Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

HAL 

všechny recenze uživatele

Vite jak se říká, že něco je lepší než drátem do oka? Tak toto je film u kterého je lepší se raděj začít shánět po tom drátu. Ano, je to horor-comedy muzikál jako Rocky Horror Picture Show, ovšem s tím rozdílem že tady je místo zpívajícího Tima Curryho v podvazkách trojice ošklivých černošek z harlemu, místo hororových überklasik Adéla ještě nevečeřela, místo rock'n'rollu černé gospely a ultrapatetické muzikálové aranže, místo hravého šílenství mainstreamová nuda a místo sexy Susan Sarandon superblbá hnuska Ellen Greene. Bill Murray tu má výbornou roličku, všechno ostatní je hrozné. 4/10 ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Audrey II. určitě není kytička, kterou by jste si rádi přinesli domů mezi své muškáty. Sice je roztomilá, zajímavá a všichni z okolí by se na ní chodili dívat, ale až by kytička rozevřela svůj květ a poprvé na vás vybafla se svým ,,Feed me." asi by jste trpce litovali. Malý krámek hrůz je kouzelná muzikálová komedie, která je celá prorostlá černým humorem stejně jako Audrin květináč kořeny. Navíc jsou zde jako okrasné květy parádni písničky a šílené vedlejší postavy, kdy nám úžasný, tehdy ještě černovlasý, Steve Martin ukazuje to, co jsme věděli již dávno a to že zubaři provozují svoje povolání, jen aby mohli legálně ubližovat lidem. Zaujme i Bill Murray v roli šíleného sadisty. K tomu musím připočítat úžasnou vizuální stylizaci a plné hodnocení je na světe. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je bohužel (nebo naštěstí?) značně ovlivněno tím, že jsem viděl originál od Rogera Cormana, a to nedlouho před zhlédnutím téhle Ozovy verze. Cormanův snímek byl sice natočený za pár šupů v jedné dekoraci během několika dní a bez jediného známého herce (v roce 1960 Jacka Nicholsona ještě nikdo neznal), obsahoval ale skvělé absurdní vtipy a sympatické herce. Bohužel musím říct, že tahle uřvaná, nevkusně přestylizovaná, i když poměrně velkolepě obsazená splácanina mu nesahá ani po květináč Audrey II. Z muzikálových vsuvek jsou dobré asi tak dvě, Mushnik Vincenta Gardenii se původnímu židovskému květináři Mela Wellese při nejlepší vůli nevyrovná a otravná kytka mi lezla krkem už po první písničce (!). Jediným opravdu vtipným okamžikem byla návštěva Billa Murraye u zubaře Stevea Martina (i když původní verze byla opět o něco stylovější a hlavně zábavnější). Muzikály mi nevadí, ale tohle mě opravdu totálně minulo. Originál je holt originál, no nemám pravdu, Audrey? ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Počas dvoch dní natočená pôvodná snímka režírovaná Rogerom Cormanom sa stala prekvapivo kultom, v jednej z malých rol sa objavil Jack Nicholson a možno sa ním inšpirovali tvorcovia domácej pecky Adéla ještě nevečeřela. Z chytľavého námetu o mäsožravej rastline vznikol neskôr broadwayský muzikál a podľa neho následne tento remake. Počin pripomínajúci to najlepšie z Tima Burtona je niečím, čo nevzniká každú chvíľu. Mix retroštylizácie 50. - 60. rokov, hororu, čiernej komédie a vynikajúceho muzikálu totiž nepatrí medzi tradičné ponuky programov kín. Na Blu-rayoch nedávno dokonca vyšiel pôvodný zostrih s najdrahším alternatívnym koncom v histórii, ktorý musel byť vo svojej dobe pozmenený. A ak vám je meno režiséra povedomé a neviete odkiaľ, tak vedzte, že je to človek, ktorý nahovoril a viedol bábku majstra Yodu v pôvodných Star Wars. Skvelá, podvratná zábava s výborným castingom hravo prekonávajúca originál. 9/10 ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuju originální konec (není součástí DVD), který není jen jinou variantou jedné scény, ale více jak 20 minut původního zakončení broadwayského muzikálu. Byla to verze upřednostňovaná tvůrci i režisérem, přetočená po silně odmítavých reakcích testovacího publika a posouvá film od komedie více k hororu. Nářky některých hodnotících nad tím, že v muzikálu se zpívá, mě celkem pobavily, muzikál skvěle těží ze své absurdní komičnosti a "Rocky Horror Picture Show" poráží alespoň o tři délky. A také to je snad jediný film, kde snesu Steva Martina. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • V rámci propagace filmu bylo natočeno několik rozhovorů s Audrey II. Při těchto příležitostech občas pár lidí snědla. (HellFire)
  • Samotný režisér filmu se objeví v jedné ze scén jako obchodník, který nutí Seymoura podepsat smlouvu. (HellFire)
  • Bill Murray většinu svých replik improvizoval. (Chatterer)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno