Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Vtipná, řádně trhlá záležitost, za kterou se tradice britského humoru rozhodně stydět nemusí. S Cirkusem bych to však vůbec nesrovnával. Některé skeče jsou špičkové, ale tu a tam se najde slabší až ubohý článek. V mých očích mu trochu ubírájí i vatovité vložky v podobě "Mistrovství světa v zírání", které přestávají bavit už po druhém, třetím díle a samozřejmě (nezaslouženě) - jak už tomu ostatně bývá - český dabing. Proč to jednoduše neotitulkovat??? 70% ()

perutman 

všechny recenze uživatele

Linehan neumi, neumí udžet kvalitu svých seriálů, která jde postupně do kopru. Již 4. díl Big Train je až na pár slušných vtipů k uzoufání. Co na tom, že jsou scény dobře zahrané, když nejsou vtipné. Jinak co se týče srovnání s MPFC, to asi někdo masivně upadl. To, že se jedná o seriál skeču z Anglie ještě neznamená, že se jedná o nástupce MPFC. Narozdíl od Big Trainu natočili Pythoni 45 dílů seriálu, 3 celovečeráky, jednotlivé skeče se jim prolínají, díly měly mnohem propracovanější koncepci než prosté pouštění scének za sebou, sami si psali písničky a už vůbec nemluvím o Gilliamových animacích. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Anarchistická směs nesmyslných postav, žertovných hříček a surrealistických zápletek se snaží navázat na tradici započatou Spike Milliganem a rozvíjenou Monty Pythony. Ve srovnání se svými předchůdci je tato šou o poznání slabší, přece jen jde o hodně nevyrovnanou sérii, ale stále jde o nemainstreamový, místy provokativní humor, který je oživením televizního vysílání. Celkový dojem 55%. ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Videl som zatial iba prvú sériu a po prvých dvoch dieloch som tu mal dokonca hodnotenie 5 hviezd. Lenže kvalita klesá. Aby som bol presný, prvé dve epizódy vážne bomba, ale ostatné tak o dve triedy horšie. Ja som ale človek pomerne prispôsobivý - hlavne keď chcem byť - a po tých prvých dvoch častiach som vážne chcel. Viac menej schválne som im odpúšťal menej vtipné veci, ktoré v podstate vypĺňali čas medzi svetlejšími scénkami. A s trochou potrebného nadhľadu a s trochou prinútenia samého seba, som potom videl v lepšom svetle aj slabšie chvíle. Popravde, jediné, čo mi až tak vtipné nepripadalo (nech som sa snažil jak som chcel), boli tie očné súboje, komentátori občas zadelili slušné hlášky, ale inak sa mi celý ten nápad s majstrovstvami rýchlo opozeral.... Aj napriek účasti mnohých vrcholových osobností, tejto náročnej disciplíny . :)) ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Na poprvé jsem vůbec nepochopil pointu tohohle seriálu a říkal si: "co to je proboha za blbost?". Až jsem shlédnul každou epizodu 2x nebo 3x už se mi to dostalo pod kůži a pochopil princip vtipu. Z původní kraviny je pro mě úžasná britská komedie se Simonem Peggem, který byl prostě úžasný. A staring contest, prostě vděčné téma, které nezklamalo. ()

Zajímavosti (4)

  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)
  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama