Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 1
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Víteček k tomuto seriálu (6)

Návrat hvězd (2004) (S08) 

Spoiler-free. Nejlepší série co jsem doposud viděl. Hlavně proto, že se tam prakticky nevyskytují zbytečné postavy, které jsou v mnoha jiných řadách. Takoví ti nazdárci (většinou ženy), kterým vůbec nejde o to vyhrát a pokud jim někdo slíbí pěkné šesté místo, tak zaplesají a nedělají potíže. Nebo se dostanou do finále, kde pak vlastně neumějí ani rozdělat oheň a dostanou 0 hlasů. Ti se v téhle řadě prakticky nevyskytují (jen asi třeba Rudi, be se za někoho takového dal počítat) a hlavně proto byla tahle řada tak vypjatá, emotivní, proradná a hlavně moc zajímavá. A občas opravdu zůstává rozum stát, co někteří udělají za rozhodnutí a jak snadno se nechají postričit do zničení vlastní budoucnosti ve hře. Můj favorit, stejně jako valné většiny lidí, byl už od minulé řady jasně Rupert. ()

Vanuatu (2004) (S09) 

Celkem mě překvapuje relativně nízké hodnocení. Pro mě to je jedna z nejlepších řad, která si v mnohém nezadá s předchozí All-Star řadou. Já jsem naopak kvitoval, že typičtí namakaní mladíci neovládli hru a že to bylo zase o něčem jiném. Většinu hry jsem byl napnutý a těšil se, jak se to bude odvíjet a až do posledních pár dílů jsem si opravdu nebyl jisstý, jak to dopadne. Mírným zklamáním byla finálová 3, ale co, stane se, ne vždy se sympatičtí a milí soutěžící dostanu až do konce. Z té trojice alespoň, vyhrála osoba, která byla nejméně odpudivá, i když jsem ji v oblibě také neměl. Ale mělo to většinu času spád, myšlenku a zajímavé zvraty, proto bych klidně dal 80%. ()

Palau (2005) (S10) 

Celkem zajímavá řada, s neopakovatelným vývojem. Sledovat kmen Ulong bylo dost zajímavé a psotupně jsem jim fandil víc a víc, přestože se mi líbil jejich stav. Největší mínus celé řady bylo, že byla dost předvídatelná a už ve chvíli sloučení jsem uhodl vítěze. Ten měl většinu hry pevně pod kontrolou, což je pro něj dobře, ale ubíralo to na zajímavosti. Alespoň že byl/a sympaťák. Poklidným výkonem zamával jen konec, posledních pár dní, které učinili hru zase zajímavější a zábavnější. 75% ()

Čína (2007) (S15) 

Pro mě zatím asi nejhorší řada (viděl jsem zatím jen ty na COOLu). Můj hlavní problém byl, že se tam nenašel snad nikdo, kdo by mi byl sympatický. Všichni byli hrozní nesympatičtí idioti. Možná tak trochu James a Amanda, ale jinka idiot vedle idiota. Klady bylo pěkné prostředí, vyrovnané finále (oproti minulé řadě obzvlášť) a zábava okolo skryté (ne)imunity. ()

Gabon (2008) (S17) 

Překvapivě dobrá řada, s překvapivě dobrým obsazením. Zpočátku jsem z toho byl na rozpacích a zvažoval jsem, že přestanu koukat, ale postupně jsem se do toho dostal, našel si oblíbence a řadu si fakt užil. Bylo tam hodně zajímavých lidí jako Sugar, Bob, Matty, Corrine, Crystal nebo Kenny a i když jsem některé z nich opravdu neměl rád, tak učinili řadu rozhodně zajímavější. A úplně úžasný bylo prostředí. V Gabonu je fakt krásně. Z toho profitovala i pěkná úvodní znělka. Naopak se mi nelíbilo to hloupé čachrování s kmeny předs loučením. Všeho s mírou. 75% ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Obsahuje spoilery celé řady! Výborná řada ve které opět hloupý namyšlený Russel nepochopil, že s jeho hrou se prostě vyhrát nedá a že do finále se nedostal proto, že by byl tak brilantní, ale proto, že každý věděl to co on ne, tedy že je ideálním společníkem do finále, který se dá snadno porazit. Svoji arogancí dokázal odradit i ty poslední z poroty, kteří zvažovali dát mu hlas, a Nechápu co na něm diváci vidí, když mu dávají ceny za oblíbenost. Hraje hrozně a ještě si o sobě myslí jaký je bůh a nejlepší hráč Survivora v historii. Přitom je to jen namyšlený pitomec, kterému v jeho první řadě pomohla zaslepenost a hloupost ostatních hráčů, kteří ho ve všem poslechli, až do finále, z čehož chytl božský komplex (spíš ho měl už předtím) a v téhle nedokázal celou řadu pochopit, že je většinu času využíván a žádán do finále pro svou schopnost znepřátelit si každého spoluhráče. Tentokrát velmi dobrá obsazení s minimem "mrtvé váhy", které třeba v All-Star bylo více. Byl jsem celkově spokojený, jen mě mrzí, že nevyhrála Parvatti. Před HvV jsem ji nějak extra nebral (ale nevadila mi), ale v téhle řadě byla excelentní a hrála jasně nejlepší hru ze všech. Russela opravdu měla jako svého "pejska". Ať už strategicky, fyzicky i lidsky patřila k nejlepším co kdy v celé soutěži byli a prohrát si nezasloužila. Ale co, hlavně že zanechala tak výborný dojem, to je důležitější než výhra. :-) ()

Reklama

Reklama