Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele SallyZen k tomuto seriálu (3)

Vanuatu (2004) (S09) 

OBSAHUJE SPOILERY!!! Pro mě jedna z nejslabších řad, a to hlavně kvůli nesympatickému castingu. Má to hodně světlé chvilky, jako aliance žen, rozdělení kmenů na ženy a muže nebo třeba i některé zajímavé odměny. Ale převažuje dost negativa, jako je už již zmíněný hrozný casting. Kde chlapi byli absolutně nesympatičtí a nijak velké osobnosti a jedinej s kym jsem trochu sympatizoval byl Rory a Chad. Kmen žen byl určitě zajímavější, ale když se ty nejhorší dostanou do posledních kol, tak to si moc neužíváte. Celkově Vanuatu se mi moc nelíbilo ani jako země či výzvy nebyly nijak převratné. Jedno hodně velký dodatkový plus je nejhezčí ženská ze všech Survivorů, co jsem zatim viděl, a to je Ami. Po jejím vypadnutí jsem to přál Elize, ale ta dopadla taky jako sedlák u Chlumce. A poslední trojka mě opravdu hodně zklamala. Tři nesympatický osoby se málokdy vidí. Nebylo to nic moc, ale na Ami se hezky dívalo( i když je lesba :D ) ... Poslední kmenová rada od zbývajících dvou soutěžících hrozná, ale od poroty výborná. 65% ()

Čína (2007) (S15) 

Čína určitě nepředstavuje tu nejlepší řadu. Sice se mi tu líbilo prostředí a některé soutěže + zajímavé odměny, ale důležitější jsou pro mě soutěžící. A ti mi vůbec nesedli. Ze začátku jsem si fakt nikoho neoblíbil, a to platilo skoro po celou hru. Asi nejvíc jsem fandil stevardovi Toddovi, ale spíš než fandění to bylo, že se mu to přál. Jinak jsem si tu nikoho neoblíbil. A takový ženský jako Courtney nebo Denise nevím čím můžou někoho ohromit. Aspoň se tu objevila jedna z nejvtipnějších postav, a to byl kdo jiný, než Jean-Robert. Ten se povedl. 75% ()

Mikronésie (2008) (S16) 

POZOR TENTO KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY!!!!!!!!!!!!!!.... Mikronésie je výjimečná po většine stránek. Samozřejmě rozdělení do kmenů, kde jedni jsou fanoušci Survivoru a druzí hráči, kteří už někdy tuto soutěž hráli, ale nedotáhli to do vítězného konce. Sice jsem některé řady neviděl, takže takovou Ami, Fairplaye, Elizu nebo Cirie jsem neznal. Mikronésie sama o sobě je velice působivá. Krásné pláže a okolí. Nutno dodat, že nechybí ostrov vyhnanství, kde se dal hledat symbol imunity. Přišlo mi akorát, že k tomu aby ho někdo našel byla potřeba větší fyzická a plavecká zdatnost, takže si neumím představit Cirie, jak ho tam hledá. Po dvou dnech jsem si hned vyhlédl favority jak od fanoušků, tak i od favoritů. u fanoušků to byl silák a zároveň docela dobrej taktik Joey, učitel aerobiku Jason a prohnaná Nathalie. U favoritů samozřejmě můj oblíbenec už z Fidži Yau-man a chytrý Jonathan. Bohužel situace se nevyvíjela pro mé favority příznivě. A nakonec se z toho stal dost kontroverzní díl Survivoru. Zaprvé se ukázalo jak jsou ženský prohnaný a chlapy naivní a hloupí. Potvrdilo se to u Ozzyho, Jasona a samozřejmě úplně nejvíce Erika. Zadruhé mě štvalo, že se tu přihodilo mnoho zranění, kvůli kterým odjeli velice dobří hráči. Finále docela překvapilo a zároveň zklamalo. Do takový půlky jsem opravdu nechápal, proč je tento díl tak oblíbený, ale pak jsem pochopil. Kmenovky byli parádní. 90% ()

Reklama

Reklama