Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá parta kolem Christophera Morrise opět komplet na scéně, tentokrát ještě obohacená o Simona Pegga, který si po Fantastic Fear of... (kde mi připadal nesnesitelný) opět získává moje sympatie. Není to tak depresivní /deprimující /úchylné jako Jam, ale na druhou stranu je to zase bližší humoru monty pythonovskému, který byl naopak v Jamu ubraný (ten vyvolával spíš pocit, že se dal na pythonovskou komedii David Lynch). Já si tuhle britskou bandu prostě zamilovala a už když se před úvodními titulky prvního dílu poprvé objevila na scéně Amelia Bullmore, moje srdce plesalo o sto šest. O ostatních ani nemluvím. 90% ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nástupce Monty Python? Nikdy! Ale jako dobrá a současná alternativa k popukání. Jejich invence nezná mezí, aspon do prvních dílu, pak už nějak onen ostrovtip značně upadá a mnohé vtípky tak zůstávají "zkamenělé". Ovšem nikdy nezapomenu v souboje v zírání, které jak doufám někdy skutečně vzniknou (a pokud existují tak mě dejte vědět, už tedka jsem fanouškem :-)) ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Velkovlak se stal již při prvních minutách první projekce mou srdcovkou. Sám hlásá inspiraci a návaznost na MPFC, z kterého mohutně čerpá (rozuměj nevykrádá). Jako každý sitcom obsahuje slabší scénky, jenže se jedná opravdu o nevšední kousek ( po dlouhé době konečně systém místy souvisejícně-nesouvisejících scének a gagů). A tento nevšední kousek v sobě má spoustu momentů, kde mi slzy smíchu tekly proudem a to i při dalších zhlédnutích několikráte za sebou. Je to prostě humor mého srdce, který tam navždy zůstane a já e na to budu chtít dívat znovu a znovu ()

Forsetino 

všechny recenze uživatele

Předem musím říct, že jediné, co mě na tomhle seriálu mrzí, je nízký počet dílů. Jinak je to parádní přehlídka skečů, z nichž některé jsou naprosto vynikající a těch vyloženě špatných je jako šafránu. Komu se líbil Monthy Python, tak by si tohle neměl nechat ujít! Především skeče s jeptiškami, psem vypravujícím se do kina, ministryní diskutující o novém spoji do Edinburghu, otcem, co učí syna na kole apod. mě dostaly smíchem naprosto do kolen!!! ()

Berzeger 

všechny recenze uživatele

Upřímně se mi Big Train líbí mnohem více než Monty Pythonův Létající cirkus, ze kterého si nepochybně tvůrci vzali mnoho inspirace. Narozdíl od Monty Pythonů, a prosím nebijte mě, je totiž většina (ne však všechny) skečů zakončena nějakou pointou a jejich děj se nevytrácí ani zdaleka tak často do absurdna, jak to jinak skvělá parta MP dělávala. Koneckonců Graham Linehan je přeci jen tak trochu zárukou kvality. Úžasný Simon Pegg pak tu pátou hvězdu, kterou jsem dal, ještě podtrhuje. :) ()

Zajímavosti (4)

  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama