstatování. Nečekal jsem hodně, chtěl jsem se jen zasmát a hlavně nenudit se Scarlett Johansson, jenže Zwigoffova režie je katastrofálně nezáživná. Přitom kdyby se autor tolik nesnažil cpát do scénáře dramatické vsuvky, mohlo jít o svěží a hlavně originální komedii. No ale co... i když mé hodnocení téměř spadlo na tři hvězdy, nakonec to tak hrozně nedopadlo, a to hlavně díky roztomilému Buscemimu a dalším barvitým postavičkám, kterým vdechl tento neobvyklý "příběh" život. Pro náročného i svátečního diváka je vždy radost sledovat osudy dvou znuděných outsiderek. Buď s nimi soucítíme, nebo jim fandíme, a i když jde o nejnudnější komiksovou adaptaci na světě, pořád má Ghost World něco do sebe. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

93% - Nádherný film, který má v sobě mnoho moudra a symboliky, pokud chce člověk hledat. Pokud nechce, nebo to nemá u tohoto druhu filmu za potřebí, pak je tu naprosto parádní atmosféra podporovaná jednak bezva hudbou, ale predevším luxusními hereckými výkony. Ghost World mi zkrátka zalezl pod kůži, a já jsem rád, že tam stále je - po druhém shlédnutí snad ještě víc! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Očakávania som mala veľké a neboli celkom splnené, ale ani celkom nesplnené. Príjemný, krehký a hlavne neklišovitý príbeh o mladých ľuďoch na hranici dospievania konfrontovaných s ľuďmi dávno dospelými i trvale nedospelými a "zákonmi" sveta dospelých, s ktorými sa jedna poslušne vyrovnáva a druhá ich nechce prijať. Steve Buscemi je skvelý a Thora Birch má super hlášky. Páčila sa mi aj príjemná symbolika (Norman na zastávke) a vypracovaná tragikomika vzťahov i životných zvratov. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Plakát „Coon Chicken Inn“ namaloval Robert Rumb (americký ilustrátor). (HellFire)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Reklama

Reklama